Концентрат от стволовите клетки 7x2ml. | VIVASAN

Концентрат от стволови клетки на 6 растения в 7 ампули x 2 ml | DERMA SCIENCE

Растителни стволови екстракти се използват в козметиката сравнително от скоро. Вероятно сте чували за животински стволови клетки, но споровете за тяхната етичност и ефективност се водят от доста време, докато фито-стволови клетки са открити през ХХ век и от тогава продължават активно да се използват в козметичната индустрия. За разлика от животинските си събратя, растителните стволови клетки могат да се извадят от всяка част на растението, достатъчно е да има корен, стъбло или листо.
Ампулите съдържат стволови клетки от:
1. листа на Алпийска Роза [Rhododendron Ferrugineum]
2. плодове на Домашна ябълка [Malus Domestica]
3. кълнове на Аргана [Argania Spinosa]
4. корен на Черен оман [Symphytum Officinale] 
5. листа на Сапунче [Saponaria Pumila]
6. плодове на Грозде [Vitis Vinifera].
 

Политика за сигурност

 

Политика за доставка

 

Политика за връщане

Първоначално за стволовите клетки от растенията са научили благодарение на редкия сорт швейцарски ябълки Uttwiler Spätlauber. Тези плодове могат да се съхраняват без специални условия повече от година. Освен това, те не падат и не изгниват, дори ако самото дърво е изсъхнало. Днес козметиката със стволови клетки от ябълка е най-популярната в своята категория.
Ампулите съдържа стволови клетки от следните растения и плодове:
1. Екстракт от клетъчна култура от листа на Алппийска роза, рододендрон [Rhododendron Ferrugineum];
2. Екстракт от клетъчна култура от плодове на Домашна ябълка [Malus Domestica]
3. Екстракт от клетки на кълнове от Арган, Аргания [Argania Spinosa]
4. Екстракт от клетки на корен на Черен оман [Symphytum Officinale] 
5. Екстракт от клетки на Сапунче [Saponaria Pumila]
6. Екстракт от клетки на плодове на Грозде, Лоза̀ [Vitis Vinifera].

Какво представляват фито-стволовите клетки ?
Стволовите клетки са първичните клетки, от които произхожда животът. Те са недиференцирани клетки, които имат способността да се регенерират и да се възпроизвеждат в идентични на тях клетки. Човекът има ограничен растеж на стволовите клетки и с времето тяхното количество намалява. Растенията, в това отношение, са много гъвкави, възпроизвеждат и регенерират тези клетки през целия си живот. Звучи невероятно, но само 1 клетка може да регенерира цяло растение, защото съдържа цялата генетична информация за неговото развитие.

Растителни стволови клетки в козметиката: настоящи тенденции и бъдещи насоки.
Регенерацията на растенията на клетъчно и тъканно ниво е уникален процес. Подобно на животните, стволовите клетки в растенията имат свойства, които помагат за стимулиране и регенериране на растения след нараняване. Уникалните свойства на растителните стволови клетки напоследък са област на интерес и се фокусират както при разработването на нова козметика, така и при изучаването на това как тези екстракти/фитохормони ще повлияят върху животинската кожа. Този специален доклад се фокусира върху настоящите базирани на доказателства тенденции в козметиката на базата на растителни стволови клетки и хвърля светлина върху предизвикателствата, които трябва да преодолеем, за да видим значими промени в човешката кожа, използвайки локална козметика, получена от растителни стволови клетки.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5674215/ 

Защо използваме стволови клетки в козметиката?

Тези клетки са много по-ефективни в сравнение с другите растителни екстракти. Фито-стволовите клетки не стават част от човешките тъкани, те действат като активен клетъчен биостимулатор и регулират растежа на клетките. Стимулира се синтеза на колаген и еластин. По този начин козметиката, която съдържа растителни стволови клетки, предпазва кожата от изтъняване, дехидратация и образуване на бръчки. Голям плюс на растителните стволови клетки е, че те се понасят добре от всеки тип кожа и са хипоалергенни.

Концентрат от стволовите клетки на серията DERMA SCIENCE e представен в ампули, които са херметично затворени за да се запази максимално действието на съставките.

Активни съставки:

Стволови клетки от ябълка ефективно се борят с признаците на стареенето, разглаждат бръчките, хидратират кожата в дълбочина. Защитават и стимулират стволовите клетки на кожата.

Стволови клетки от грозде защитават кожата от вредното УВ-излъчване, имат силно изразени антиоксидантни свойства, неутразлизират влиянието на свободните радикали.

Начин на използване: нанесете сутрин и вечер върху добре изчистена кожа на лицето шията и деколтето.

Информация за продукта

I 227

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

Може да харесате също и

Кремове за лице

Kрем за околоочен контур 15 ml| DERMA SCIENCE

Кремове за лице

Серум с 3 три компонентен/молекулни форми...

Кремове за лице

Нощен крем с хиалурон 50ml | DERMA SCIENCE

Кремове за лице

Дневен крем с РЕТИНОЛ 50 ml | DERMA SCIENCE

Магазин

Нощен крем с РЕТИНОЛ 50 ml | DERMA SCIENCE

Магазин

Ретинол + Коензим Q10 концентрат в 7 ампули x 2...

Магазин

Серум с ретинол възстановяващ | DERMA SCIENCE...

Магазин

Дневен лек крем с Хиалурон 50 ml | Derma Science

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald