Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Свободните радикали и как да се справим с тях

Свободните радикали и как да се справим с тях
By май 28, 2022 0 Comment

Свободните радикали и как да се справим с тях

Надали има човек, който да не е срещал понятието „свободни радикали“. Обяснението за свободните радикалите е доста сложно, но казано с няколко думи, това са химикали, които могат да увредят вашите клетки и ДНК. Някои клетки могат да се възстановят от увреждането, докато други не могат. Учените смятат, че молекулите, наречени свободни радикали, могат да допринесат за процеса на стареене, а също могат да играят роля при заболявания като рак, диабет и сърдечни проблеми.

През лятото, с цялото допълнително излагане на слънце, получаваме не само тен, но и излишък от свободни радикали. В това няма обаче нищо страшно и не означава, че не трябва да се наслаждаваме на топлите дни. Защото свободните радикали могат да бъдат неутрализирани с приема на достатъчно антиоксиданти.

Антиоксидантите играят жизненоважна роля днес за всеки, на всяка възраст. Те са синоним на анти-стареене, защото не само помагат за стягане на кожата, но и за намаляване на бръчките и фините линии. Антиоксидантите са отговорни за стимулиране на притока на кръв, като по този начин насърчават бързото размножаване на клетките, а това ги прави важна съставка в повечето продукти за грижа за кожата.

Но освен, прилагайки ги върху кожата, е важно да приемаме антиоксиданти и вътрешно. Тялото ни ежедневно е в контакт с външни окислители като алкохол, тютюн и замърсявания, затова то естествено произвежда антиоксиданти, които помагат да се преборим с вирусите. Най-добрият начин да дадем на тялото си необходимата доза антиоксиданти е чрез определени храни и витамини. Общите антиоксиданти като витамин А, витамин С, витамин Е, бета каротин, ликопен, лутеин, селен, можете да намерите в цветните плодове и зеленчуци, пълнозърнестите храни, семената и ядките. Всеки антиоксидант има различен химически състав. Всеки от тях осигурява различни ползи за здравето.

А най- хубавата част на лятото е, че ни предоставя много от тези цветни храни. Сега обаче идва въпросът – дали успяваме да си набавим достатъчно антиоксиданти с тях?

Ето защо е добре да включим в ежедневната си диета качествена и балансирана хранителна добавка.

Имун фит е мултивитаминова напитка с мед от манука, ехинацея, ацерола и черен бъз.

Изключително ефикасно средство за всеки сезон за подпомагане на имунната система, адаптация и профилактика на настинки. Тя дава отлична подкрепа на защитните сили на организма, възстановява имунитета, служи като профилактично средство при сезонни и други заболявания, прочистване и нормализиране на стомашно-чревния тракт.


Тайната на действието на Имун фит се дължи на меда от манука показали - тип моно-цветен мед, който съдържа вещества с мощни антибактериални, противъзпалителни, антимикробни, противовирусни, антиоксидантни, антисептични, и антигъбични свойства. Доказано е, че медът от манука е най-мощният убиец на бактерии и е особено препоръчителен за хора със слаба имунна система, за профилактика на сезонни и други заболявания, срещу токсини.

Само по 1 супена лъжица (15 ml) 2 пъти  дневно по време на хранене си гарантирате здраве, заредени сте с витамини и ще посрещнете всички сезонни неразположения и предизвикателства!

Не е случайно, че повече от 5000 години японците и китайците пият зелен чай, което им позволява да поддържат отлично здраве в продължение на много години. В тези страни зеленият чай отдавна е призат като ефективно средство за превенция и лечение на много заболявания и е сред най-мощнит еантиоксиданти.

Точно затова Вивасан представя уникален продукт - Зелен чай с мента, получен като екстракт от листата по специален метод на извличане (т.нар. квинтесенция). Това е суперконцентриран продукт под формата на таблетки. Ефективността на една таблетка е равна на няколко чаши зелен чай. Зеленият чай от мента е ефективно оръжие в борбата със свободните радикали. Основна роля в това играе комплексът от антиоксидантни витамини и микроелемента селен под формата на биоорганични съединения. Това е комбинация от антиоксиданти – селен, витамини Е и С – е в състояние напълно да неутрализира различни видове свободни радикали и да предотврати преждевременното стареене, възпаления и рак.

Възрастни и деца над 14 години трябва да приемат по 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене, като е препоръчително да се приема до 3 месеца без прекъсване.

Leave a comment