Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Това са най-добрите витамини и добавки за здрави зъби и венци

Това са най-добрите витамини и добавки за здрави зъби и венци

Това са най-добрите витамини и добавки за здрави зъби и венци

"Измервай своите нощи със звездите, не със сенките. Измервай живота си с усмивките, а не със сълзите".

Италианска поговорка

Усмивката е най-естественото нещо на света. Тя може да направи деня на някой, може да озари мрачното настроение или просто да стопли сърцето.

Красивата усмивка означава и здрави зъби и венци. За съжаление проучвания у нас сочат, че едва 30 на сто от българите редовно си мият зъбите. Сред стряскащата статистика са още лошата хигиена, липсата на профилактика и систематичното неглижиране на оралното здраве. Като цяло то е част от цялостното ни здраве, но като че много хора не му отдават нужното внимание. А причините могат да бъдат много – от страх от зъболекарския стол, през липса на време, до финансови притеснения.

Но зъбите са част от нашето тяло и заслужават не по-малко внимание от всеки друг орган. А подобно на всичко останало, профилактиката и навременното решение на определен проблем, ще ни спести много главоболия и грижи в бъдеще.

И в този ред мисли, точно както някои хранителни вещества са полезни за здравето на сърцето, има витамини и минерали, които насърчават доброто здраве и хигиената на устната кухина.

Ето кои са най -добрите витамини, минерали и хранителни добавки, които ще помогнат да се радвате на дентално здраве и красива усмивка.

Витамин А

Витамин А се счита за антиоксидантен микроелемент. Той е необходим само в малки количества и подпомага усвояването на витамин D. Също така той може да намали възпалението на венците, така че ако сте предразположени към подобни проблеми, е желателно да го включите.

Препоръчителната дневна доза е 700-1300 микрограма на ден за възрастни и 400-600 микрограма на ден за деца.

Храни, богати на витамин А, са моркови, сладки картофи, листни зелени зеленчуци, риба и жълтъци.

Витамин С

Никой друг витамин или минерал не е толкова важен Витамин С за поддържане на тъканите на венците здрави. Дефицитът на витамин С може да донесе множество орални проблеми, като кървене на венците и пародинтоза. Витамин С се намира в цитрусовите плодове, горските плодове, броколи, чушки, сладки картофи и зеле.

За да сте сигурни, че си набавяте необходимата дневна доза, взимайте Ацерола Натурален Витамин С.

 

Витамини от група В

Афтите могат да бъдат показателни за недостатъчен прием на витамини от група В, така че липсата му може да бъде причина за възпаление на езика или венците. Добавете в диетата си повече храни, богати на витамини от група В, като домашни птици, червено месо (в умерени количества), спанак, бадеми, бобови растения и млечни продукти.

Витамин D3

Витамин D е вероятно едно от най-важните хранителни вещества за цялостното здраве. Името му всъщност е подвеждащо, защото витамин D действа повече като хормон, отколкото като витамин. Мастноразтворимият витамин D е необходим за правилното усвояване на калция и балансиране на минералите в тялото.

Абсорбирането на калций и оптималният минерален баланс са от решаващо значение за формирането и възстановяването на костите и зъбите. Не забравяйте, че зъбите не са единствените части в устата, които трябва да бъдат здрави. Алвеоларната кост, която ги държи на място, също трябва да бъде здрава.

Доказано е, че витамин D предотвратява кариеса чрез увеличаване на реминерализацията. Затова, особено в месеците, когато нивата на витамин D са най-ниски, е препоръчително да включите ежедневна добавка на витамин D3.

Витамин Е

Витамин Е предотвратява пародонтозата, като намалява възпалението в устата. Можете да намерите този много важен витамин в бадеми, слънчогледови семки, спанак, пшеничен зародиш, палмово масло и авокадо.

Флуорид

Повечето пасти за зъби съдържат флуорид, тъй като помага за реминерализация на зъбния емайл и предотвратява кариеса. Освен че се намира във водата ни от чешмата, флуоридът се намира и в морски дарове и черен чай.

Желязо

Желязото укрепва имунната система, като по този начин намалява податливостта към орални инфекции и заболявания на венците. Богатите на желязо храни включват морски дарове, яйца, червени меса и хляб.

Калций

Калцият е най-разпространеният минерал в организма и вероятно не сте изненадани да го видите тук. Като цяло, свързваме калция със здрави кости и зъби, тъй като той е основният градивен елемент на тези структури. Също така е жизненоважен за правилната реминерализация на зъбите. Но за ефективното усвояване на калция, трябва да имаме правилната минерална комбинация. Тук идват витамините и добавките D3 и K2 - те помагат за усвояването и за правилното му разпределение в тялото.

