Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Топ 7 етерични масла при настинки и грип

Топ 7 етерични масла при настинки и грип

Топ 7 етерични масла при настинки и грип

Обикновена настинка или грип, временно неразположение или цялостен дискомфорт, температура, суха кашлица, болки в гърлото, мускулни болки, главоболие, умора, загуба на апетит, гадене и запушен нос. Само за няколко часа можем да бъдем буквално повалени от някои от тези симптоми, които да провалят деня и да развалят настроението.

Но вместо да посягате към поредното „магическо прахче“ или хапче, които обещават чудеса, погледнете към етеричните маслa. Когато имате под ръка качествени такива, които бързо могат да повлияят на симптоми на настинка и грип, да осигурят успокояващо, комфортно облекчение и да подпомагат изцелението.

Но при толкова голямо разнообразие на етерични масла как да изберем най – подходящите? Ето защо решихме да ви посочим нашия топ 7 на етерични масла срещу настинки и грип, от чийто качества може да се възползвате, както и как да ги включите в ежедневието си, за да подпомогнете здравето – вашето и на вашето семейство. 

Етеричните масла могат да помогнат за облекчаване на симптомите и да подпомогнат процеса на оздравяване, но се консултирайте с лекар, ако симптомите са постоянни или ако сте уязвими към усложнения, или се грижите за някой, който е уязвим към усложнения.

Когато усещате дискомфорт, посегнете към следните етерични масла:

1. Етерично Масло 33 БИЛКИ СТРОНГ

Тази уникална комбинация от 33 алпийски билки е ефективно средство за превенция от вирусни инфекции, грип, простуда, при хрема и запушен нос. Помага при кашлица, бронхит, астма, катар, пневмония; облекчава мускулна треска. 

Дифузирайте или масажирайте в областта на тила и стъпалата на краката.

2. Мента

Етеричното масло от мента е ефективно за успокояване на главоболие, хрипове в гърдите и намаляване на температурата. Нанесете малко количество върху слепоочията си, за да се борите с главоболието и върху долната част на краката, за да намалите температурата. Разтрийте гърдите си за успокояващо облекчаване.

Етеричното масло от мента е чудесно за сезона на настинки и грип, но не забравяйте да го разредите с носещо масло, тъй като това етерично масло е силно.

3. Лимон

Етеричното масло от лимон е феноменален деконгестант и е известно, че е ефективен антивирусен агент. Неговият свеж, ободряващ аромат може да повдигне настроението ви, когато сте отпаднали от настинка или грип. Добавете тази капка слънчева светлина към вашия дифузер, за да подобрите настроението и да пречистете въздуха, както и за да дишате по-добре.



Изследванията показват, че антибактериалното действие на лимоновото масло може да бъде ефективно срещу симптоми на настинка и алергия.

4. Евкалиптово масло

Евкалиптовото масло облекчава дихателната система при настинки и грип. Разпръснете го, за да подпомогнете дишането през запушен нос или създайте успокояващ балсам с любимото си базово масло за гърдите и раменете.



Евкалиптовото масло често се използва в капки за кашлица и мехлеми.

5. Чаено дърво

Натуралното етерично масло от чаено дърво е един от най-ефективните природни антисептици, има изразено противовъзпалително и антивирусно действие. Етерично масло от чаено дърво с канука и манука е силен дезинфектант и противовъзпалително средство, повишава имунитета. Ефективно е срещу вирусни заболявания, бактерии, гъбички, паразити.

 

6. Хвойна

Етеричното масло от хвойна (Juniperus communis) има антисептично, тонизиращо и противовъзпалително действие. То стимулира защитните сили на организма, помага при лечение на кашлица.

Етеричното масло се отличава с добър отхрачващ ефект, като по този начин допринася за бързото лечение на бронхит и пневмония.

7. Мащерка

Натуралното етерично масло от мащерка е един от най-мощните природни антисептици, помага при различни настинки, улеснява отделянето на храчки.

Мащерката отдавна се използва за лечение на горните дихателни пътища. Името идва от гръцката дума "thymos", което означава "ухание". Смятало се, че мащерката укрепва белите дробове и облекчава задуха.

Етеричното масло от мащерка има противовъзпалително, противокашлично, отхрачващо действие при възпаления на дихателните органи.

Как да използвате етеричните масла за справяне със симптомите на настинка и грип?

Нанесете локално с обилно количество базово масло .

Дифузирайте или вдишвайте.

Нанесете няколко капки върху топла кърпа и използвайте като компрес за облекчаване на болките в мускулите.

Нанесете върху долната част на краката си.

Масаж на гърлото, гърдите или синусите

Ако изпитвате симптоми на настинка в локализирана област, като гърлото, гърдите или синусите, опитайте лек масаж с етерични масла външно.

Не забравяйте, че етеричните масла са силни и могат да раздразнят кожата, ако се прилагат без носещо масло.

 

Потенциални ползи от използването на етерични масла при настинки

Някои етерични масла могат да помогнат за облекчаване на някои от най-честите симптоми на настинка, включително:

Възпалено гърло

Кашлица

Запушване на носа

Запушване на гърдите

Хрема

Умора

Възпаление

Leave a comment