КУРКУМИН, ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН в микрокапсули

КУРКУМИН, ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН в микрокапсули

Хранителна добавка, с куркумин, олеуропеин и пиперин, в 60 микрокапсули

 

Съдържа: екстракт от куркума [Curcuma longa, L.], олеуропеин извлечен от екстракт от листата на маслиново дърво [Olea europaea, L.], екстракт от черен пипер [Piper nigrum], растително масло (палмово, палмови ядки).

  

Съставки: екстракт от куркума 7,5%; екстракт от листа на маслиново дърво 3%; екстракт от черен пипер 0,3%, желатин; обвивка: хидроксипропилметилцелулоза, растително масло (палма, палмова ядка); Активните вещества са получени по сложен многостепенен процес на разтваряне, екстракция и отделяне.

Пореден № за хранителна добавка в регистъра на БАБХ: Т222303201/26.07.2023 г. 

Политика за сигурност

 

Политика за доставка

 

Политика за връщане

КУРКУМИН с ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН

Хранителна добавка, с куркумин, олеуропеин и пиперин, в 60 капсули

Съставки: желатин; обвивка: хидро-ксипропилметилцелулоза, растително масло (палма, палмова ядка); екстракт от куркума (екстракт от куркума, малтодекстрин) 7,5%: екстракт от маслинови листа (екстракт от маслинови листа, малтодекстрин) 3%; екстракт от черен пипер 0,3%. Активните вещества са получени по сложен многостепенен процес на разтваряне, екстракция и отделяне;

Предназначение и хранителен ефект: Оранжевата азиатска билка куркума , откритa в коренището на растението Curcuma longa, се използва от векове от древните народи.  Известна е с антиоксидантните си качества, както и като средство, което допринася за поддържане на нормалната храносмилателна дейност и метаболитни процеси, а също и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и доброто състояние на ставите. Подходяща и при възпалителни процеси.

Препоръчителна дневна доза:  За възрастни по 2 капсули, 1 път дневно, с малко вода/течност. Да не се превишава указаната от производителя препоръчителна дневна доза! Хранителната добавка да не се използва за заместител на разнообразното и балансирано хранене, както и на здравословния начин на живот. Да се ​​съхранява на място недостъпно за малки деца. Съхранявайте на хладно и сухо място.

Количество на активните съставки с физиологичен ефект в препоръчваната от производителя доза за дневен прием: екстракт от куркума в 2 капсули 25 mg куркумин ( в 1 капсула 12,5 mg), екстракт от маслинови листа в 2 капсули 2 mg олеуропеин ( в 1 капсула 1 mg) и екстракт от черен пипер в 2 капсули 1 mg пиперин (в 1 капсула 0,5 mg).          

           

Съставки

В 2 капсули

Наредба хр. доб.,

приета 10.12.21, Прил. № 3*

%  NRV**

Екстракт от маслинови листа

2.0 mg олеуропеин

***

**

Екстракт от обикновена куркума [Curcuma longa, L.]

25.0 mg куркумин

***

**

Екстракт от черен пипер

1.0 mg пиперин

***

**

 

*Държ. в-к, брой 106, стр.8, Приложение № 3 към чл. 8, ал. 1 – Максимално допустими количества витамини и минерали в хранителни добавки, предназначени за дневен прием за лица над 18 години.

** NRV – референтни хранителни стойности (съгласно Регламент (ЕС) № 1169/2011)

*** Няма дефинирани NRV– референтни хранителни стойности

Противопоказания: при индивидуална непоносимост към отделните съставки.

ПРОДУКТЪТ Е ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА! ПРОДУКТЪТ НЕ Е ЛЕКАРСТВЕНО

СРЕДСТВО! ТОЗИ ПРОДУКТ НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ДИАГНОСТИКА,

ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ!

Съхранение: да се съхранява на място недостъпно за малки деца, на прохладно (15-25°С) и сухо място, защитено от пряка слънчева светлина.

