Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да се предпазим от вируси и настинка и да подсилим имунитета

Как да се предпазим от вируси и настинка и да подсилим имунитета

Как да се предпазим от вируси и настинка и да подсилим имунитета

Възпалено гърло, хрема, кашлица, течащ нос, главоболие, болка в тялото….Всеки знае колко неприятни са тези състояния на настинка и грип. В есенните месеци вирусите ни атакуват буквално отвсякъде, а с по-хладното време, което е предпоставка и за събиране на повече хора в затворени пространства, сме по-податливи на бактерии и настинки.

Наред с това децата се връщат на училище, а те често могат да бъдат преносители на вирус, а човек с по-слаба имунна система лесно ще се зарази. И въпреки че вирусът може да бъде съвсем безобиден, превенцията остава най-добрата защита.

Но как да намалим риска от вируси и настинка и как да подсилим имунитета?

Мийте ръцете често със сапун и вода и учете малките деца да направят същото. Времето за измиване трябва да бъде минимум 30 секунди. Ако няма сапун и вода, използвайте дезинфектант за ръце на алкохолна основа. Вирусите, които причиняват настинки, могат да живеят на ръцете ви, а редовното миене на ръцете може да ви предпази от заболяване.

Избягвайте да докосвате очите, носа и устата си с немити ръце. Това са най-уязвимите места, през които вирусите могат да проникнат в тялото ви по този начин и да ви разболеят.

Носете маска в затворени обществени пространства и спазвайте дистанция. Избягвайте хора, които ви изглеждат болни.

Следвайте добър етикет при кашлица и кихане  - винаги кашляйте и кихайте в салфетка или ръкав на ризата, като напълно покривате устата и носа си.

Истината е, че при вирус и настинка повечето хора се възстановяват в рамките на около 7-10 дни. Тези обаче, които са с отслабена имунна система, астма или страдат от хронични респираторни заболявания, могат да развият сериозни състояния като бронхит или пневмония.

Как да се защитим?

Вирусите, които причиняват настинки, могат да се разпространят от заразени хора към други по въздуха и близък личен контакт. Можете също така да пренесем вируса, докосвайки повърхност като дръжка на вратата, върху която има респираторни вируси, след което докоснем очите, устата или носа си, или от микроскопичните дихателни секрети от заразен човек.

И както вече казахме, превенцията е най-добрата защита, точно сега е моментът да вземем мерки и да подсилим имунитета. И сега възниква въпросът – какви витамини за имунитет и добавки мога да взимам?

Витамини за имунитет

Тъй като вирусите идва със симптоми на настинка и грип, витамините В, С и D, както и цинкът могат да бъдат полезни за засилване на имунната система, както и за по-бързото възстановяване.

Витамин С

Като цяло витамин С може да ви помогне да се преборите с настинка по-бързо или да облекчите симптомите, ако сте го приемали преди да се разболеете. Като антиоксидант, витамин С може да помогне за намаляване на възпалението, белодробното възпаление е тежък симптом на настоящия вирус, който може да доведе до дихателни проблеми. Така че, ако все още сте здрави, може да започнете да приемате витамин С сега.

Витамин D

Основната функция на витамин D е да помогне на тялото да поддържа оптимални нива на калций и фосфор в кръвта, които можете да получите чрез излагане на ултравиолетовите лъчи на слънцето или чрез добавки и храни, които ядете. Набавянето на достатъчно витамин D също може да ви предпази от респираторна инфекция. Добавянето му към ежедневието значително намалява шансовете за инфекции на дихателните пътища, сочат клинични проучвания, публикувани в Journal of Pharmacology and Pharmacotherapeutics.

Витамини от В комплекс

Витамин В6 е от съществено значение за поддържане на имунната система в отлично състояние. Не забравяйте да приемате достатъчно витамин В като добавка, като част от ежедневната ви диета или в мултивитамини.

