Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Най-ефективният начин за победа на болката

Най-ефективният начин за победа на болката
By май 01, 2022 0 Comment

Най-ефективният начин за победа на болката

Хроничната болка е проблем за 20% от световното население, а всяка година този процент се увеличава. Всъщност болката е част от живота ни, а много хора вярват, че без нея не може. Въпреки че болката е жизненоважна система за предупреждение, програмирана в човешкото тяло, има различни видове, в зависимост от причината.

И тъй като има множество причини за болката, има различни начини за справяне с нея. Независимо дали става дума за остра или хронична болка, първата реакция на човека е да бъде победена, защото болката може да наруши ежедневието, да повлияе на  производителността и да има множество последствия върху психиката дори.

Във времена, в които все по-често поглеждаме към природата и търсим чрез нея начин да избягаме от сивотата на деня, помага ни да релаксираме, да се възстановим, не е изненада, че отваряме очи и пред нейните мощните лечебни свойства. А именно – чрез силата на растенията и етеричните масла.

Използването на растения и етерични масла в холистични подходи към здравето датира от векове. Най-старото известно писмено свидетелство за растения за медицинска употреба е открито върху 5000-годишна шумерска глинена плоча. Китайски императори от 2500 г. пр. н. е. споменават в книги за корени и треви за болка и лечебна употреба, а индийските свещени писания разказват за лечение на болка от ботанически продукти, на които техните земи са богати. Използването на растения и техните етерични масла за ефективно лечение на болка и възстановяване не е новина, но при цялото това разнообразие на пазара, често  потребителите са в недоумение как да изберат най-добрите етерични масла, с които да си помогнат.

На първо място, когато търсите етерично масло, се доверете само на производители, които имат дългогодишен опит и които са се доказали в годините с качество и безкомпромисен контрол. Търсете само 100% натурални етерични масла със сертификат за произход. Само така ще си гарантирате, че давате парите си за ефективно и терапевтичен клас етерично масло.

Когато говорим за болка обаче, не винаги само едно масло може да се счита за най-добро и ефикасно. В случая е важно да се работи с няколко масла, които действат в симбиоза и чието едновременно действие може да окаже ефектът, който търсите. Ето защо на помощ идват т.нар. композиции от етерични масла. (Защо да изберете композиция, може да разберете в тази статия).

Но не всички композиции са еднакви. Особено когато става въпрос за болка, най-добрите и мощни етерични масла са с изключително качество и редки. Точно както е в Blue Relief - Композиция от натурални етерични масла.

В този бленд има няколко висококачествени и ключови за справяне с ревматизъм, подагра, остеоартрит и ставни проблеми етерични масла (от безсмъртниче, уинтъргрийн, етерично масло от вратига, мента, бял равнец, етерично масло от цвят на османтус, камфор). Blue Relief има спазмолитичен ефект, успокоява, облекчава възпалението. Помага при навяхвания и болезнени отоци.

Защо именно тези масла го прави толкова ефективен за справяне с болката?

Всяко едно от използваните в Blue Relief етерични масла има уникално действие и химичен състав. Когато те са в определено съотношение, тяхното действие е по – мощно и въздействащо. Нека видим качествата на всяко едно масло, което влиза в състава на вълшебната композиция.

Етерично масло от безсмъртниче

Облекчава болката, причинена от фибромиалгия, лупус, множествена склероза и други автоимунни заболявания. Помага при заболявания на дихателната, кръвоносната система и мигренозни главоболия. Успокоява мускулните болки, облекчава напрежението. Тонизира, добавя жизненост и енергия, подобрява настроението, облекчава стреса.

Наред с това то има спазмолитични свойства и помага при астматични пристъпи и магарешка кашлица, подпомага дихателната система при настинка, грип, бронхит и астма, премахва храчките от белите дробове. Етеричното масло от безсмъртниче стимулира храносмилането и подобрява работата на черния дроб и панкреаса, регулира секрецията на жлъчния мехур, облекчава стомашни и мускулни спазми, крампи по време на менструация.

Етеричното масло от безсмъртниче е ефективно при умора, депресия и депресия.

 

Етерично масло от Gaultheria recumbent (уинтъргрийн, гуалтерия)

Това масло е много добро болкоуспокояващо и противовъзпалително средство. Облекчава болката при артрит и ревматизъм, лумбаго и невралгия.

Благодарение на комбинацията от охлаждащи и затоплящи ефекти, то се използва активно в лечебния масаж, полезно е при пренапрегнати мускули. Отхрачващото действие го прави незаменимо средство при ТОРС, грип, бронхит, възпаление на гласните струни. Помага за понижаване на кръвното налягане, регулира менструалния цикъл при жените. Ефективно е и за стимулиране на лактацията при кърмещи майки. Има доказано действие при бъбречна недостатъчност и инфекциозни заболявания на гениталиите. Има загряващ ефект върху кожата и е идеално за успокояващ масаж.

