Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Домашни средства за блестяща кожа през лятото

Домашни средства за блестяща кожа през лятото
By юли 06, 2023 0 Comment

Домашни средства за блестяща кожа през лятото

Всеки иска гладка, еластична и блестяща кожа. Замисляли ли сте се как някои хора имат този естествен блясък на лицата си дори през лятото? Всъщност грижата за кожата през лятото може да не е трудна. С някои прости домашни средства лесно ще се справите с типичните за лятото кожни проблеми като суха кожа, акне, слънчево изгаряне и обрив.

Вижте кои са най-достъпните домашни средства за блестяща кожа през лятото и изберете тези, които работят най-добре за вас.

 1. Мед

Медът има отлични овлажняващи, заздравяващи рани и антимикробни свойства. Той е чудесно средство за облекчаване на възпаления и кожни заболявания като екзема и изгаряния. Медът има невероятен лечебен потенциал, който повишава имунната система на кожата и подобрява възстановяването на тъканите. Нанесете малко количество суров мед върху кожата си и го измийте след известно време. Той почиства порите в дълбочина и придава естествен блясък на лицето ви.

2. Зехтин

Зехтинът има противовъзпалително, антиоксидантно и ранозаздравяващо действие. Той е богат на витамин А и Е, които поддържат кожата мека и млада, предпазва я от увреждане от слънцето. Смес от зехтин, сусамово масло и мед е отлична за лечение на изгаряния, предотвратяване на инфекции и ускоряване на процеса на възстановяване на тъканите.

3. Куркума

Куркумата е едно от отличните домашни средства за сияйна кожа, което се използва от незапомнени времена от хората. Тя има фантастични ползи за кожата, особено за склонна към  акне, защото куркуминът, може да помогне за намаляването му.

4. Краставици

Краставиците съдържат 96% вода, което помага за детоксикацията на тялото и осигурява хидратация. Те са чудесни за лятото, тъй като дехидратацията е доста често срещана през лятото. Имат охлаждащ ефект и предпазват тялото от летните жеги. Пригответе три супени лъжици сок от краставица и го смесете с четири супени лъжици розова вода. Съхранявайте го в бутилка със спрей и пръскайте малко след почистване на лицето.

5. Папая

Папаята е уникален плод, който може да направи чудеса с кожата ви. Съдържа витамин С, антиоксиданти и каротеноиди – вещества, които се натрупват във всеки слой на клетките на кожата ви и ги подхранват, за да осигурят естествен блясък. Те помагат за намаляване на акнето, като премахват мъртвите кожни клетки.

6. Алое вера

Алое вера има естествено овлажняващо свойство, хидратира кожата и придава естествен блясък. Често се използва за лечение на слънчеви изгаряния.

7. Кисeло мляко

Киселото мляко е богато на млечна киселина, протеини, витамин B, цинк и др. Благодарение на охлаждащите си свойства, може да лекува слънчеви изгаряния.  от слънцето места. Маска с кисело мляко се бори срещу инфекции от бактерии и гъбички, прави чудеса за кожата и забавя образуването на бръчки.

8. Овесени ядки

 Богати на протеини, витамин Е и антиоксиданти, овесените ядки работят чудесно за кожата. Помагат за намаляване на възпалението, нежно ексфолират кожата и придават младежки блясък. Прилагането на овесена каша върху кожата може да намали дразненето и сухотата, които обикновено се наблюдават през лятото.

9. Вода

 През лятото пийте поне по 3 л вода всеки ден. Ако не можете да пиете чиста вода, смесете с лимон, краставица, мента или диня.

10. Кафе и лимон

Лимонът съдържа витамин С, който е ефективна съставка за изсветляване на кожата. Помислете дали да не включите витамин С в лятната си рутинна грижа за кожата. Кафето, от друга страна, е страхотен ексфолиант.

Смесете една супена лъжица кафе и една супена лъжица лимонов сок в купа. Уверете се, че няма бучки. Нанесете тази смес върху лицето си и я оставете да действа 15 минути, преди да я изплакнете.

 

Кожата ви променя ли се със сезоните?

Да, кожата наистина се променя със сезоните. Зимата носи сухо време, което лишава кожата от естествената й влага и причинява лющене и сърбеж. Влажността през лятото може да доведе до бактериални инфекции поради пот, запушени пори и акне. Климатикът през лятото и нагревателите през зимата могат да дехидратират кожата. Така че всеки сезон идва със своите определен набор грижа за кожата.

Не забравяйте, че кожата изисква допълнително внимание и грижа през лятото. С няколко прости стъпки като почистване и овлажняване, поддържане на хидратация и използване на слънцезащитен крем, можете да защитите кожата си от вредното въздействие на слънцето и топлината.

Leave a comment