Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Най-добрите храни и добавки за здравето на очи

Най-добрите храни и добавки за здравето на очи

Най-добрите храни и добавки за здравето на очи

Когато говорим за здравето на очите, повечето хора си представят всички онези препоръки, които сме чували – да ги щадите, да почивате, да носите слънчеви очила, да не ги претоварвате, да правите профилактични прегледи…Но знаете ли, че храната, която консумираме може да окаже огромно влияние върху здравето на очите също?

Разбира се, всичко е в състава на храните, в специфичните нутриенти, които съдържа, в цветовете дори….Ето защо ви показваме най-добрите за здравето на очите храни и добавки, с които не само ще подобрите зрението си, но и ще се погрижите профилактично за тях.

Кайсии за здраве на очите

Когато става въпрос за здравето на очите, вземете шепа пресни или сушени кайсии. Те са богати на разнообразни хранителни вещества, необходими за здравословно зрение, включително: алфа-каротин, бета-каротин, лутеин, рутин и зеаксантин – последният от които е установено, че предотвратява свързаната с възрастта дегенерация на  макулата.

Къпини за здраве на очите

Хранителни вещества като алфа-каротин и антоцианини придават на къпините прекрасния цвят, но също така помагат за защита на очите от вредните свободни радикали. Хранителният рутин - биофлавоноид, който е популярен със своя антиоксидантен ефект, предпазва клетките от оксидативен стрес и повишава еластичността на кръвоносните съдове.

Боровинки за здрави очи

Не само вкусни, тези малки плодчета са хранителна суперсила за очите. Тайната на черната бровоинка се крие в антоцианините, които се съдържат в тях. Това са мощни антиоксиданти, които защитават клетките от свободните радикали, които са вредни за цялото тяло. Доказано е, че те могат да подобрят зрението като предпазват капилярите в задната част на окото от макулна дегенерация, свързана с възрастта.

За съжаление няма как да си набавим черна боровинка за очи през цялата година, но може да я приемаме под формата на течна хранителна добавка. ЧЕРНА БОРОВИНКА Витал на Vivasan е в течна форма, което гарантира високата бионаличност.

Доказано е, че черна бороивнка за очи допринася за поддържането на нормалните запаси от желязо в организма; допринася за поддържането на кръвоснабдяването на сърдечния мускул, укрепва сърцето. Тя помага за предпазване от развитие на атеросклероза и образуване на тромби. Наред с това спомага за укрепването на имунитета и за предпазване от простудни заболявания, за поддържането на нормалната зрителна острота, в това число и нощното зрение.

Броколи за здрави очи

Сега има повече причина от всякога да включите броколи в менюто си. Благодарение на техния състав и хранителни вещества - алфа-каротин, бета-каротин, лутеин, рутин и зеаксантин, те са чудесно средство за профилактика при заболявания на очите.

Моркови

Няма как да не споменем морковите като една от храните за здраве на очите. Благодарение на факта, че са богат източник на хранителни вещества като алфа-каротин, бета-каротин, лутеин и зеаксантин, морковите трябва да бъдат редовна част от вашата диета. Други храни с оранжев цвят като манго, праскови, тикви, тиква и сладки картофи също са богати на тези хранителни вещества.

 

Чиа и ленено семе за здрави очи

Богати на Омега 3 и витамин Е, тези хранителни вещества помагат за намаляване на възпалението и свободните радикали, които са предшественици на заболявания на очите. Омега 3 са изключително ценни и приемът им като самостоятелна добавка е почти задължителен за всяка възраст. Витал плюс на Vivasan е изключително вискокачествена добавка и се препоръчва не само за здраве на очите, но и при сърдечно-съдови заболявания (профилактика на атеросклероза, хипертонична болест, инфаркт, инсулт); при артрозо-артрити от различен произход; при автоимунни заболявания, при заболявания на нервната система.

 

Грейпфрут за здрави очи

Една от малкото храни с високо съдържание на малко известно хранително вещество, известно като нарингин, което помага при голямо разнообразие от очни заболявания, грейпфрутът е отлично допълнение към вашата диета. Грейпфрутът също съдържа хранителния елемент рутин, въпреки че ще трябва да ядете малко от бялата сърцевина около плода (а не кората), за да получите повече рутин в диетата си. С високо съдържание на витамин С, грейпфрутът също така помага да защитите очите си от увреждащите свободни радикали.

Ако не обичате грейпфрут, може да включите екстракт от семена на грейпфрут в ежедневието си.

Зелен чай за здрави очи

Изследване  в медицинското списание  Current Eye Research  установи, че едно от лечебните съединения на зеления чай, известно като епигалокатехин галат (EGCG), има дълбока способност за защита на очите. Дори помогна за предотвратяване на образуването на катаракта.

Препоръчваме: Зелен Чай с Мента, Селен и натурален витамин Е в таблетки за смучене - натурална хранителна добавка във формата на таблетки произведена в Швейцария. Съдържа ключови растителни съставки: екстракт от зелен чай, екстракт от мента, аскорбинова киселина - вит. С, Витамин Е, бета каротин, селен.

Зеленолистни за здрави очи

Що се отнася до здравето на очите, малко храни могат да се сравняват с листни зеленчуци като зеле, зеле и спанак. Те съдържат голямо разнообразие от предпазващи и лекуващи очите хранителни вещества, някои от които включват: алфа-каротин, алфа-липоева киселина, бета-каротин, лутеин, лутеин и зеаксантин.

 

Leave a comment