Respira 5ml./ Дишай свободно

RESPIRA/ДИШАЙ СВОБОДНО !

Композиция от натурални етерични масла

Съдържа: масла от лавандула, мирта [Myrtus communis], лимон, манука.

Поемете дълбоко въздух – вдишайте и издишайте... почувствайте изпълването на целия обем на белите си дробове. Освобождава носа, отваря дихателните пътища, увеличава обема на белите дробове. Идеален за високо-планински преходи, активни спортове, бронхиални заболявания и стрес астма. Опитайте силата на дълбокото дишане и се оставете да ви повлияе. 


 

Политика за сигурност

 

Политика за доставка

 

Политика за връщане

Е 138 RESPIRA/Дишай свободно

Композиция от натурални етерични масла

Съставки: натурални етерични масла от Мирта, Лавандула, Лимон,  Манука.

Начин на употреба: Подходящ за директно вдишване от бутилката или от тъкан, както и за инхалации от аромадифузьор с или без вода, аромалампа: Накапете няколко капки върху тъкан и вдишвайте или добавете 8-10 капки към гореща вода в съд, аромалампа или аромадифузьор и вдишвайте парите. Ароматерапия: Вдишвайте до 30 минути 3 пъти дневно.  Локално: Нанесете върху желаната област. В случай на чувствителност, разредете няколко капки в 10 ml базово масло (авокадо, жожоба или аргана). Внимание: Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства, консултирайте се със ароматерапевт преди употреба. На хладно и сухо място. Възможна е чувствителност на кожата. Само за външна употреба! Да се избягва контакт с очите и лигавиците! Най-добър до: Виж на опаковката! Партиден номер: Виж на опаковката! Нетно съдържание: 5 ml Производител: „Еликсан Ароматика” Гмбх, Швейцария за VIVASAN „Гекко импорт експорт” ХмбХ, Виена, Австрия.

Масло от Мирта [Myrtus communis]

Миртата (цвете на богините) е зелен храст с ароматни клонки, с овални листа и благоуханни бели цветове. Споменава се в Библията като символ на божията щедрост, а в Корана като райски храст. Символизирал е любовната лирика при арабските поети, храбростта при римляните и мира при евреи и мюсюлмани. В гръцката митология миртата се посвещава на Венера (богиня на любовта), тъй като притежава добродетелта да предизвиква любов и да я поддържа. Атрибут е на Деметра. Не случайно в Средните векове извлекът от цветовете и листата й се е наричал "ангелска вода" - любима на дамите от аристокрацията и висшето общество. И днес тя е широко използвана в козметичната и фармацефтичната индустрия. Във Византия от миртови плодове и дрян се правело специално вино. В средиземноморската кухня клонки от мирта се използват като подправка при приготвянето на печени меса и сосове. Маслото от Мирта има антибактериално, противовирусно, имуностимулиращо действие. Древните текстове споменават използва-нето на мирта за преодоляване на респираторни заболявания. 

Масло Лавандула (Lavandula officinalis)

От древни времена се говори за действието на лавандуловото масло: обезболяващо, отхрачващо, противовъзпалително, противоревматично, спазмолитично, заздравяващо, епителизиращо, успокояващо, антистресово, антидепресивно; антиалергично, антиоксидант¬но, анти¬септично, бактерицидно, антивирусно, антигъбично, антитоксично.       Като антисептик маслото от лавандула може да се използва при възпаление на гърлото, при грип, цистит, простудни заболявания. Има научни съобщения, че не позволява развитието на туберкулозни бактерии, стафилококи, гонококи, дифтеритния бацил на Льофлер. Популярна по целия свят, лавандулата се е превърнала в едно от най-значимите растения и заслужено си е спечелила прозвището „швейцарското джобно ножче на билколечението“. Спазмолитичният ефект на маслото лавандула прави лавандулата переспективно средство за лечение на бронхиална астма и неспецифични възпалителни заболявания с астматични компоненти. Според различни автори, изпаренията на лавандуловото масло унищожават пневмококите и хемолитичните стрептококи в рамките на дванайсет до двайсет и четири часа.   

