Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Това е най-доброто време от годината за отслабване и детоксикация на тялото

Това е най-доброто време от годината за отслабване и детоксикация на тялото

Това е най-доброто време от годината за отслабване и детоксикация на тялото

Пролетта е любим за много хора сезон - с красиви цветя, разлистващи се дървета и по-дълги слънчеви дни! Но също така е и перфектна възможност да се съсредоточите върху вашето здраве и благополучие, особено ако целите загуба на тегло и детоксикация на тялото ви. Възползвайте се от възможността да пречистите тялото, да се освободите от всички вредни вещества и да ревитализирате торганизма. 

Надали има някой, който да не си е обещавал от Нова година да започне режим и да влезе бързо във форма. Истината е, че януари е зимен сезон, а телата ни са създадени за зимен сън и пестене на енергия. И дори да мислите, че януари е най-доброто време да започнете да отслабвате, тялото ви може все още да не е напълно готово за това.

Естествена детоксикация 

Широко известно е, че тялото има способност да се детоксикира ежедневно. Чрез органи за елиминиране, като белите дробове, кожата, черния дроб, лимфните пътища, кръвоносната система, пикочния мехур и червата, тялото непрекъснато разпознава, обработва и елиминира химикали, тежки метали и други токсини, които непрекъснато нахлуват в тялото ви. Затова поддържане здравето на тези органи е ключът към поддържането на добре настроена, високо функционираща система.

Процесът на детоксикация

За да подпомогнете естествената детоксикация, е важно да имате основно разбиране какво всъщност означава детоксикация. Вземете например често срещан химикал, намиращ се в нашата храна – пестициди. Те се използват, за да помогнат срещу сушата, да отблъснат насекомите и да насърчат растежа на културите. За съжаление, веднъж погълнат, пестицидът отива до черния дроб, където се обработва и разгражда, преминава в бъбреците или червата, където се елиминира от тялото. За съжаление, тъй като тялото постоянно се атакува от химикали от околната среда, токсичното натоварване може бавно да се натрупа и способността да ги елиминирате става по-малко ефективна. Без способността за адекватно елиминиране на токсините с течение на времето здравето ви може да бъде изложено на риск. Като такива, симптомите на токсично претоварване могат много бързо да станат очевидни – ще се появят умора, главоболие, мозъчна мъгла, болки в мускулите и ставите, кожни проблеми, запек, безсъние, емоционална лабилност, деменции и неврологични състояния.  

 

Защо пролетта е подходящо време за детоксикация?

Според китайската медицина всеки сезон от годината има голямо значение по отношение на здравето и всяка система от органи е тясно свързана с ритмите на всеки сезон. По-конкретно, пролетта е идеалното време за прочистване, детоксикация и поддържане на белите дробове, дебелото черво, черния дроб и кожата. Ако някога сте се сблъсквали с хронични заболявания на белите дробове (бронхит, хронична кашлица, пневмония), храносмилателни проблеми (запек, диария, коремна болка) или кожни проблеми (акне, екзема, суха кожа или псориазис), тогава есента е страхотно време да помислите за детокс.

Как да помогнете за детоксикацията на тялото си

Подпомагането на процеса на детоксикация всъщност е доста лесно. Прости дейности като повече движение (упражнения, ходене, бягане, колоездене, туризъм) повишават телесната температура, дишането и насърчават изпотяването. Движението също така подобрява кръвообращението, което помага на лимфния поток, както и помага на токсичните химикали да циркулират в черния ви дроб, за да бъдат обработени, разградени и предадени, за да бъдат елиминирани. Насърчаването на редовната функция на червата и уринирането също е от ключово значение за правилната детоксикация, тъй като след като токсините са готови да бъдат отстранени от тялото, бъбреците и червата са тези, които могат да направят това. В допълнение, яденето на здравословни храни и поддържането на правилното храносмилане е от решаващо значение за подпомагане на снабдяването на тялото ви с това, от което се нуждае, за да го насърчите към детоксикация.

Детоксикацията не трябва да е трудна или скъпа. Има много начини да пречистите тялото си по естествен път.

Вода: Един прост метод за детоксикация се фокусира върху пиенето на повече вода. Хидратацията е от съществено значение за цялостното здраве, но също така може да помогне за изхвърлянето на токсините от тялото ви. Редовното пиене на вода през целия ден може да помогне за намаляване на подуването и стомашния дискомфорт.

Яжте щадящи червата храни: Освен че пиете много вода, можете също да подпомогнете естествения процес на детоксикация на тялото си, като ядете щадящи червата храни. Храни като кисело мляко, кимчи и кисело зеле са богати на пробиотици, които са полезни за здравето на червата. Пробиотиците могат да помогнат за насърчаване на здрава храносмилателна система и дори могат да помогнат за намаляване на подуването на корема.

Прости промени в диетата: Изключването на преработените храни и увеличаването на приема на богати на фибри храни може да ви помогне да свалите килограми и да се почувствате най-добре. Правенето на малки промени в диетата и начина ви на живот може да окаже голямо влияние върху цялостното ви здраве.

Така че, възползвайте се от пролетния сезон и започнете да работите върху здравословните си цели днес!

Leave a comment