Годен за употреба до края на: вижте на дъното на опаковката! Партиден номер: вижте на дъното на опаковката! Не приемайте продукта след изтичане на крайния срок на годност за употреба.

Опаковка: 60 капсули по 545 mg всяка, с общо нетно тегло 32,7 g

Производител: произведено в Швейцария от „Gell Pell“ AG за VIVASAN „ГЕККО импорт експорт” ГмбХ, А-1010 Виена, ул. „Нибелунгенгассе” 11/16; +43-1-5864642.

Дистрибутор: „ВИВАСАН БГ” ООД, 1612, гр. София, ж. к. Хиподрума, ул. „Ами Буе” №68-72, бизнес сграда, ет.1, офис 8.

Тел. за контакт: 02 953 27 78; 0898 484 033. 

И-мейл адрес: info@vivasan.bg , vivasanbg@yahoo.com  ;

Уебсайт: www.vivasan.bg ;

 
Активни съставки:

 • КУРКУМА (Curcuma longa) е многогодишно тревисто растение от рода Куркума, достигащо височина до 1 метър, със силно разклонено коренище. Коренът на растението се използва в медицината и в кулинарията. Корените съдържат 5% есенциални мастни киселини. За негова родина се счита Югоизточна Азия, където се произвежда в продължение на повече от 5000 години. Арабските търговци въвеждат куркумата в Европа през 13-ти век. Популярността ѝ в западните култури се дължи на последните научни изследвания, които доказват нейните терапевтични свойства. Куркумата не е алергенна храна и е източник на желязо и манган, витамин В6, диетични фибри и калий. Куркуминът се счита за основен фармакологичен агент в куркумата. Куркумата фигурира в класификацията на ЕС за хранителните добавки като Е 100.
 • Екстракт от листа на маслиново дърво (Oleuropein): в началото на 1900-те, учени изолирани Oleuropein от маслинови листа. Древните египтяни вярвали, че маслиновото листо е символ на небесна мощ. Лечебната сила на маслиновите листа е използвана през 1880-те г. в борбата с малария. Те потискат растежа на вируси, бактерии, гъбички и паразити, като при това не засягат добрите лактобактерии в червата. Понижават кръвното налягане, подобряват сърдечната дейност и кръвообращението. Увеличават притока на кръв в коронарните артерии, облекчават аритмията. Потискат растежа на вируси, бактерии, гъбички и паразити, без да засягат добрите лактобактерии в червата.
 • ЧЕРЕН ПИПЕР (Pfeffer) – в Микрокапсулите от Куркума е прибавен и екстракт от черен пипер, тъй като за съжаление куркуминът има твърде слаба резорбция. Пиперинът е вещество, съдържащо се в черния пипер. Той увеличава абсорбцията на куркумина с 2000% (информация от pubmed - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29065496/ )

Действия на билката куркума, съобщавани в популярни независими онлайн източници : 

 • антиоксидантно, защитава клетките от действието на свободните радикали;
 • спомага укрепва имунната система;
 • антисептично, антибактериално, антивирусно, антипаразитно, антигъбично;
 • съобщава се за противовъзпалително действие, във връзка с което е ефективна при Ревматоиден артрит;
 • превенция на риска от ракови заболявания и левкемия при деца;
 • допринася за поддържане на нормалните нива на кръвна захар и при инсулинова резистентност; 
 • способства за подобряване на метаболитната функция и намаляване риска от формиране на плаки, както при инсулинонезависим, така и при инсулинозависим тип диабет;
 • спомага активно за добрата обмяна на веществата;
 • подобрява изчистването на организма от токсини;
 • спомага нормалната работа на жлъчката, черния дроб и храносмилателната система;
 • ефективно въздействие при възпалителни проблеми на червата;
 • пречиства енергийните канали;
 • допринася за допълнителна сърдечно-съдова защита;
 • способства за поддържане на нормални нива на холестерола;
 • възможост за допълнителна защита срещу болестта на Алцхаймер;
 • влияе положително върху процесите на забавяне развитието на множествена склероза;
 • съобщава се и за вероятно превантивно анти-канцерогенно действие, допълнително приложение при програми за предпазване от развитие на метастази;
 • влия положително върху ускоряване на метаболизма, обмяната на мазнините и изгарянето на излишните мазнини.

