Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Етерични масла за детоксикация

Етерични масла за детоксикация

Етерични масла за детоксикация

Когато говорим за детокс обикновено си представяме прочистване със сокове, гладуване, силно ограничение на храна и какво ли не. Тези силни форми на детоксикация обаче са полезни при определени състояния и то под наблюдението на специалист.

Истината е, че телата имат интелигентната и усъвършенствана способност да ни поддържат в баланс, да поправят нанесените щети, да се самолекуват. Въпросът е само да задействаме собствените процеси на детоксикация. Това се случва като подпомагаме работата на органите и системите в тялото ни, за да елиминират токсините в телата ни.

На помощ тук идва ароматерапията. Със силата на етеричните масла може да повлияем на работата на различни органи и да подпомогнем процеса на пречистване на организма.

Когато използвате етерични масла за тази цел, задължително избирайте само качествени, сертифицирани, от доказан производител, гарантиран произход и не на последно място – препоръчани от експерт по ароматерапия.

Кои са най-добрите етерични масла за детоксикация?

Нека да разгледаме кои етерични масла трябва да използвате, за да подпомогнете елиминирането на токсините и да премахнете нежеланите патогени от тялото. Използвайте едно или комбинация от тези ароматни етерични масла според нуждите.

1. Мента

Ментата е сред най-универсалните детоксикиращи масла поради способността си да успокоява храносмилателната система, да пречиства черния дроб и да повдига настроението. Освен това е богата на антиоксиданти, ще съживи и събуди сетивата и дори може да помогне за облекчаване на стреса, тревожността и депресията.

Някои проучвания показват, че етеричното масло от мента може да премахне тежки метали, като желязо, от тялото, което допълнително подпомага процеса на детоксикация.

Как да използвате етерично масло от мента

Сложете няколко капки масло от мента във вашия дифузер или смесете с малко базово масло и емулгатор, добавете към топла вана

Комбинирайте с носещо масло като жожоба или авокадо и масажирайте корема, за да насърчите естествената детоксикация и главоболие.

2. Лимон

Етеричното масло от лимон се използва широко в аюрведическата медицина за подпомагане на детоксикацията на черния дроб, повишаване нивата на хидратация в тялото и стимулира имунната система да се бори с болестите.

Ако търсите начин да подобрите храносмилането, да премахнете вредните патогени и да насърчите лимфния дренаж, лимонът е вашето етерично масло.

Как да използвате етерично масло от лимон

Дифузирайте или нанесете локално 3-4 капки с базово масло.

3. Розмарин

Розмаринът принадлежи към група мощни етерични масла, за които е доказано, че подпомагат детоксикацията, предпазват ДНК от увреждане и поддържат оптимално здраве. Към тази група спадат още риганът, салвията, карамфилът и мащерката. Доказано е също, че розмаринът засилва функцията на черния дроб, понижава нивата на кортизола и се бори с инфекциите.

Как да използвате етерично масло от розмарин

Смесете по 2 к. етерично масло от розмарин, карамфил, евкалипт, лимон и портокал и дифузирайте.

Добавете няколко капки етерично масло от розмарин във ваната с емулгатор.

4. Карамфил

Етеричното масло от карамфил е мощен антиоксидант, помага за укрепване на имунната  система, в борбата с кандида, успокоява храносмилателния тракт, помага за пречистване и премахване на токсините във въздуха.

Как да използвате етерично масло от карамфил

Поставете 2-3 к. във вашия дифузер за по-свеж и чист въздух.

5. Грейпфрут

Ако търсите универсално средство, което ще стимулира имунната система, ще помогне за детоксикацията на ума, ще стимулира загуба на тегло и ще прочисти тялото, грейпфрутът е етерично масло, което трябва да имате.

Той не само мирише божествено, но също така е с високо съдържание на антиоксиданти и куп полезни съединения, може да помогне за детоксикацията на черния дроб и да облекчи стреса.