Освен това събужда яснота на съзнанието, помага за повишаване на концентрацията и осъзнаването на действията.

Етерично масло от вратига

Ако досега не сте чували за това масло, не сте единствени. То не е популярно, но е с изключително силно антибактериално и противовъзпалително действие. Поради своите аналгетични и противовъзпалителни свойства се използва при артрит, ревматизъм, ишиас, неврит и тендинит. Препоръчва се при астма.

Освен това помага за понижаване на кръвното налягане, има тонизиращо действие върху вените, препоръчва се при венозен застой, разширени вени и флебит. Облекчава възпалението при дерматити и алергии, премахва сърбежа, зачервяването. Ефективно средство за домашно и слънчево изгаряне, възпалена и увредена кожа. Помага при изгаряния, екземи, сърбежи, алергии.

В емоционално отношение потиска гнева, засилва самоконтрола, засилва положителните емоции, намалява тревожността и подобрява съня.

Етерично масло от мента

Това популярно и много обичано етерично масло има антибактериално, отхрачващо, антипиретично, охлаждащо и затоплящо, антивирусно, противовъзпалително действие, намалява подуването, подпомага храносмилането, почиства, премахва токсините, действа като локален анестетик, облекчава спазми.

Вдишването му помага за тонизиране и стимулиране на съзнанието, повишава концентрацията. Охлаждащите свойства определят локалния анестетичен ефект при мигрена, мускулна и зъбобол. Намалява виене на свят, гадене, облекчава спазмите. Стеснява порите, премахва възпалението и акнето по кожата. Намалява апетита.

 

Етерично масло от бял равнец

 

Едно от „женските етерични масла“ масло от бял равнец има компенсаторен ефект при хормонални нарушения по време на менопаузата, помага за облекчаване на емоционалните разстройства, дава нова енергия. Помага при стомашни спазми, жлъчен мехур и метеоризъм.

Наред с това подобрява кръвообращението, включва се и в профилактиката на разширени вени, хемороиди, розацея. Облекчава главоболие, мускулни и ставни болки, крампи, крампи, помага при навяхвания и изкълчвания. Използва се при артрит, ревматизъм, невралгия.

В емоционален план се препоръчва вдишване при сериозни промени в живота. Помага за намаляване на гнева, раздразнителността, балансира, действа като антидепресант, успокоява и помага за заспиване. Насърчава по-бързото морално и физическо възстановяване. Етеричното масло от бял равнец вдъхновява и помага за генерирането на нови идеи.

Етерично масло от цветя на османтус

Това етерично масло нормализира храносмилателните процеси, облекчава спазмите, повишава апетита след боледуване. Стабилизира кръвното налягане, нормализира сърдечната честота. Облекчава кашлица, задух, храчки и хрема.

То е чудесно за борба с болезненото и ускорено уриниране. Лекува бъбречно заболяване. Помага при болки в кръста и коленете. Ефективно е при заболявания на горните дихателни пътища, магарешка кашлица, ринит. Облекчава зъбобол, подуване и болка във венците. Нормализира менструалния цикъл.

Празничният чувствен аромат зарежда с енергия, повдига настроението, събужда въображението. Стабилизира психиката, като има регулаторен ефект върху много невротрансмитери.

Камфорово масло

Всеки познава аромата на камфор. Обикновено то се използва се при миозит (възпаление на мускулите), невралгия, артрит и за профилактика на рани от залежаване при лежащо болни. Стимулирайки чувствителните нервни окончания на кожата, той рефлекторно подобрява трофиката на органите и тъканите.

Етерично масло от камфор стимулира дихателните и съдовите центрове на продълговатия мозък. Засилва метаболитните процеси в миокарда, повишавайки чувствителността му към симпатиковите нерви. Повишава тонуса на венозните съдове, увеличава притока на кръв към сърцето, коронарния кръвоток, кръвоснабдяването на мозъка и белите дробове. Екскретира се от тялото през дихателните пътища, насърчава отделянето на храчките.

Как да използвате Blue Relief?

Както виждате, няма случайни масла в тази уникална смес. Blue Relief се предлага в удобна 50 мл опаковка. Всичко, което трябва да направите е да разтриете болезнената зона - пръсти, китки, рамене, шия, гръб, кръст, колене…с масло Blue Relief.

За приятен охлаждащ масаж използвайте 5-10 капки ароматна композиция.

 

 

 

Leave a comment