Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Mаслото от чаено дърво-елексир за кожата

Mаслото от чаено дърво-елексир за кожата
By юли 21, 2021 0 Comment

Mаслото от чаено дърво-елексир за кожата

Извлечено от листата на австралийското дърво Melaleuca alternifolia, етеричното масло от чаено дърво има репутацията на тайното оръжие на природата.

Въпреки че има различни приложения - като антисептик, домашен почистващ препарат, вода за уста или естествен дезодорант, все повече хора се обръщат към това етерично масло и заради неговите ползи за здравето на кожата.

От лечение на акне до пърхот и ухапвания от насекоми, маслото от чаено дърво е продуктът, който трябва да присъства във всяка аптечка. Неслучайно то е и ценна съставка в редица козметични серии и натурални средства за красота.

Преди всичко, не забравяйте, че чистото масло от чаено дърво е силно, затова го използвайте  върху кожата винаги разредено с качествено базово масло като кокосово или сусамово.

И така, с какво маслото от чаено дърво е толкова ценно и как да се възползвате най – добре от качествата му?

Редица изследвания показват, че маслото от чаено дърво може да бъде полезно за различни кожни заболявания, благодарение на неговите антибактериални, противовъзпалителни, антипаразитни и антисептични свойства.

Помага при акне

Благодарение на естествените си антибактериални и противовъзпалителни ефекти е доказано, че маслото от чаено дърво намалява зачервяването, отпушва порите и подпомага заздравяването на пъпките.

Маслото от чаено дърво все пак не е чудодейно лекарство, предназначено да замести цялата рутинна грижа за кожата, но изследванията показват, че добавянето му към рутинната грижа за кожата има голям ефект.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ТОНИК С ЧАЕНО ДЪРВО, МАНУКА И РОЗАЛИНА

Тоникът на VIVASAN е натурално почистващо средство за лице, на основата на масло от чаено дърво. Подходящ е за чувствителна и проблемна кожа, подпомага дълбокото почистване на кожата и порите, успокоява възпалението и подобрява вида на кожата.


Тоникът е подходящ за всяка възраст, особено препоръчително е използването му при подрастващи с проблемна кожа - бързо ликвидира възрастовите промени по кожата по време на пубертета. Той е прекрасно средство за комбинирана, мазна и проблемна кожа.

Сутрин и вечер се нанася върху предварително измитата кожа на лицето или тялото с памучен тампон.

За сияйна кожа

Ако кожата е посърнала и няма онази свежест, която търсите, включете продукти с чаено дърво в грижата за лицето. Те помагат за по-добрата хидратация и намаляват омазняването.

В проучване за акне, сравняващо ефективността на маслото от чаено дърво спрямо бензоил пероксида, потребителите на масло от чаено дърво отчитат по-малко сухота и лющене.

Предпазва и успокоява кожата при ухапвания от насекоми

Всички ще се съгласим, че ухапването от комар е доста неприятно. Ето защо на помощ тук идва чаеното дърво. Редица проучвания доказват, че има антипаразитни свойства и може ефективно са замени не само спрея за предпазване, но и да намали сърбежа след ухапване.

Успокоява дразненето на кожата

Въпреки че изследванията по този въпрос са ограничени, антимикробните и противовъзпалителни свойства на маслото от чаено дърво го правят полезен инструмент за успокояване на кожни раздразнения и рани.

Маслото от чаено дърво може да бъде ефективно средство за намаляване на възпалението, борба с инфекции на кожата или рани, да се използва за успокояване на слънчеви изгаряния , рани и ухапвания от насекоми, но само когато първо е тестван върху малък участък от кожата, за да се изключи чувствителност към локално приложение.

Борба с бактериални, гъбични и вирусни инфекции

Според проучване, публикуван в Clinical Microbiology Reviews , данните ясно показват широкоспектърната активност на маслото от чаено дърво заради неговите антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства. Това на теория означава, че маслото от чаено дърво може да се използва за борба с редица инфекции и бактерии, включително пневмония, инфекции на пикочните пътища, респираторни заболявания, инфекции на кръвта, стрептокок в гърлото, инфекции на синусите.

То има способността да се бори или да предотвратява гъбични инфекции като кандида, сърбеж, гъбички по краката и ноктите.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: КРЕМ ЧАЕНО ДЪРВО

Профилактично средство, произведено по древна швейцарска рецепта, на базата на натурални етерични масла от чаено дърво, манука, канука, лавандула, розмарин и лайка за ефективно и бързо въздействие при свръхчувствителна и възпалена кожа, алергични и друг тип кожни раздразнения.


Това е перфектният продукт при свръхчувствителна и възпалена кожа, алергични дерматити, сенна хрема, уртикария, ухапване от насекоми, за регенериране на кожата след травми. Кремът успокоява болки и зачервяване при изгаряне, освен това действа при акне, херпес, екзема, порезни и гнойни рани. Ефективен е и при гъбични поражения, подсичане между пръстите, както и брадавици, хемороиди. Този крем е подходящ дори за детска чувствителна кожа.

За чисти ръце

Манията за чистотата на ръцете в последната година взе връх. И тук на помощ идва чаеното дърво. Само няколко капки в любимия сапун могат да увеличат ефикасността му, благодарение на антибактериалните свойства на маслото.

Маслото от чаено дърво е антимикробно , което означава, че може да намали развитието на вируси и бактерии.

Подхранва сухия скалп

Изследванията показват, че маслото от чаено дърво може да подобри симптомите на себореен дерматит, често срещано състояние на кожата, което причинява люспести петна по скалпа и пърхота. Също така помага за облекчаване на симптомите на контактен дерматит.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ШАМПОАН ОТ ЧАЕНО ДЪРВО С МАНУКА И КАНУКА

Благодарение на специалните си съставки шампоанът от масла от Чаено дърво, манука и канука поддържа скалпа свеж и поддържа здрава и блестяща коса за дълго време. Благодарение на естествените почистващи агенти, той е особено ефективен за мазна коса. Шампоанът е идеален за ежедневна грижа.


В малко количество шампоан се нанася върху мокра коса, леко се втрива и след кратко време се измива. Може да се повтори два пъти. Накрая се изплаква обилно с вода.

След използването на шампоана се препоръчва нанасяне върху косата на балсам или копринената маска SanoTint.

Останете свежи

Би било чудесно, ако можем да носим усещането за чиста кожа, сякаш току-що сме излезли изпод душа. Маслото от чаено дърво се бори с бактериите, които предизвикват миризмата и помагат за поддържане на сухата и свежа кожа.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: ДУШ ГЕЛ С МАСЛА ОТ ЧАЕНО ДЪРВО, МАНУКА И КАНУКА

Душ гелът спомага за почистване и хидратиране на кожата, премахва сърбеж и кожни раздразнения, спомага за зарастване на ранички. Има противовъзпалително, успокояващо и антиоксидантно действие върху кожата, предпазва я от UV лъчи, придава й приятна свежест. Душ гелът е с висока бионаличност, идеален е за всички типове кожа, особено за чувствителна кожа.

Съдържа глицерол, D-пантенол, алантоин, натурален витамин Е, екстракт от кресон, масло от чаено дърво, масло от манука, масло от канука.

Начини на приложение: 10-20 мл. гел се добавят в пълна вана.

Може да се използва и като душ-гел, като се нанася на мокро тяло и след това се измива с вода. Да се избягва контакт с очите.

Leave a comment