Как да използвате етерично масло от грейпфрут

Направете си масажно масло, като смесите 3 капки масло от грейпфрут на всяка чаена лъжичка носещо масло като авокадо или жожоба.

Поставете няколко капки върху аромамедальон и вдишайте директно или капнете на китките си, за да облекчите стреса

6. Лавандула

Лавандулата ще успокои тялото и ума ви, ще облекчи стреса. Маслото има мощни антиоксидантни  и антимикробни свойства, помага на тялото да елиминира токсините и ще ви накара да се почувствате по-спокойни.

Как да използвате етерично масло от лавандула

Поставете няколко капки етерично масло от лавандула върху кожата и вдишайте. За по-добър нощен сън - дифузирайте или сложете няколко капки на възглавницата. 

7. Хвойна

Плодовете на хвойната са мощен детоксикатор на черния дроб, чудесно средство за премахване на токсините от кожата и за здрава, блестяща кожа. Маслото има силни антибактериални свойства, а проучвания показват, че дори може да помогне в борбата с рака.

Как да използвате етерично масло от плодове на хвойна

Поставете няколко капки в дифузера, за да почистите въздуха или добавете в крем за детокс масаж.

 

Нов начин за детокс.

Търсейки най-ефективния, лесен и иновативен начин за детокс, експертите от Vivasan създадоха I’m Strong – композиция от 100% етерични масла за повишаване на жизнената активност, нормализиране работата на черния дроб, благоприятно въздействие върху работата на храносмилателния тракт и цялата лимфна система. Нанася се с базово масло с лек масаж по абдоминалната област.

В състава му влизат масло от резене, розмарин, здравец, градински чай, лавандула , лайка, зелен пипер, бял равнец.

Композицията е призната в редица детокс центрове в Европа, защото подпомага моторно-евакуаторната функция на стомашно-чревния тракт, стимулира храносмилането, подпомага микробиотата на стомашно-чревния тракт, предотвратява образуването на газове, подобрява дренажната функция на тялото.

 

Ето кои са най-добрите масла за различните органи.

Етерични масла за черния дроб

Черният дроб помага за отстраняването на токсините, като филтрира кръвта, разгражда и неутрализира вредните вещества и след това рециркулира вече безвредния страничен продукт обратно в кръвния поток, където може да бъде елиминиран. Най-подходящите етерични масла за черния дроб са лимон, портокал, мента, босилек.

Етерични масла за бъбреците

Бъбреците също така филтрират нашата кръв и премахват токсините, които се отделят чрез урината. Част от водата и определени химикали се абсорбират обратно в тялото за по-нататъшна употреба. Полезните етерични масла за бъбреците включват бор, плодове от хвойна, розмарин, фенхел.

Етерични масла за храносмилателната система

Храносмилателната система премахва токсините чрез елиминиране. Полезните етерични масла за храносмилателната система са мента, фенхел, джинджифил, лимон, розмарин, черен пипер, карамфил .

Етерични масла за лимфната система

Лимфната система премахва отпадъците от клетките и ги пренася до обработващите органи, където се елиминират. За да поддържаме лимфната система в оптимално състояние, можем да приложим редица профилактични методи. Полезните етерични масла за нея са хвойна, лимон, розмарин, градински чай.

Етерични масла за кожата

Кожата участва в детоксикацията, тъй като някои токсини се разтварят и изхвърлят от тялото чрез нашата пот. Полезните етерични масла за кожата включват индрише, лавандула, нероли, сандалово дърво.

 

Правилното хранене, упражненията, почивката и управлението на стреса са само част от решенията за тези, които искат да подобрят начина си на живот. Често обаче проблемът се крие и под повърхността на тялото. Процесът на цялостно обновление е правилният път към трансформация и начин да освободите тялото си от токсичните химикали и свободните радикали. А етеричните масла са правилен, лесен, достъпен и натурален начин да се справите с всичко това!

Leave a comment