Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Етерични масла срещу комари

Етерични масла срещу комари
By май 12, 2024 0 Comment

Етерични масла срещу комари

Ако харесвате етерични масла, знаете колко полезни могат да бъдат те при всякакви проблеми – от обикновена настинка, през облекчаване на стреса до помощ при безсъние. Но знаете ли, че етеричните масла са много  полезни и за отблъскване на насекоми?

Силата на етеричните масла е позната от древни времена, когато хората са използвали растения за отблъскване на насекоми и лечение на ухапванията.

Днес имаме огромно разнообразие от етерични масла, но кои са най-добрите за отблъскване на комарите?

Защото едно е ясно – не всяко масло ще помогне за отблъскване на комари и успокояване на ухапвания!

КАКВИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ОТБЛЪСКВАТ КОМАРИТЕ?

Комарите имат силно обоняние и точно както миризмите на въглероден диоксид, млечна киселина и миризмата на тялото могат да ги примамят, някои билки и преобладаващи флорални аромати ще ги отблъснат и дори ще ги дезориентират.

За щастие има много естествени аромати и етерични масла, които са привлекателни за хората, но се оказват враг на комарите отблъскват комарите. Сред тях са лавандула, мента, босилек и евкалипт. Много от които използваме в парфюм или одеколон, в свещи или спрейове.

Етерични масла срещу комари – мента

Маслото от мента маскира естествените човешки миризми. Маслото от мента срещу комари може да се използва и като лечение на ухапване, защото има охлаждащо действие, ни заедно с това успокоява зоната и намалява възпалението.

Етерични масла срещу комари – лавандула

Лавандуловото масло не само има успокояващ ефект, когато се постави върху ухапване, но неговият сладък и силен флорален аромат възпира комарите.

Етерични масла срещу комари – босилек

Тази билка може да се използва като етерично масло върху дрехите и кожата, за да отблъснете комарите. Освен използването на маслото, извлечено от листата на босилек, засаждането на тази билка във вашата градина може да помогне за отблъскването на комарите.

Етерични масла срещу комари – кедрово дърво

Маслото от кедрово дърво може да направи много повече от това да държи молците настрана. Кедърът отблъсква голямо разнообразие от насекоми, включително комари, мравки, мухи и акари.

Етерични масла срещу комари – масло от чаено дърво

Това етерично масло е естествено антибактериално, противогъбично и противовъзпалително. Маслото от чаено дърво може да се прилага директно върху кожата или да се комбинира с други естествени масла, като кокосово или мало от жожоба, за лечение и успокояване на ухапването.

Етерични масла срещу комари – лайка

Лайката помага в борбата срещу възпаления и инфекции. Опитайте да си направите ледени кубчета с лайка, като сварите чай от лайка, след което го замразите във форма за лед. Студът в комбинация с лайка ще помогне за успокояване на сърбежа!

Етерични масла срещу комари – лимонов евкалипт

Този естествен репелент против комари може безопасно да се прилага директно върху кожата ви или да се използва като спрей, смесен с вода, за да предпазите вредителите.

Етерични масла срещу комари – Go Away на Vivasan

Това е готова комбинация от етерични масла, която е създадена специално да отблъсква и замайва комарите. Спокойно може да се използва и при малки деца, за да ги предпазите от жилещите насекоми.

С толкова много етерични масла, които отблъскват и лекуват ухапвания от комари, можете да тествате различни аромати, за да намерите това, което ви харесва. Репелентите против комари с естествени етерични масла работят, като използват други аромати, за да прикрият миризмата на тялото ви. Тъй като миризмата на всеки човек е различна; това, което работи за вас, може да не работи за вашите приятели или семейство. Опитайте да смесвате масла или да използвате различни етерични масла всяка вечер, за да откриете кое работи най-добре. След това дръжте това етерично масло наблизо, като спрей, масло или дори растение, за да ви помогне в борбата с ухапването!

РАЗЧИТАЙТЕ НА КАЧЕСТВЕНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Като всеки продукт, не всички етерични масла са еднакви по качество. За да получите най-добри резултати от вашето етерично масло, уверете се, че използвате естествени продукти, които не съдържат ненужни добавки и се доверете на доказан производител.

Етеричните масла, макар и естествени и на растителна основа, могат да бъдат много силни, затова препоръчваме да ги смесите с вода или друга течност, за да разредите аромата.

Етеричните масла могат да се използват в различни форми за отблъскване на комарите - локално, в дифузер и като спрей.

Локално – Етеричните масла против комари могат да се прилагат директно върху кожата, но не забравяйте да избягвате очите и чувствителната кожа, за да избегнете дразнене.

Дифузер – Смесете етеричното масло против с вода в дифузер, за да отблъснете комарите от района. Това е чудесен начин да държите комарите далеч през нощта или да им попречите да стигнат до по-голяма група, събрана, да речем, на задната ви тераса.

Спрей – Направете свой собствен спрей, като разредите маслото с вода, хамамелис или дори спирт, ако искате изключително силен репелент.

Leave a comment