Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Защо мароканската роза е сред най - добрите етерични масла за енергия и щастие

Защо мароканската роза е сред най - добрите етерични масла за енергия и щастие

Защо мароканската роза е сред най - добрите етерични масла за енергия и щастие

Популярността на етеричните масла расте с всеки изминал ден. В часовете по йога се  използва розово масло и лавандула заради техния успокояващ и релаксиращ ефект. За медитация експерти избират тамян и сандалово дърво. Дори атлетите използват етерични масла в терапията, както и в редовния си ежедневен режим.

Има етерични масла, които дават енергия, стимулират тялото и намаляват умората. Жасмин, розмарин и грейпфрут са няколко примера. Тези масла се използват най-добре, когато чувствате, че сте отпаднали или нямате енергия.

Има и етерични масла, които успокояват и отпускат както ума, така и тялото ви, облекчавайки тревожността и стреса. Такива са градински чай, портокал и сандалово дърво. Те са много подходящи в моментите, в които сте тревожни, стресирани, ядосани или когато сте обзети от силни отрицателни емоции.

И накрая, има етерични масла, които насърчават щастието. Тези масла влияят на лимбичната система на мозъка – тази, която контролира емоциите, поведението, мотивацията, дългосрочната памет и миризмата. Тези етерични масла са чудесно средство за борба с депресията, тревожността и неувереността в себе си.

Разбира се, има много етерични  масла, от които може да избирате, но кои са най-добрите?

Ето най-ефективните етерични масла за щастие.

1. Масло от лавандула

Лавандулата е била използвана през вековете като парфюм. Ранните римляни са слагали във ваните масло от лавандула като средство за релаксация. Въпреки че е популярно средство основно за релаксация, етеричното масло от лавандула също има силен приповдигащ ефект, повишава щастието, намалява тревожността, като ви прави по-спокойни. Освен това то помага да спите по-добре, а добрата почивка е от ключово значение за щастлив ден.

Етеричното масло от лавандула дори засилва и имунната система и помага да се справите по-лесно със симптомите на настинка.  

Как да използваме етерично масло от лавандула за щастие.

- Добавете пет до шест капки масло от лавандула във вана, за да облекчите стреса, както и да омекотите кожата ви.

- Добавете две до три капки масло от лавандула в дифузера, докато спите. Ароматът й ще успокои ума и тялото, ще стимулира по-спокойният сън.

- Вдишването на масло от лавандула направо от бутилката може да създаде усещане за спокойствие и релаксация.

2. Масло от бергамот

Доказано е, че маслото от бергамот облекчава стреса, свързан с работата. Бергамотът намалява количеството кортизол (хормон, свързан със стреса) в тялото, намалявайки усещането за тревожност.

Използването на етерично масло от бергамот понижава кръвното налягане и сърдечната честота, прави ви по-спокойни. Осен това маслото помага за намаляване на усещането за умствена и физическа умора, като прави човек по-ефективен и продуктивен.

Как да използвате етерично масло от бергамот за щастие

- Добавете две до три капки масло от бергамот в дифузера, докато работите. Бергамотът ще ви помогне да сте спокойни, ясни и продуктивни.

- Втрийте няколко капки бергамот на китките и вдишайте.

3. Жасминово масло

Ароматът на жасмин е много популярен сред парфюмите. Освен приятния мирис, учени са открили, че етерично масло от жасмин има успокояващ ефект по отношение на тревожност, стрес и агресия. Жасминът насърчава усещането за благополучие и щастие, кара ви да се чувствате по-енергични и романтични.

!!! Маслото не е подходящо при бременни жени, защото може да предизвика контракции.

Как да използвате етерично масло от жасмин за щастие

- Вдишайте директно от бутилката, за да създадете усещане за благополучие и свежест.

- Добавете две до три капки масло от жасмин в дифузер. Приятният аромат ще даде усещане за успокояваща енергия и романтика в стаята

- Малко масло от жасмин върху китките може да помогне за облекчаване на тревожността.

4. Натурално Етерично Масло от Мароканска Роза

Известно е, че ароматът на рози предизвиква чувство на романтика и приключение. Ако се чувствате притеснени и депресирани, ароматът на рози може да направи чудеса.

Известно е, че розовото масло облекчава депресията, както и потиска нарастващата тревожност. Ароматът на рози повишава самочувствието, правейки човек по-уверен. То стимулира либидото и насърчава чувството на щастие.

По-специално, маслото от Мароканска роза е масло-афродизиак, което притежава изразено хармонизиращо действие, способно да снеме депресията и стреса, страха, нарушенията в съня, като е успокояващо при превъзбуда и придава сили при умора. Широкият спектър от полезни свойства на това масло позволява използването му като противовъзпалително, противогъбично, спазмолитично и целебно средство.

Успешно се комбинира с етеричните масла иланг-иланг, пачули и нероли.

Наред с това маслото тонизира и омекотява кожата, помага при възпаления, свива капилярите. Благоприятно е при всички типове кожа, особен ефект има при застаряваща, суха и чувствителна кожа.

Как да използвате етерично масло от роза за щастие:

- Втрийте розово масло в задната част на шията, за да облекчите стреса.

- Добавете три до пет капки розово масло в дифузер, за да добавите усещане за романтика и приключение.

- Вдишване на розово масло направо от бутилката може моментално да повиши увереността ви.

5. Масло от босилек

Ако страдате от хронична умора, маслото от босилек може да повиши енергията. Освен че облекчава стреса и успокоява нервната система, маслото от босилек стимулира и надбъбречните жлези. Това помага за намаляване на мудността, повишава мотивацията и увереността.

Повече енергия означава повече производителност, а това води до повече щастие. Маслото от босилек помага за облекчаване на стреса и тревожността, дава повече сила, а също така е богато на антиоксиданти и витамин С.

!!! Не се препоръчва при бременни защото може да причини преждевременни контракции.

Как да използвате маслото от босилек за щастие

Добавете две до три капки масло от босилек в дифузер. Ароматът на босилек моментално ще повдигне настроението и ще зареди с енергия стаята.

6. Лимоново масло

Ако сте малко потиснати, етеричното масло от лимон може да помогне за бързото  възстановяване. Лимоновото масло дава усещане за щастие, то повишава нивата на допамин и серотонин, два хормона, които пряко влияят на цялостното щастие.

Освен това то подобрява концентрацията, улеснява изпълнението на задачите, както и комуникацията с другите.

Серотонинът балансира настроението и предотвратява депресията, а покачването му може да се определени като слънчев лъч.

Как да използвате етерично масло от лимон за щастие

Добавете две до три капки лимоново масло в дифузер. Стаята не само ще ухае добре, но и ще направи хората в нея по-щастливи.

 

Вече знаете кои са шест от най-ефективни етерични масла за щастие. Използвайте ги и се насладете на добро настроение и щастие!

Leave a comment