Все повече авторитетни издания препоръчват комбинацията от куркумин, олеуропеин и пиперин за профилактика при: 

 • за укрепване на имунната система, при често боледуване;
 • възпалителни заболявания от всякакъв характер;
 • псориазис, акне и други възпалителни заболявания на кожата;
 • възпаление на ставите, ревматоиден артрит;
 • при необходимост от сърдечно-съдова защита, съдови и сърдечни проблеми, аритмия, повишено кръвно налягане;
 • висок холестерол;
 • необходимост от превенция на Алцхаймер;
 • анемия;
 • нарушено храносмилане и киселини;
 • стомашни болки, раздразнения на червата, улцерозен колит;
 • токсично увреждане на черния дроб;
 • превенция на рак на гърдата, простатата, панкреаса, меланома;
 • хора, които се занимават с умствен труд или с някакъв вид изкуство – за прочистване на енергийните канали;
 • необходимост от изгаряне на излишните мазнини – намаляване на телесното тегло.

Употреба: За възрастни: един път дневно по 1 мерителна лъжичка с малко течност.

Противопоказания: индивидуална непоносимост на отделните компоненти, бременност, приемащи лекарства за разреждане на кръвта, ниско кръвно налягане.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29065496/ 
'. 2017 22 октомври; 6 (10): 92. doi: 10.3390/foods6100092.
Куркумин: преглед на ефектите му върху човешкото здраве
Susan J. Hulings 1, Douglas C. Kalman 2
Аксесоарите се разширяват
PMID: 29065496 PMCID: PMC5664031 DOI: 10.3390/foods6100092
Безплатна статия за PMC
Резюме
Куркумата, подправка, отдавна призната със своите лечебни свойства, привлече интерес както от медицинския/научен свят, така и от кулинарните ентусиасти, тъй като е основният източник на полифенола куркумин. Помага при управлението на оксидативни и възпалителни състояния, метаболитен синдром, артрит, тревожност и хиперлипидемия. Може също така да помогне за справяне с предизвиканото от упражнения възпаление и мускулна болка, като по този начин подобрява възстановяването и представянето при активни индивиди. В допълнение, относително ниска доза от комплекса може да осигури ползи за здравето на хора без диагностицирани здравословни проблеми. Повечето от тези ползи могат да бъдат приписани на неговите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Поглъщането на куркумин сам по себе си не води до свързаните с него ползи за здравето поради слабата му бионаличност, която изглежда се дължи главно на лоша абсорбция, бърз метаболизъм и бързо елиминиране. Има няколко компонента, които могат да увеличат бионаличността. Например, пиперинът е основният активен компонент на черния пипер и, когато е в комплекс с куркумин, е доказано, че повишава бионаличността с 2000%. Куркуминът, комбиниран с подобряващи агенти, осигурява множество ползи за здравето. Целта на този преглед е да предостави кратък преглед на множеството изследвания върху ползите за здравето от куркумина.

Ключови думи: противовъзпалително; антиоксидант; куркумин; полифенол; куркума.

Изявление за конфликт на интереси
Авторите декларират липса на конфликт на интереси.'

Опаковка от 60 капсули, общо 32,70 g.

Произведен в Швейцария за VIVASAN 

от “Dr. Dünner” AG, Artherstrasse 60, CH 6405 Immensee, Schweiz.

Този продукт не е лекарствено средство.

Продуктът е хранителна добавка.

Поради натуралния произход на съставките, e възможно в отделните партиди да се наблюдава разлика в цвета, вкуса и консистенцията, което не нарушава ефикасността и действието на продукта.

Информацията за свойствата и приложението на продуктите в този уебсайт е информативна и не замества професионален медицински съвет, консултация, диагноза, лечение или терапия.

Информация за продукта

D 210

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald