Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да облекчите симптомите на уртикария

Как да облекчите симптомите на уртикария
By март 15, 2023 0 Comment

Как да облекчите симптомите на уртикария

Уртикарията, позната още като копривна треска, е неприятен обрив по тялото, който обикновено се свързва с алергична реакция. Тя се появява като червени, сърбящи подутини по кожата или като малки овали или петна.

Причини за уртикария могат да бъдат физически стимули като студ, прегряване или излагане на слънце, но също и стрес, лекарства, ухапвания или ужилвания от насекоми.

Петната и зачервяванията могат да избледнеят в рамките на 24 часа след появата им и не се изисква някакво специално лечение, но неприятният сърбеж може да бъде лесно избегнат с няколко прости стъпки и домашни средства.

Използвайте студен компрес

Прилагането на нещо хладно върху кожата може да помогне за облекчаване на раздразнението. Използвайте кърпа с кубчета лед и нанесете върху засегнатата област за до 10 минути. Повтаряйте при необходимост през целия ден.

Антихистамини

Антихистамините без рецепта често се препоръчват за лечение на копривна треска. Те действат като блокират хистаминовата реакция на тялото.

В този случай може да взимате по 3 капсули Масло от черен кимион нигела сатива в капсули – НИГЕНОЛ на ден. Тази хранителна добавка поддържа нормалното състояние на кожата, имунната, дихателната и сърдечно-съдовата системи, както и нормално ниво на хистамина, който е отговорен за алергичните реакции.

 

Избягвайте продукти, които могат да раздразнят кожата

Някои сапуни могат да изсушат кожата и да причинят сърбеж, когато имате копривна треска. Уверете се, че използвате сапун или препарат за измиване за чувствителна кожа като Душ гел за измиване на лице и тяло VivaDerm Med или Пяна за Душ ВиваДерм. Те са хипоалергенни и специално разработени за свръхчувствителна и проблемна кожа, както и за деца и бебета.

Също така трябва да избягвате използването на дразнещи овлажнители или лосиони. Когато се съмнявате, изберете формула, която е насочена към чувствителна кожа. Такъв е Лосионът за Тяло с Липиди VivaDerm Med. Нанасянето му веднага след къпане също може да помогне за успокояване на сърбежа.

Поддържайте кожата охладена

Топлината може да влоши сърбежа. Носете леки дрехи и поддържайте дома си хладен и комфортен. Избягвайте да седите на пряка слънчева светлина.

Природни средства

Ако всичко това не облекчава симптомите, може да опитате няколко естествени решения.

Например може да правите компреси с екстракт от хамамелис, който естествено успокоява кожата. Може да нанасяте и гел алое вера.

Най-доброто решение обаче е да включите билкови кремове. Изберете такива, които ще облекчат състоянието ви и ще намалят раздразнението. Препоръчваме да третирате тези места с  Крем от чаено дърво, Крем с невен (календула) или Крем Лавандула. Всеки един от тях е напълно безопасен, без парабени и е създаден на базата на природни продукти.

Макар и безобидна, уртикарията може да бъде упорита. Ако сърбежът е силен и не отминава, е добре да преосмислите диетата си. Обърнете внимание дали причина за уртикарията не са някои храни като риба, фъстъци, яйца, мляко….Включете и пробиотик. Добър вариант е Флорамакс на Вивасан. Освен млечно кисели бактерии Lb.Casei sub casei, Lb. Acidophilus, Lb Salivarius, той съдържа витамин Bl, витамин B, витамин B6. Пробиотикът има благоприятен ефект върху кожата - помага за премахване на акне, черни точки и други прояви на нарушения на микрофлората.

 

Наред с това е важно да пиете много вода, за да избегнете дехидратация.

Копривната треска може да бъде сериозна алергична реакция, която изисква медицинска помощ. Ако почувствате подуване на гърлото, имате затруднено дишане или симптомите се влошават, незабавно потърсете медицинска помощ.

Leave a comment