Масло Лимон  (Citrus Limon L)

Маслото от Лимон има антибактериално, антивирусно действие, прилага се при респираторно-вирусни инфекции, бронхит, грип, простуда, херпеси, вирусен хепатит и др. Регулира кръвното налягане, понижава нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта, спомага за предпазване от развитие на атеросклероза и нейните усложнения. Препоръчва се за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, при вегетативно-съдова дистония,  варикозно разширение на вените, хемороиди. Като лек диуретик има противооточно действие; укрепва имунитета. Облекчава главоболие свързано с хемодинамични промени, преумора, метеорологични промени, мигрена, съдови мозъчни спазми. Възстановява след храносмилателни смущения, при хранителни отравяния, спомага за извеждане на шлаки от организма, влиза в програмата за намаляване на телесното тегло. Разтваря камъни в бъбриците и жлъчката. Намалява токсичното действие на алкохола, извежда токсини от черния дроб. Подобрява паметта и концентрацията на вниманието. Има тонизиращо действие, освежава, подобрява настроението. 

Масло Манука (Leptospermum scoparium)

Това е националното растение на Нова Зеландия. Дървото  Манука, достига 8 метра височина, при това расте много бързо и се покрива с малки, остри листчета. През пролетта дървото цъфти с великолепни цветове и излъчва нежен и приятен аромат. Мануката е традиционно целебно средство на племето Маори, аборигените на Нова Зеландия. Благодарение на влизащите в състава му активни вещества, маслото от манука притежава свойства, присъщи на всички етерични масла. Изследвайки свойствата на Маслото Манука, учените от Новозеландския университет Хамилтон установили, че това е едно от най-добрите средства против грам-положителните бактерии и кандидозната инфекция (причинител на бяло течение). Едновременно с това би било неправилно Маслото от Манука да се разглежда единствено като „убиец на бактерии и гъбички”. То въздейства благоприятно на човешката психика. Произвежда се повече от 100 години, но значението му и до сега не е оценено по достойнство. Една от причините по всяка вероятност е, че за получаването на 1 л. етерично масло от манука е необходимо да се преработят минимум 150 кг. листа. Научни изследвания доказват, че действието на Маслото от Манука е по-ефикасно при различни гъбични и бактериални причинители на заболявания, отколкото Маслото от Чайно дърво, но е много скъпо. Ароматът на манука помага при състояния на стрес и нервно напрежение, като едновременно тонизира и успокоява. Укрепва имунната система.

       В Нова Зеландия Маслото от Манука се счита за едно от най-важните масла в настоящия момент. Успешно се ползва при раздразнена и чувствителна кожа, при екземи. Тези качества са особено ценни сега, при нарастващото вредно въздействие на околната среда и поради факта, че ние реагираме “алергично” на много явления от заобикалящия ни свят.

       Затруднено дишане (диспнея) може да възникне във всяка възрастова група. Причините могат да са различни: след интензивна тренировка, умора, тревога, алергична реакция, настинка или грип, запушен нос, възпалено гърло, остър ларингит, висока температура,  възпалени дихателни пътища, синуит;  болести на дихателната система: пневмония, остър бронхит, бронхиолит, астма, хроничен бронхит; повишена сърдечна честота, сърдечно-съдови проблеми, затлъстяване, и др.

При затруднено дишане може да помогне комбинацията от натурални етерични масла съдържащи си  в RESPIRA (Дишай свободно).

Действие на RESPIRA: антибактериално, противовирусно, имуностимулиращо. Освобождава носа, отваря дихателните пътища. Идеален за високопланински преходи, активни спортове, проблеми с дишането, белодробни заболявания, включително бронхиална астма. Опитайте силата на дълбокото дишане и оставете да ви повлияе. Поемете дълбоко въздух – вдишайте и издишайте, почувствайте изпълването на целия обем на белите си дробове. 

Начини на употреба: 

. Директно вдишване от флакона – 3-4 пъти дневно по 5-6 мин..

. Вдишване –2-3 капки върху салфетка, 3-4 пъти дневно по 5-6 мин .

. Инхалации –4-5  к. в 200 мл. гореща вода, за вдишване 7-8 мин 2-3 пъти дневно.

. Аромалампа - 2 к на 5 кв. м площ 2 пъти дневно по 15-20 мин .

. В съд с 200 мл гореща вода + 8-10 к от маслото - за вдишване на парите 2 пъти дневно по 10 мин. 

. Аромадифузьор – 5-6 к в дифузьора + вода 2-3 пъти дневно. 

. Аромамедальон – 1-2 к за неколкократно вдишване през деня по 4-5 мин. 

. Локално - нанесете върху желаната област. В случай на чувствителност, разредете 4-5 к  в 10 мл базово масло (авокадо, жожоба или аргана).

Внимание. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства, консултирайте се с ароматерапевт преди употреба. 

Опаковка: флакон от специално тъмно стъкло с нетно съдържание от 5 мл 

Производител: Еликсан Ароматика GmbH, Швейцария

Изключителен представител: ВИВАСАН БГ ООД

Информация за продукта

E 138

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald