ХВОЙНОВ ЕКСТРАКТ - натурална хранителна добавка с консистенция на мед

ХВОЙНОВ ЕКСТРАКТ - натурална хранителна добавка с консистенция на мед

Хранителна добавка в течна форма - натурален екстракт с консистенция на мед

Съставки: глюкозен сироп, екстракт от плодовете на алпийска хвойна 12% - съставки с растителен произход.

Предназначение: за поддържане на нормална функция на имунната, нервната, отделителната и дихателна системи. С най-добро качество, силно концентрирана, подходяща за всички възрасти. Древно, традиционно средство, приготвено по изпитана и проверена домашна рецепта, стимулиращо добра обща кондиция на целия организъм.

Препоръчвана доза за дневен прием: по две-три (2-3) кафени лъжички (10-15 мл) дневно, след хранене, в чист вид, на хляб, разтворени в чай или мляко. Приблизителната вместимост на 1 кафена лъжичка е 5 мл. 

 

Политика за сигурност

 

Политика за доставка

 

Политика за връщане

Съставки: сироп от глюкоза, екстракт от плодовете на алпийска хвойна (12%), вода.

       Плодовете на хвойната съдържат 0,5-2% етерично масло, в чийто състав влизат моно- и бициклични монотерпени и сесквитерпени (пинен, кадинен, камфен, терпинен, борнеол и др.). В тях са открити и захари, смоли, пектинови вещества (пентозани), органични киселини (ябълчна, мравчена, винена). багрилно вещество (юниперин), витамин С, восък. От плодовете на хвойната е извлечен подофилотоксин, притежаващ противотуморна активност. Плодовете на хвойната имат  диуретично, жлъчегонно, антипиретично действие, стимулират храносмилането. Използват ги като средство за отводняване при болни с отоци от сърдечен произход и при нарушение на електролитната обмяна, като антисептично, диуретично средство при цистити, бъбречно-каменна болест без симптоми на бъбречна недостатъчност. Успешно се прилагат при заболявания на белите дробове (бронхиектатична болест, белодробен абсцес, хронична пневмония), за подобряване на храносмилането при секреторна и моторна недостатъчност на стомашно-чревния тракт, метеоризъм, жлъчно-каменна болест, холецистит.

       Хвойната е използвана още от древни времена за профилактика на различни заболявания. Римляните са добавяли плодовете на хвойна във виното и са го приемали при нарушена функция на черния дроб и като диуретично средство. Индианците на Северна Америка са ги употребявали в храната и са пиели  чай от стеблата и листата на хвойната при инфекции на отделителната система и за облекчаване на болките при артрит. Първи датчаните започнали да добавят плодовете на хвойна в джин.

       Гроздова захар (глюкоза) - участва в обменни процеси на организма, поради което оказва многообразно действие върху организма: усилва окислително-възстановителните процеси, подобрява детоксичната функция на черния дроб, оказва дезинтоксикиращо действие, източник на ценни лесно усвояеми хранителни вещества. При метаболизма на глюкозата, в тъканите се отделя значително количество енергия, необходима за жизнената активност на организма. Благодарение на включената в състава на сиропа гроздова захар, е обогатен с калий и магнезий. Тези микроелементи участват в клетъчното дишане, контролират водно-солевата обмяна, активират процесите на клетъчна регенерация.

       Популярни приложения на екстрактът от плодчета на алпийска хвойна в независими онлайн източници:

. профилактика на хиповитаминозни състояния;

. за поддържане на нормална обмяна на веществата;

. за подпомагане отделянето на шлаки от организма;

. за добавка към ниско калорийни диети;

. при нервно изтощение,

. при физическо натоварване;

. за профилактика на целулит и наднормено тегло;

. за укрепване стените на кръвоносните съдове;

. за поддържане на нормалното ниво на холестерола в кръвта;

. за поддържане на нормален имунитет;

. при подагра, атеросклероза, ревматизъм;

. при възпалителни състояния на урогениталната система (цистит, простатит, аднексит и др.).

       Противопоказания: бременност, захарен диабет, обострени бъбречни заболявания, язвена болест, гастрит, колит.

       Препоръчвани начини на приложение: по ½ чаена лъжичка (1 кафейна лъжичка), 3 пъти дневно, в чист вид или в топъл чай или мляко, 1 месец. Повторни курсове се провеждат след почивка от 1 седмица. Отворената тубичка се съхранява в хладилник не повече от 1 месец.

 

ДОЗИРОВКА за ДЕЦА:

Възраст

Доза

Употреба

От 2 до 3 год.    

 

На върха на кафейна лъжичка, след хранене 2–3 пъти дневно разреден с вода                               

1 месец  

От 3 до 6 год.    

 

По ½ кафейна лъжичка 2 пъти дневно, след хранене 2-3 пъти дневно

1 месец

 

От 6 до 12 год.

           

По ½ кафейна лъжичка 3 пъти дневно, след хранене 2-3 пъти дневно

1 месец

 

Опаковка: тубичка с нетна вместимост от 470 g

Производител: “Oswald Nahrungsmittel”, GMBH, Швейцария за ВИВАСАН.

Този продукт не е лекарствено средство.

Продуктът е хранителна добавка.

Популярна информация за продукти от растителен произход: Поради натуралния произход на съставките, e възможно в отделните партиди да се наблюдава разлика в цвета, вкуса и консистенцията, което не влияе на ефикасността и действието на съответния продукт. 

ВАЖНО: Информацията за свойствата и приложението на продуктите в този уебсайт е информативна и не замества професионален медицински съвет, консултация, диагноза, назначени лечение или терапия от лекар. 

Информация за продукта

O 303

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald