Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

9 естествени лека при летен грип

9 естествени лека при летен грип
By юли 01, 2023 0 Comment

9 естествени лека при летен грип

Без значение дали е през зимата или през лято, грипът е ужасно неприятно състояние и може да доведе до болки в тялото, температура, гадене, цялостен дискомфорт, хрема, кашлица…..Но дали е задължително да прибягваме до лекарства?

Отговорът е Не! С натурални средства, промяна в режима и имуностимуланти, ако сте постоянни, лесно може да се справите с всички неприятни симптоми на летния грип и да радвате на спокойно и щастливо лято.

Ето кои са най-добрите естествени лекарства за настинка и грип

1. Хидратация

Препоръка номер едно на лекарите за бързо възстановяване от настинка или грип е да останете хидратирани. По този начин  помагате на тялото си да изхвърли всички токсини и микробите от организма. Препоръчително е да приемате минимум 2,5 л вода на ден, но е добре да се консултирате и с вашия лекар предвид здравословното си състояние.

2. Витамин С

Въпреки че не е доказано, че витамин С предотвратява симптомите на настинка, някои проучвания показват, че може да намали продължителността на грип или вирусно заболяване. Освен това подобрява цялостното здраве, повишава силата на имунната система.

Лекарите препоръчват да си набавяте витамина чрез храната. Наред с цитрусите, има много плодове и зеленчуци, които са богати на този ценен витамин – червени чушки, шипка, череши….. Колкото по-пресни са храните, толкова по-добре. Опитайте се да приемате храната в естествения й вид, например портокали, а не портокалов сок. По принцип няма как да предозирате с витамин С, защото го изхвърляте през урината, но имайте предвид, че прекомерната консумация на добавки с витамин С може да доведе до разстроен стомах и камъни в бъбреците. Ако по една или друга причина обаче не успеете да набавяте достатъчно количество, може да взимате добавка като Ацерола.

 

3. Сън

Писали сме много пъти и няма да се уморим да повтаряме. Сънят е ключов компонент за здравето и за цялостната кондиция на организма. Особено при състояние на грип, сънят помага на имунната система да функционира по най-добрия начин, за да се защити от неприятните вируси и бактерии. Сънят е като елексир за тялото и дори да ви се спи постоянно, не се притеснявайте, това е знак на тялото ви, че има нужда от почивка.

4. Мед и чай

Медът е балсам за тялото, а при грип и настинка е задължителна част от процеса на излекуване. Благодарение на своите естествени антивирусни и антимикробни свойства, той действа срещу патогени и вируси. Мед от манука, например има силни антиоксидантни свойства и е мощен агент срещу свободните радикали. Мед от манука е и в основата и на нашата добавка Имун Фит, задължителна част от домашната аптечка за всяко семейство!

5. Пилешка супа

Горещите течности, като бульон и супа, не само ви поддържат хидратирани, но са и много хранителни, без да натоварват стомаха. Проучване от Медицинския център на университета в Небраска установи, че пилешката супа има противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на неприятните странични ефекти на настинката . 

6. Ароматерапия

Мощната сила на етеричните масла помага при множество състояния, включително и при настинка и грип. Може да прилагате ароматно – вдишвайки от дифузер или да нанасяте локално. Сред най-добрите етерични масла при грип са мента, евкалипт, лимон, чаено дърво.

7. Парен душ или сауна

Душът с пара или сауната е страхотен деконгестант. Чрез потене изхвърляте всички токсини и освобождавате тялото от вредните вещества. Може да добавите ароматни масла, за да се възстановите по-бързо.

8. Гаргара с топла солена вода

Разтворете 1/2 чаена лъжичка сол в чаша топла вода, след което направете гаргара, за да облекчите болното гърло .

9. Охладете тялото

Летен вирус, съчетан с температура, особено ако е висока, е много неприятно състояние. Ако  температурата е много висока, намокрете кърпа или чаршаф и се увийте с него. Това е естествен начин да свалите температурата, без да прибягвате до лекарства. Наред с това, поддържайте хлад в стаята – около 18-19 градуса, за да създадете комфорт за тялото.  

Leave a comment