Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да отслабна бързо

Как да отслабна бързо

Как да отслабна бързо

Устойчивата дългосрочна загуба на тегло трябва да се разглежда като ангажимент за цял живот. За да бъде ефективна загубата на тегло, човек трябва да направи постепенни, постоянни промени в текущия си начин на живот. Най-добрият и безопасен начин да отслабнете е да ограничите висококалоричните храни, като изберете по-нискокалорични алтернативи и намалите размера на порциите храна.

Когато търсите бърз начин да отслабнете има няколко основни правила, които е добре да следвате:

Как да отслабна бързо - бъдете хидратирани

Стомахът може да комуникира директно с мозъчния център за контрол на глада. Когато специални рецептори в стомаха се стимулират от постъпващата храна или течност, те изпращат сигнали до мозъка, което води до потискане на всички допълнителни сигнали за глад.

За да се възползвате от това, пийте безкалорични течности през целия ден, особено преди и след хранене (вода с лимон, газирана вода, неподсладен чай или обикновена вода, зелен чай )

Въпреки че ежедневните нужди от хидратация варират в зависимост от теглото, нивото на активност и климата, добро правило е да пиете около 0.4 мл вода на всеки килограм от текущото ви тегло.

Как да отслабна бързо - Променете хранителните навици

За да контролирате глада, планирайте три балансирани хранения на ден. Не пропускайте хранения, включително закуската.

Яжте малки порции разнообразни храни и внимавайте за размера на порциите.

Яжте бавно и се опитайте да не изпълнявате няколко задачи едновременно, докато ядете.

Намерете други начини да отклоните вниманието от храната, когато сте гладни (като ходене ).

Създайте своя план за калориен дефицит

За да отслабнете, трябва да изгаряте повече калории, отколкото приемате всеки ден. Консумирайте питателни и засищащи храни с високо съдържание на протеини и фибри. Високото съдържание на протеини и фибри в храните (като плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки, семена, ядково масло, леща, бобови растения) помагат на тялото да остане сито за по-дълго време, намалявайки общия прием на калории.

Консумирайте добри въглехидрати (за енергия) и мазнини (за основни мастни киселини и усвояване на витамини A, D, E и K).

За да създадете калориен дефицит, контролирайте порциите.

Как да отслабна бързо - включете повече протеини в диетата

Според изследвания протеинът е изключително ефективен за отслабване и подобрява състава на тялото. Яденето на повече протеин може да доведе до повишено изгаряне на мазнини и метаболизъм.

Науката предполага, че протеинът има термичен (изгаряне на калории) ефект, в резултат на което може да помогне на тялото да изгори повече калории, докато спи.

Освен това протеинът е най-засищащото хранително вещество, така че консумацията на повече от него може да доведе до консумация на по-малко храна.

Как да отслабна бързо - спортувайте

Спортуването повишава метаболизма и помага за изгарянето на калории, което помага да отслабнете. Ключът към извличането на максимална полза от упражненията е да ги правите редовно. Потърсете забавни дейности, които помагат да се изпотите.

Избирането на забавни тренировки помага да очаквате тренировките с нетърпение. Трябва да се избягват рутинни упражнения, които са монотонни.

Как да отслабна бързо - бъдете физически активни

Редовната физическа активност, в допълнение към редовните упражнения, е от съществено значение. Това е така, защото упражняването само за един час на ден и оставането на физическа неактивност през останалата част от деня няма да помогне за загуба на мазнини или тегло.

На всеки 30 минути седене правете триминутна разходка или стоене, като разпределяте тежестта си равномерно на двата крака (без да се подпирате).

Това е ефективен начин за прекъсване на дългите периоди на седене, като същевременно увеличавате физическата активност.

Как да отслабна бързо - ежедневна дисциплина в диетата

Спазването на внимателно подбрана диета е най-важното правило. Уверете се, че имате разнообразно меню, с разнообразни опции за всяко хранене.

Как да отслабна бързо - позволете си чийт ден

Позволете си чийт ден от време на време, ако искате да отслабнете. Бъдете обаче внимателни и умерени.

Как да отслабна бързо - Сънят е толкова важен, колкото диетата и упражненията

Качеството на съня е също толкова важно, колкото и количеството. Лишаването от сън може да ви направи мудни и да увеличи желанието за храна.

Едно от основните правила, които трябва да спазвате, е да спите достатъчно според възрастта.

Загубата на тегло означава да правиш правилните неща и да избягваш грешните. Уверете се, че методите, които използвате, са дълготрайни. Нещо, с което не можете да се справите до края на живота си, не си струва да правите на първо място и няма да бъде ефективно в дългосрочен план.

Leave a comment