Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Етерични масла за пречистване на въздуха

Етерични масла за пречистване на въздуха
By март 10, 2024 0 Comment

Етерични масла за пречистване на въздуха

Качеството на въздуха оказва огромно влияние върху човешкото здраве и общото благосъстояние. За съжаление въздухът в големите градове е все по-мръсен, а с това хората с проблеми в сърдечно-съдова и дихателна система стават особено уязвими.

И тъй като няма как да избягаме от този факт когато сме навън, следващата най-добра стъпка е да подобрим качеството на въздуха в дома. Богати на терапевтични свойства, етеричните масла могат да изчистят въздуха в помещенията от бактерии и примеси, като същевременно помагат за поддържане на здравето и дихателната система.

Етеричните масла за качество на въздуха притежават терапевтични съединения, които могат да подобрят въздуха, който дишате, както и да поддържат здрава дихателна функция. Тези съединения са категоризирани като монотерпени и включват съставки като 1,8-цинеол, d-лимонен и алфа-пинен. Смята се, че тези ароматни химикали поддържат здравето на дихателните пътища, като същевременно елиминират бактериите във въздуха и премахват застоялия въздух. 1,8-цинеолът, основната съставка, намираща се в евкалипта, е доказано, че има муколитичен и спазмолитичен ефект върху дихателните пътища, което означава, че подпомага изчистването на слузта и отварянето на дихателните пътища.

Химическият състав на етеричните масла също може да прояви силни свойства за пречистване на въздуха. Много от тези съставки предпазват растението от мухъл и същите антибактериални качества могат да бъдат открити в аналога на етеричните масла.

Те подобряват качеството на въздуха в помещенията, когато се разпръснат или напръскат във въздуха чрез освежител. Така могат да се премахнат всички примеси, както и да пречисти въздухът, който дишате у дома.

 Ето кои са най-добрите етерични масла за подобряване на качеството на въздуха на закрито

Етерично масло от евкалипт за пречистване на въздуха – С евкалиптол като основна съставка на евкалипта, това охлаждащо и земно масло е основна част от холистичните лекарства, които поддържат здравословното дишане. Смята се, че антисептичните и антимикробните свойства на евкалиптасе борят с примесите във въздуха. Според Aromatherapy for Common Ailments от Shirley Price, вдишването на евкалипт може също да помогне за разхлабване на слузта и облекчаване на главоболието, което е по-често, когато качеството на въздуха е компрометирано.

 

Етерично масло от розмарин за пречистване на въздуха – Розмаринът е известен с това, че насърчава здравословното дишане и изчиства назалната конгестия , причинена от настинки и грип. Богат на антисептични и стимулиращи свойства, розмаринът е балансиращо масло, което може да осигури облекчение на симптоми като главоболие и мигрена и същевременно помага за пречистване на въздуха. Смята се, че розмаринът има успокояващ ефект върху мускулите на трахеята, което подпомага здравословното дишане. Проучванията показват също, че етеричното масло от розмарин има потенциала да помогне за справяне със симптомите на астма, когато се смеси с масло-носител и се нанесе върху кожата.

Етерично масло от лавандула за пречистване на въздуха – Това многофункционално флорално масло е основно средство за лечение на кашлица и настинка в традиционната медицина. Успокояващият ефект на лавандулата е основен елемент в ароматерапията поради способността й да отпуска ума и тялото, а това може да се пренесе в различни органи и да поддържа цялостното здраве. Последните проучвания показват, че вдишването на лавандулово масло може да осигури облекчение при бронхиална астма чрез изчистване на запушванията на дихателните пътища. Когато се разпръсне в дома, естествените антимикробни свойства на маслото от лавандула могат да помогнат за пречистване на въздуха и да убият бактериите във въздуха.

Етерично масло от чаено дърво за пречистване на въздуха – известно стягащо и антибактериално средство, чаеното дърво може да потисне растежа на вредни бактерии, които причиняват инфекции на синусите. Това лечебно масло е ефективно за елиминиране на микроби и токсини във въздуха. При инфекции на дихателните пътища охарчващите свойства на чаеното дърво могат да премахнат задръстванията и да осигурят облекчение и за пречистване на въздуха.

 

Етерично масло от лимон – то е мощен антисептик и е едно от най-добрите етерични масла за подобряване на качеството на въздуха в затворени помещения, тъй като намалява бактериите по повърхностите и във въздуха, като същевременно пречиства леки инфекции.

Етерично масло от мента за пречистване на въздуха – основната съставка на маслото от мента, ментолът, поддържа здравословното дишане, като действа като деконгестант. Неговите силни антисептични свойства дезинфекцират повърхности и премахват бактериите във въздуха , като същевременно помага за пречистване на въздуха. Разпространяващото се масло от мента пречиства въздуха, насърчава ясното дишане и здравите дихателни функции.

Синергична смеси за пречистване на въздуха

Композитното масло Hygeia е мощно средство за укрепване на имунната система и дезинфекция на въздуха. Бори се с бактерии, гъбички и вируси. 

Композицията от етерични масла на Hygeia дезинфекцира въздуха, който дишаме и в същото време укрепва имунитета, благодарение на комбинацията от шест ценни масла - етерични масла от смърчови иглички, розмарин, лавандула, мента, европейски кедров бор, зеленика.

Leave a comment