Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Топ хранителни добавки за отслабване

Топ хранителни добавки за отслабване

Топ хранителни добавки за отслабване

Отслабването е трудно. Ако очаквате резултати за една нощ, най-вероятно ще останете разочаровани. Устойчивата загуба на тегло изисква добър тренировъчен режим, здравословна диета и отдаденост.

Но има начини да увеличите усилията си – можете да започнете с тези пет топ добавки за отслабване.

Как добавките могат да помогнат за загуба на тегло?

Добавките могат да подпомогнат загубата на тегло по много начини, но първо трябва да се каже, че всяка успешна загуба на тегло се свежда до поддържане на калориен дефицит.

Ето как добавките за отслабване могат да подкрепят тази цел:

Намаляват апетита

Колкото по-малък е апетитът, толкова е по-вероятно да поддържате калориен дефицит. Някои добавки за намаляване на апетита потискат естествен сещането за глад, което  да се почувствате по-сити или по-малко гладни, което може да ви помогне да постигнете целите си.

Повишават енергията

Другата важна част от уравнението на калорийния баланс е колко калории изгаряте - а добрите тренировки изискват много енергия. Добавки, които могат да поддържат вашата концентрация, енергийни нива и издръжливост, са важни за по-ефективното изгарянето на калории във фитнеса.

Подпомагат метаболизма

Когато става въпрос за изгаряне на калории, трябва да сте сигурни, че метаболизмът ви работи ефективно, за да подпомогне загубата на тегло. Някои добавки могат да подпомогнат изгарянето на мазнини и да запазят мускулната маса, за да насочат загубата на мазнини, други могат да гарантират, че клетките ви получават необходимата енергия от храната, която ядете.

 Кои са най-добрите добавки за отслабване

1. Топ хранителни добавки за отслабване - суроватъчен протеин

Протеин... някои хора може да го свързват с бодибилдъри, направа на мускули и много калории. Доказано е обаче, че увеличаването на протеина в диетата води до загуба на тегло и отслабване.

Суроватъчният протеин е една от най-популярните добавки за отслабване. И има основателна причина за това – той се усвоява бързо и има високо съдържание на аминокиселини, което носи различни ползи за тялото. В допълнение към подпомагането на възстановяването, поддържането и растежа на мускулите, той е свързан с усещане за ситост и загуба на тегло.

Диетичният суроватъчен протеин е една от най-добрите хранителни добавки за отслабване – опитайте да консумирате лъжица диетична суроватка с прясно мляко, нискомаслено кисело мляко или вода сутрин, след тренировка или преди лягане.

2. Топ хранителни добавки за отслабване - L-карнитин

Какво всъщност е L-карнитин? Това е естествен химикал, който се създава в черния дроб и бъбреците от аминокиселините лизин и метионин.

L-карнитинът носи редица ползи за тялото, номер едно е ролята му за подпомагане на загубата на тегло. Той действа чрез прехвърляне на дълговерижни мастни киселини в митохондриите, където те могат да бъдат окислени, за да произведат енергия... това кара тялото да изгаря упоритите запаси от мазнини за енергия.

Последните научни данни показват, че L-карнитинът играе роля в предотвратяването на клетъчни увреждания от стрес при тренировка, а добавките могат да помогнат при  тренировки, състезания и възстановяване.

3. Топ хранителни добавки за отслабване - конюгирана линолова киселина [CLA]

CLA е мастна киселина, участваща в метаболизма и ограничава складирането на мазнини в мастните клетки. Много независими авторитетни публикации доказват, че линоловата киселина помага за подобряване на обмяната на вещества; за укрепване на защитните сили; за възпрепятстване отлагането на мазнини в клетките и тяхното изгаряне; за способстване на едновременното намаляване на мастната и увеличаване на мускулната телесна маса. Витамините от група В участват в изграждането на мускулна тъкан, обмяна на мазнини, белтъци и образуването на ферменти.

Доказано е, че конюгираната линолова киселина [CLA] активира обменните процеси, намалява подкожната мастна тъкан, особено в зоната на корема, като едновременно подпомага увеличаването на мускулната маса, намалява теглото като поддържа постигнатия резултат, стимулира имунната система, неутрализира свободните радикали, възпрепятства развитието на ракови новообразувания и атеросклеротични плаки в съдовете, предпазва от развитие на захарен диабет, подобрява състоянието на кожата и слизестите обвивки, поддържа функциите на щитовидната жлеза, стимулира синтеза на белтъци.

Все повече авторитетни издания препоръчват конюгираната линолова киселина [CLA] за профилактика и като съпътстваща назначеното от лекар лечение при метаболитни разстройства - наднормено телесно тегло (алиментарно и конституционално-алиментарно затлъстяване); за поддържане на нормално телесно тегло и след спиране на диета за корекция на фигурата; при целулит, повишено съдържание на холестерол и триглицериди в кръвта; метаболитен синдром; при сърдечно-съдови заболявания: атеросклероза, исхемична болест на сърцето, хипертонична болест; при чернодробни заболявания като хепатити, цироза на черния дроб, стеатоза (мастна инфилтрация на черния дроб), алкохолни поражения на черния дроб, при захарен диабет II тип, инсулинова резистентност.

 Вземете ЛИНОФИТ за Стройна Фигура.

4. Топ хранителни добавки за отслабване - Екстракт от зелен чай

Някои наричат ​​зеления чай метаболитен стимулатор... но не е толкова просто. Той съдържа химически съединения, наречени полифеноли - катехини, за да бъдем точни.

В проучване е установено, че консумацията на катехини има положителен ефект за загуба на тегло.

За да се сравнят ефектите на катехините с други химикали, за които се подозира, че повишават метаболизма, е изследван и ефектът от загуба на тегло при редовна консумация на кофеин, но в този случай не е наблюдавано значително намаляване на теглото.

Като цяло, резултатите от научното изследване предоставиха доказателства, които предполагат, че катехините, по-специално епигалокатехин галат, могат да имат ползи за загуба на тегло и поддържане на теглото.

Така че консумацията на екстракт от зелен чай като част от балансирана диета и в комбинация с добър тренировъчен режим може да подпомогне загубата на тегло.

Вземете: Зелен Чай с Мента, Селен и натурален витамин Е в таблетки за смучене

5. Топ хранителни добавки за отслабване - Омега 3

На последно място, но в никакъв случай по важност, е Омега 3. Тази хранителна добавка за отслабване съдържа две основни мастни киселини: DHA и EPA. Обърнете внимание на думата „основни“ — това означава, че трябва да консумираме тези мастни киселини чрез диетите си, за да живеем и функционираме, защото телата ни не могат да ги произвеждат. Препоръчително е да консумираме поне една порция мазна риба седмично, но някои хора може да се затруднят да следват този съвет.

Едно проучване изследва дали апетитът може да бъде повлиян от омега 3 мастни киселини, когато са включени в диета с ограничен прием на калории. Положителна връзка между омега 3 и пълнотата се наблюдава през осемте седмици на проучването и се стигна до заключението, че приемът на омега 3 може да помогне за модулиране на апетита и може да има приложение за поддържане на теглото.

Така че, за да подпомогнете загубата на тегло, приемането на добавки с омега 3 капсули веднъж до три пъти на ден също може да помогне за регулиране на апетита ви, като същевременно подпомага метаболизма за изгаряне на мазнини.

Leave a comment