Храни, богати на калций са листни зелени зеленчуци, сардини, млечни продукти, броколи, бобови растения, бадеми и стриди. За да задоволите дневните си нужди, препоръчваме ВИВА К2 за здрави кости и зъби - хранителна добавка с филохинон (натурален витамин К2) и холекалциферол (витамин D), натурално ленено масло.

Фосфор

Нашето тяло се нуждае от фосфор - както и от витамин D, за да абсорбира напълно калция и да го използва за подобряване на здравето на костите. Така че само приемът на достатъчно калций не е достатъчен. Уверете се, че получавате препоръчителното количество фосфор. Повечето млечни продукти са добър източник както на калций, така и на фосфор. Други храни, богати на фосфор, включват ядки, червено месо, пълнозърнести храни и леща.

Йод

Йодът е важен за здравето на устната кухина, защото помага на тялото да абсорбира калция, който, както вече казахме, е основният компонент в зъбите и костите. Сусам, чесън, миди и водорасли са добри източници на йод, включително за йодирана сол.

Цинк

Цинкът помага за премахване на бактериите, причиняващи кариес. За да сте сигурни, че получавате достатъчно количество цинк, включете в диетата си храни като тиквени семки, кашу, стриди, гъби, бобови растения и червено месо.

Магнезий

Магнезият има балансиращ ефект върху калциевия метаболизъм и може да предотврати калциевата плака в артериите. Най-важното е, че за да извлечете пълната полза от витамин D (както и от витамини К2 и А), имате нужда от магнезий.

Наред с фосфора и калия, магнезият е важен минерал, който костите и зъбите ви използват за реминерализация.

 

Набавянето на всички тези витамини и минерали от храна е доста трудно. Ето защо на помощ идват хранителните добавки.

Миглиорин трикокс за здрави коса, нокти и стави

Иновативната формула на VIVASAN с витамини, минерали и аминокиселини се предлага се под формата на таблетки, желатинови капсули и капсули. Таблетките съдържат калциев карбонат, магнезиев оксид; желатиновите капсули - масло от семена на соя, масло от пшенични зародиши, екстракт от семена на просо, сух екстракт от полски хвощ, L - метеонин, L - цистин, соев лецитин, хидролизиран кератин, пантотенова киселина, а капсулите - сух екстракт от семена на  просо, желязо, цинк, мед, молибден, пантотенова киселина, биотин, L - левцин, L - треонин, L - валин.

Маслото от пшенични зародиши и екстрактът от семена на просо съдържат  ценни хранителни вещества, между които желязо, магнезий, селен, витамин Е и витамини от група В, имащи отношение към здравината на зъбите и косата.

 ВИВА Коензим Q10 Форте

CoQ10 действа като антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане и играе важна роля в метаболизма. Смята се, че Q10 намалява риска от сърдечно -съдови заболявания, повишава жизнеността, забавя процеса на стареене, повишава нивото на издръжливост на физически и психически стрес и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Капсулите VIVA Q10 Forte поддържат нормални нива на коензим Q10 в организма - съдържат дневна доза коензим Q10 (100 mg) в 1 капсула.

Само една таблетка на ден е достатъчна за грижа за зъбите, защото  коензимът намалява дълбочината на джобовете при венците.

Елексир за хигиена на устната кухина

Тази композиция от 100% чисти етерични масла (портокал, мента, лавандула, карамфил, лимон, мащерка, шамфъстък, чайно дърво, манука, канука) помага за дезинфекциране устната кухина и гърлото, освежава дъха, овлажнява и омекотява сухата слизеста обвивка. Наред с това предпазва от кървене на венците, предпазва от образуването на зъбен камък и намалява кариеса. Всичко, което трябва да направите е да прибавите 5-10 капки от еликсира към 1 чаша вода, с която се изплаква устата.

Морска сол с билки

Това е съставка, която е добре да бъде неизменна част от вашата кухня. Съдържа морска сол (55%), сушени зеленчуци и билки (лук, босилек, магданоз и др. - 16%), морски водорасли (2%), растителна мазнина (1.6%), зеленчуков екстракт (0.7%), подправки (1.4%).

Тя осигурява ценни витамини и минерали, макро- и микроелементи от билки и морски водорасли (калии, натрий, магнезий, хлор, флуор, калций, фосфор, цинк, желязо, селен, мед, йод, сяра, силиций – важни за здравето на зъбите).

И така, усмихнете се широко, защото ослепителната усмивка отваря всички врати и прави света около вас по-добър и по-красив!

Leave a comment