Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Натурални решения за справяне с вирусна инфекция

Натурални решения за справяне с вирусна инфекция

Натурални решения за справяне с вирусна инфекция

В началото на всяка година, в унисон със студените месеци идва вълната от вирусни инфекции. Вирусната инфекция е напълно различна от бактериалната болест. Вирусът не може да се възпроизвежда сам, така че разчита на тялото на гостоприемника, за да оцелее.

Вирусът може да засегне всяка област на нашето тяло, включително репродуктивната, дихателната и стомашно-чревната система. Тъй като тези вирусни частици не могат да се възпроизвеждат, те се размножават в тялото гостоприемник. Вирусът се освобождава лесно в атмосферата, за да се захване за други гостоприемници. В случая с нас, хората, вирусът се разпространява, когато заразен човек влезе в контакт със здрав човек и се пренася чрез кихане, кашляне, ръкостискане…

Когато става въпрос за лечение на вирусни инфекции, е важно да знаете, че тези вируси не се повлияват от антибиотиците. Така реално трябва да разчитате на имунната си система, за да ги унищожите. Най-често срещаният вид вирус причинява кашлица и настинки, а общите симптоми са треска, болки в гърлото, кашлица, хрема и болки в тялото.

Как да излекуваме вирусна инфекция?

За щастие с няколко домашни средства лесно може да преборите вирусната инфекция.

Хапвайте зелени листни зеленчуци срещу вирусна инфекция

Тези зеленчуци са богати на желязо, антиоксиданти, калций, магнезий, калий и много витамини. Те ще ви помогнат да останете енергични, здрави и да преборите лесно всякакви вирусни инфекции.

Пийте много течности срещу вирусна инфекция

В студеното време топлите напитки помагат на тялото да поддържа вътрешната си температура. Билков чай, топъл бульон, зеленчукова супа, вода са идеалното средство, за да бъдете хидратирани и да се справите с вирусите.

Хапвайте джинджифил срещу вирусна инфекция

Джинджифилът съдържа гингероли, които имат противовъзпалителни свойства. Помага да поддържате тялото си топло през студеното време. Настържете парче корен джинджифил, смесете с мед и лимон и хапвайте от него или го направете на топла напитка.

Мед срещу вирусна инфекция

Вирусите и възпаленото гърло вървят ръка за ръка. В този случай медът помага и може да бъде най-доброто лекарство за вас, тъй като има някои антибактериални и антимикробни свойства. Това е и ефективен начин за потискане на кашлицата. Сложете в чая си, в топла чаша мляко, или дори с вода с лимон.

Медът е ключова съставка в ИмунФит – течна хранителна добавка с мощни антиоксидантни свойства.

Чесън срещу вирусна инфекция

Чесънът е супер храна, подходящ за вирусни заболявания. Той съдържа съединение, наречено алицин, което има антимикробни свойства.

Витамини срещу вирусна инфекция

Колкото качествена и питателна да е храната, която консумираме, надали успяваме да си набавим всички необходими витамини и минерали. За да се възстановите бързо от всяка вирусна инфекция, взимайте Мултивитамини Ол Дей Фит от А до Я компакт – добавка с 27 с витамини, микро- и макроелементи.

Етерични масла срещу вирусна инфекция

От древни времена етеричните масла и билките са помагали при всякакви състояния, включително и вируси. Сред най-предпочитаните са риган, градински чай, босилек, фенхел, лимонова трева, кардамон, мента, розмарин.

Трябва ли да посетим лекар ако имаме вирусна инфекция?

Въпреки че има много начини за лечение на вирусни инфекции с домашни средства, винаги трябва да посетите лекар, ако не сте сигурни.

Да имате треска при тези състояния е нормално, но ако нещата ескалират, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

 

Leave a comment