Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

6 доказани вреди от прекомерната консумация на захар

6 доказани вреди от прекомерната консумация на захар
By март 20, 2023 0 Comment

6 доказани вреди от прекомерната консумация на захар

Знаете ли, че в 80%от пакетираните храни има захар. Консумацията й е свързана с широк спектър от хронични заболявания като диабет и е катализатор за затлъстяване и хипертония. Оказва се, че захарта, колкото и вкусна да е, носи много, много вреди не само за здравето и фигурата ни, но дори влияе и на психиката. 

  • Захарта е силно пристрастяваща : колкото повече консумирате захар, толкова повече тялото ще я желае. Консумирането на захар може да накара мозъка да се почувства възнаграден и да доведе до натрапчиво преяждане; 
  • Захарта засяга мозъка ви: Установено е, че високата консумация на захар влошава паметта, опасността от депресия и други психични разстройства; 
  • Захарта е свързана с хронични заболявания: Диета с високо съдържание на захар е свързана със здравословни проблеми като хронично възпаление, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, мастно чернодробно заболяване, подагра и дори рак. 
  • Захарта влияе на хормоните;
  • Високата консумация на захар може да доведе до диабет;
  • Захарта се съхранява като мазнина в тялото. 

Изводът  стремете се да замените слaдките храни с плодове, ако ви се преяде сладко - намерете си занимание, за да отклоните желанието и хапвайте повече протеини, които ще ви държат сити по-дълго време. 

Leave a comment