Крем за вени

Крем за вени

Профилактичен крем за вени, произведен по швейцарска рецепта, на базата на екстракт от див кестен и лозови листа, за ефективно и бързо въздействие при умора и тежест в краката, разширени вени и проблеми с кръвообращението.

 

Политика за сигурност

 

Политика за доставка

 

Политика за връщане

Активни съставки:

 • Екстракт от листа на червено грозде - в листата на червеното грозде се съдържат голямо количество флавоноиди, които бързо премахват умората и болките в краката, укрепват стените на съдовете, повишават тонуса им, намаляват проницаемостта на съединителната тъкан и така предпазват от развитието на разширени вени. Френските селяни –винари практически никога не страдат от варикозна болест, тъй като след гроздобер събирали листата от лозите с червено грозде, приготвяли от тях компреси и настойки. Настойките редовно пиели, а с компресите налагали краката си за да премахнат умора, болки и отоци.
 • Екстракт от див кестен (Aesculus Нippocastanum) - повишава тонуса на венозните съдове, ускорява кръвотока във вените, което пречи на образуването на тромбози, нормализира обмяната на веществата в тъканите и подобрява оттока на лимфа, в резултат на което отоците на краката постепенно се разнасят.
 • Масло от сладък бадем (Prunus Amygdalis Dulcis) - богато е на неизсъхващи масла, а също и на фермента емулсин, витамин В2, белтъчни и дъбилни вещества, захари, камед. Ефикасно подхранва, омекотява и овлажнява кожата, ускорява процеса на зарастване на малки рани, защитава от неблагоприятното въздействие на околната среда.
 • Алантоин от пшеничен зародиш - овлажнява и омекотява кожата, стимулира процеса на зарастване на рани и обновяване клетките на епидермиса. Има благоприятно влияние върху кожата в условията на повишена агресия на околната среда (вятър, слънце, студ, резки промени в температурата, влажността и др.)
 • Глицерин - има изразени омекотяващи и овлажняващи свойства, повишава еластичността на кожата. Премахва неприятното усещане за стегнатост и сухота на кожата и я предпазва от вредното въздействие на неблагоприятните фактори на околната среда и средствата на битовата химия. 

Не съдържа парабени.

Действие:

 • венотонизиращо, венопротективно, възстановява еластичността на вените;
 • намалява чупливостта на капилярите, пречи на образуването на тромби и “венозен рисунък” на кожата; 
 • успокоява болки, раздразнения, възпаления, отоци и умора на краката;
 • подхранва, омекотява и овлажнява кожата;
 • ускорява процеса на зарастване на малки рани;
 • защитава кожата от неблагоприятното въздействие на околната среда.

Показания и начин за употреба:

 • варикозно разширение на вените, флебити, тромбофлебити – кремът се разпределя по дължината на вената отдолу нагоре 3 пъти дневно;
 • болки в краката, спазми, хронична венозна недостатъчност – кремът се втрива в краката отдолу нагоре с лек масаж по 3 минути 2 пъти дневно;
 • при капилярни “мрежички” – кремът се втрива в проблемните места;
 • профилактика на нарушения на периферното кръвообращение, венозен застой, отоци, усещане за умора и тежест в краката, предизвикани от дълго ходене или стоене прав.

Опаковка: туба с нетно съдържание 100 мл.  

Произведено от от „INTRACOSMED“ AG, Schweiz за ВИВАСАН

Този продукт не е лекарствено средство.

Линк към статия: https://vivasan.bg/bg/blogs/142_%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD.html 

Поради натуралния произход на съставките, e възможно в отделните партиди да се наблюдава разлика в цвета, мириса и консистенцията, което не нарушава ефикасността и действието на продукта.

Информацията за свойствата и приложението на продуктите в този уебсайт е информативна и не замества професионален медицински съвет, консултация, диагноза, лечение или терапия.

Информация за продукта

I 898

Лист с данни

Действие
Обезболяващи
Подхранващи
При разширени вени

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

Може да харесате също и

Хранителни добавки

КОНСКИ КЕСТЕН за Разширени Вени

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald