Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Съвети за здравословно пътуване през зимата

Съвети за здравословно пътуване през зимата

Съвети за здравословно пътуване през зимата

Зимните пътувания безспорно са много приятни, но за разлика от тези в топлите месеци на годината изискват малко повече внимание. Причините - ниските температури, по-лошите метеорологични условия, склонността към настинки, върлуващи вируси, ръст на епидемичните заболявания. Но това съвсем не означава, че трябва да се лишавате от зимната си ваканция, желанието да покорявате снежните писти или пък да се потопите в чара на някоя европейска столица, например.

И така, какво трябва да направим, за да пътуваме спокойно през зимните месеци и да се насладим на дестинацията?

Какви са най-необходимите неща, които да вземем в аптечката, за да си гарантираме сигурна превенция и силен имунитет?


Предлагаме ви няколко съвета, както и насоки за най-важните средства за здравето, когато сте далече от дома.

Вземете подходящите дрехи

Ако не сте свикнали да пътувате през зимата, запомнете – летният куфар няма общо със зимния. Ако в топлите месеци може да изкарате само с тениска и чифт къси панталони, сега мислете стратегически – подсигурете си термо бельо, термо чорапи, здрави обувки с дебела изолираща подметка, особено ако ще ходите повече. Подсигурете си топло и леко яке, шапка, шал и ръкавици. Ценен съвет е да се обличате се на няколко нива, за да може да регулирате температурата, ако ви стане топло.

Задължително условие е да проверявате времето за вашата дестинация и да следите за промяна в прогнозата, особено, ако мястото предполага рязка амплитуда.

 

Проверявайте често информацията за полетите

Поради лошото време през зимата полетите могат да бъдат отменени. Поради това е полезно често да проверявате информацията за полета и състоянието му, преди да пристигнете на летището. По този начин няма да се налага да чакате с часове на летището, а тъй като ще пристигнете на летището навреме, рискът да изпуснете самолета е сведен до минимум.

Подгответе аптечка за първа помощ

Както вече казахме, опасността от настинки се покачва рязко в зимните и студени месеци, затова е добре да имате под ръка аптечка с най-необходимите за превенция средства.

Като цяло е добре да помислите за подсилване на имунитета и поне месец преди пътуването да започнете прием на ИмунФит – течна хранителна добавка с мед от манука, ехинацея и витамин С. Благодарение на силните си антиоксидантни свойства, тя ще засили съпротивителните сили на организма и ще му помогнете да се адаптира по-лесно към промяната.

Наред с това засилете и приема на витамин С. Доказано е, че хората, които приемат витамин С като превенция карат настинка и грип много по-лесно и леко спрямо тези, които не взимат. Ацерола таблетки са малки, лесни за прием и много вкусни, а само 3 от тях осигуряват необходимата дневна доза от така важния за здравето витамин.

 

В зимната аптечка задължително вземете и етерично масло от чаено дърво, канука и манука. Благодарение на комбинацията от тези три прекрасни антисептични и противовирусни масла, това е истински натурален антибиотик от природата. Маслото е ефикасно при кожни проблеми, възпаления, простудни, бактериални и вирусни инфекции, усилва имунитета и намалява заболеваемостта от простудни, вирусни и други инфекциозни заболявания.

Изключително ефективен, полезен и незаменим продукт, който трябва да имате в зимната аптечка е Крем Хвойна. Той съдържа етерично‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌хвойна,‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌дълголистен‌ ‌бор,‌ ‌ масло‌ ‌от‌ ‌евкалиптови‌ ‌листа,‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌кипарис,‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌обикновена‌ ‌ смрика,‌ ‌глицинова‌ ‌соя‌ ‌(соево‌ ‌масло).‌ ‌

Той облекчава мускулни и ставни болки, чудесен е при невралгии и травми. Кремът подобрява ‌кръвообращението, има затоплящо действие, действа успокояващо при‌ ‌нервно‌ ‌напрежение‌ ‌и‌ ‌умора.

Крем Хвойна е чудесно средство при хроничен‌ ‌бронхит‌ ‌и‌ ‌никотинов‌ ‌бронхит, както и при синдром‌ ‌на‌ ‌„студените‌ ‌крайници”.

Хремата и гърлото са първите места, които обикновено една настинка ни „удря“, затова вземете със себе си Спрей за Нос и Гърло с етерични масла. Благодарение на силните антибактериални свойства на маслата, които се съдържат в него, ще „пресечете“ настинката и грипа още в началото. Ако сте настинали и усещате болка в гърлото, спреят е идеалното средство за облекчаване на дразненето и дискомфорта. ‌

И не на последно място, винаги имайте под ръка Балсам 33 билки. Това е буквално истинско чудо срещу болка, хрема, гадене, дискомфорт, което се събира в джоба. Балсамчето съдържа 33 внимателно подбрани алпийски билки и е пръв помощник в куп ситуации и за всякакви състояния.

 

Защитете здравето на кожата

Кожата ни е най-засегната през зимния сезон. Студеното време може да я дехидратира, да я изсуши и напука. Уверете се, че използвате подходящ хидратиращ крем за лицето, не забравяйте и ръцете, и носете ръкавици. По този начин предпазвате здравето на кожата си от студено време и я поддържате.

Внимавайте с храната

Когато сме на ново място изкушенията от разнообразната храна могат да бъдат толкова много. За да не проваляте почивката си, подсигурете подходящ пробиотик, като Floramax, който да приемате. Заедно с това, в случай на преяждане, може да вземете шишенце композиция I’m strong на VIVASAN. Всичко, което трябва да направите е да смесите няколко капки с базово масло и да нанесете в областта на корема, за да облекчите тежестта.

 

Всяка една ваканция трябва да бъде удоволствие, да носи наслада и да остави хубави спомени. Бъдете подготвени с верни помощници и решения за всяка една ситуация, забравете за стреса и се отдайте на почивката.

Leave a comment