Разбира се, приемът на всички тези витамини поотделно не винаги е възможен. Ето защо препоръчваме Мултивитамини Ол Дей Фит от А до Я компакт на VIVASAN. Все повече авторитетни източници препоръчват комбинации от витамини и минерали за укрепване на имунитета, за превенция от развитието на атипични клетки, за здрава нервна система, за оптимална и стабилна обмяна на веществата, за грижа за органите на зрението, за кръвообразуване и кръвообращение, за профилактика на стави и опорно двигателна система, при сезонна хиповитаминоза, при физическо и умствено натоварване и преумора, при активна спортна дейност, при ежедневно практикуване на всички видове спорт, за възстановяване по време на и след прекарани тежки заболявания, превенция от преждевременно стареене, за по-добри общ тонус и самочувствие.

Мултивитамините на VIVASAN се съдържат 27 витамини, микро- и макроелементи.

Витамини: А, бета каротин, С, Е, В1, В2, В6, В12, К1, никотинамид, калциев пантотенат, фолиева киселина, биотин;

Макроелементи: калций, фосфор, магнезий, калий, натрий, хлор;

Микроелементи: йод, манган, хром, селен, молибден, мед, цинк, желязо, силиций и други; захароза.

 

Кои са най-добрите добавки, които да приемате?

Сироп от черен бъз

Пълен с антивирусни и противовъзпалителни свойства, сиропът от бъз се използва като лек за настинки, грип и бактериални инфекции на синусите. Бъзът действа чрез намаляване на отока в лигавиците, а според някои проучвания, екстрактът от бъз намалява продължителността на грипа, поради което се смята, че той може да помогне на имунната система срещу коронавирусна инфекция.

Червена боровинка с лутеин, маракуя и витамини - натурална хранителна добавка в течна форма

Това е чудесна хранителна добавка, която подпомага нормалния метаболизъм, дава енергия и помага за поддържане на зрение. Комбинацията на боровинки, маракуя, екстракт от пшенични зародиши, гроздова захар и витамини А, С и Е се препоръчват при хиповитаминоза и загуба на сила, засилва защитните сили на организма, предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали, забавя процеса на стареене. Наред с това подпомага укрепването на кръвоносните съдове и нормализирането на налягането. Предотвратява развитието на възпалителни процеси и за поддържане на имунната система.

 

Черна боровинка Витал - хранителна добавка в течна форма

Тази хранителна добавка съдържа концентриран сок от плодове на черна боровинка, пшеничен зародиш, ацерола с витамин А, групи В, С и D, биотин, фолиева киселина и желязо. Формулата за напитки е идеална алтернатива за тези, които не могат да поглъщат цели капсули или таблетки.

Имун фит с мед от манука - натурална хранителна добавка

Тази натурална хранителна добавка е в течна форма и съдържа мед от манука, ехинацея, ацерола и черен бъз. Идеална е за поддържане защитните сили на организма, подпомага възстановяването на имунитета.

 

Масло от черен кимион нигела сатива в капсули - Нигенол

За подкрепа на дихателната система, особено важно по време на настоящите вирусни инфекции, препоръчваме тази вфективна хранителна добавка със студено пресовано масло от черен кимион [Nigella sativa], алфа токоферол(α-TE) от масло от пшеничен зародиш (натурален Витамин Е), Витамин С, натурални каротеноиди (бета каротин) и биотин.

Освен това тя подпомага и поддържането на нормално ниво на хистамина, отговорен за алергичните реакции.

 

Нашата имунна система се състои от сложна система от клетки, процеси и химикали, които постоянно защитават тялото ви от нахлуване на патогени, включително вируси, токсини и бактерии. Поддържането й здрава през цялата година е от ключово значение за предотвратяване на инфекции и заболявания. Ето защо изборът на здравословен начин на живот, качествена храна, движение, витамини и хранителни добавки са в основата за укрепване на имунната ви система.

В допълнение, изследванията показват, че допълването с определени витамини, минерали, билки и други вещества може да помогне за подобряване на имунния отговор и потенциално да предпази от болести.

 

Leave a comment