Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Естествени средства срещу болка в ставите

Естествени средства срещу болка в ставите

Естествени средства срещу болка в ставите

С напредване на възрастта все повече хора се оплакват от болка в ставите. Истината е, че дори хората на по-млада възраст не са защитени от болка в ставите. Причините могат да бъдат много – от липса на достатъчно хранителни вещества, през лоша диета, обездвижване, прекомерно  натоварване на ставата, травма на ставата, фрактури, някои заболявания.

Разбира се, в повечето случи срещу болка в ставите лекарите препоръчват обезболяващи средства, но за съжаление те не решават, а потискат проблема. За да се справите с болките в ставите, е добре да подходите комплексно. Това означава да мислите за всичко – движение, храна, хранителни добавки срещу болка в ставите.

Ето няколко съвета за това, как по естествен начин да решите проблема с болката в ставите.

1. Управлявайте теглото си

Теглото, ако е наднормено, може да оказва по-голям натиск върху ставите, особено коленете, бедрата и стъпалата. Затова, ако имате няколко килограма в повече, помислете за хранителен режим.

Как може да помогне намаляването на теглото за контрол на теглото?
- ще подобрите мобилността си
- ще намалите болката
- ще предотвратите бъдещо увреждане на ставите

2. Движете се достатъчно

Дори да имате болка в ставите, леки упражненията могат да ви помогнат да поддържате ставите гъвкави и да укрепите мускулите. Заложете на упражнения с ниско въздействие, като ходене, колоездене, плуване.

3. Използвайте топла и студена терапия

Ако болката в ставите е следствие на артрит, топлинните и студени компреси могат да помогнат за облекчаването й. Топлинните процедури могат да включват вземане на дълъг, топъл душ или вана сутрин за облекчаване на сковаността. Студените процедури могат да помогнат за облекчаване на болка в ставите, подуване и възпаление. Увийте пакет лед в кърпа и нанесете върху болезнените стави за бързо облекчение. Никога не прилагайте лед директно върху кожата.

4. Опитайте акупунктура

Акупунктурата е древно китайско медицинско лечение, което включва вкарване на тънки игли в определени точки на тялото ви. Практикуващите казват, че действа, като пренасочва енергиите и възстановява баланса в тялото ви.

Ако решите да заложите на акупунктура срешу болка в ставите, доверете се само на сертифициран лекар.

5. Спазвайте здравословна диета

Диета, която е богата на пресни плодове, зеленчуци и цели храни, може да помогне за укрепване на имунната система и цялостното ви здраве, но и да бъде лек при болка в ставите.

Диетата на растителна основа е богата на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и болката в ставите чрез елиминиране на свободните радикали от тялото.

От друга страна, диета с много червено месо, преработени храни, наситени мазнини, добавена захар и сол, може да влоши възпалението.

6. Добавете куркума

Куркумата, жълтата подправка, често срещана в индийските ястия, съдържа химикал, наречен куркумин. Тя е известна със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на болката и възпалението при артрит.

За най-добър резултат, взимайте куркумата с черен пипер, комбинация, която може да намерите в Микрокапсули КУРКУМИН, ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН.

7. Помислете за билкови добавки

Много билкови добавки могат да намалят болката в ставите, а научните изследвания продължават да дават конкретни факти. Такива билки са тамян, бромелин, дяволски нокът, гинко билоба.

Leave a comment