Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Съвети за бързо възстановяване от грип

Съвети за бързо възстановяване от грип

Съвети за бързо възстановяване от грип

Всяка сезонна промяна води до вирусни инфекции. Децата и възрастните хора, като и тези с отслабена имунна система са особено уязвими към различни видове вирусни заболявания. Вирусната инфекция може да продължи само 1-2 седмици, но да бъде много изтощаваща. Симптомите на вирусна инфекция могат да нарушат ежедневието и буквално да изцедят силите ни. С този случай антибиотиците не действат на вируси, следователно превенцията е най-добрият лек за тях.

Вижте някои естествени средства, които могат да помогнат да се справите с вируса и да се почувствате отново във форма.

Почивка

Когато става дума за вирус, вирусна инфекция или грип, нищо не е по-добро от почивката. Сънят помага на тялото да се бори с вируса и да се подобри.

Хидратация

Уврете се, че приемате много вода и билков чай, супи и бульон. Треската, причинена от вирус, води до дехидратация. Добавянето на джинджифил, черен пипер и чесън към супата ще помогне на тялото да се бори с вирусите. Алицинът, присъстващ в чесъна, има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, а проучванията показват, че яденето на суров чесън всеки ден може да повиши имунитета срещу вируса.

Зелен чай

Доказано е, че катехините, които се намират в зеления чай, инхибират ензимното действие на вируса за по-нататъшно възпроизвеждане. Доказано е също, че зеленият чай повишава имунитета срещу различни заболявания. Следователно ежедневната консумация на зелен чай може да помогне за намаляване на вируса и за по-бързо възстановяване от вирусна инфекция.

Куркума 

Срещу вирусни инфекции може да взимате и добавка с куркума. За по – добро усвояване на куркумина препоръчваме Микрокапсули КУРКУМИН, ОЛЕУРОПЕИН и ПИПЕРИН.

Куркуминът с олеуропеин подобрява работата на стомашно-чревния тракт. Той е мощен антиоксидант, силно противовъзпалително и антиалергично средство.

Куркумата се усвоява в пъти по-добре с черен пипер и екстракт от маслинови листа (куркумин + пиперин + олеуропеин). В допълнение, усвояването на куркумата се подпомага от технологията Gelpell (микрокапсули).

Бъз

Това е едно от най-известните, но и най-ефикасни средства за засилване на имунитета и като борба с вируси и вирусни инфекции, освен това помага за намаляване на продължителността на симптомите на грип. Сироп Елълбери на Виваса е доказано мощно антивирусно средство и действа ефективно при симптоми на грип и вирусни инфекции.

Етерични масла

При вирусни и респираторни проблеми етеричните масла са истински балсам за тялото. Най-добрият начин да се възползвате от тяхната сила е да дифузирате в арома лампа или да вдишвате от арома медальон. Имайте предвид, че при вирус и грип е изключително важно да ползвате само и единствено качествени етерични масла, от доказан производител и със сертификат за произход.

Наред с всичко горепосочено, за да се справите със симптомите на грип и вирусни инфекции, увеличете приема на храни, богати на витамин С , като портокали, ягоди, киви, пъпеш, домати, черен пипер, червено зеле и спанак. Уверете се, че следвате здравословна и добре балансирана диета, дори когато апетитът спадне.

Имайте предвид, че грипът е силно заразна респираторна инфекция, причинена от грипния вирус. Симптомите на грипа обикновено продължават около седмица, но най-тежките симптоми се появяват само за два до три дни (въпреки че може да се почувствате като цяла вечност). Може да продължите да изпитвате умора, слабост и кашлица още една седмица след като се възстановите, но ако няма подобрение, се обърнете към лекар.

 

Leave a comment