Натурални етерични масла

Включени филтри

Натурални етерични масла

Blue Relief 50ml. - Композиция от натурални...

Натурални етерични масла

Respira 5ml./ Дишай свободно

 • При възпаление
 • Обезболяващи
 • При настинки
Натурални етерични масла

Балсам от 33 АЛПИЙСКИ БИЛКИ, 10 g

Изчерпан
 • При ставни болки
 • При невралгични болки
 • Обезболяващи
 • При мускулни болки
 • При травми
Натурални етерични масла

Болкоуспокояващ микс READY STEADY GO

Натурални етерични масла

Дезинфекциращ Спрей MAMA MIA

Натурални етерични масла

Екстракт от семена на Грейпфрут

Магазин

Екстракт от семена на Грейпфрут (слабо горчив)

Натурални етерични масла

Елексир за Хигиена на Устната Кухина

Натурални етерични масла

Етерично Масло ЛИМОН
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА НА VIVASAN


Етеричните масла са многокомпонентни органични съединения, произвеждани от ароматни растения. Броят органични и неорганични вещества, влизащи в състава на едно масло варира от 120 до 500, при това дозирани от природата, и е невъзможно да бъдат копирани по изкуствен път. Затова синтетичните им вариации нямат лечебните свойства на натуралните, каквито са тези на VIVASAN.

Можете да познаете натуралният качествен продукт по няколко характеристики. Те са прозрачни, безцветни или съвсем леко оцветени течности, с характерен вкус и мирис. Не са мазни и не оставят мазно петно върху хартия. По-леки са от водата и не се разтварят в нея без помощта на емулгатор. 

Окисляват се под въздействието на светлина и кислород, затова изискват специални условия на съхранение.

Производството на такива масла е много скъпо и трудоемко. Например за 13 милилитра извлек от жасмин са необходими 300 цвята, ръчно събрани в определени часове от деня, за 1 литър от българското розово масло са необходими 5 тона розови листчета, а за 800 грама Нероли е нужен 1 тон цветчета от горчив портокал. 

Цените на етеричните масла на VIVASAN са достъпни и приемливи, имайки предвид високото качество на отглеждане и добив на суровините и концентрираното съдържание на крайния резултат.

С какво могат да ви бъдат полезни?

Всяко натурално етерично масло е многофункционално, но има няколко характеристики, които са универсални за всички, добити по естествен път от натурално чисти суровини:

 1. Имат бактерицидно, противовъзпалително и антисептично действие;
 2. Действат положително на нервната система;
 3. Въздействат благоприятно на емоциите и психическото здраве;
 4. Имат положителен дерматологичен и козметичен ефект върху кожата и косата;
 5. Обновяват механизма на саморегулация в организма;
 6. Имат био-енергийна активност.

Всички натурални етерични масла, при спазване на дозата:

 1. Нямат негативни странични ефекти;
 2. Не предизвикват зависимост;
 3. Не нарушават физиологичните процеси в организма.

С какво се отличаваме от всички други на пазара?

Етеричните масла на VIVASAN са 100% натурални, с най-висока степен на пречистване и на достъпни цени. Произвеждат се в Швейцария от екологично чисти суровини, с помощта на най-нови биотехнологии по метода на парната дестилация и чрез студено пресоване. Използването на съвременни технологии позволява да се съхранят важни компоненти, които запазват физиологично активните свойства на маслата.

Естественото природно съдържание на продуктите на VIVASAN ги прави лесни за употреба в домашни условия. Достатъчно е да имате комплект от няколко масла, за да можете бързо и ефективно да подобрите здравето си, да възстановите жизнените си сили и душевната хармония, като избегнете негативите на химично произведените продукти.

Вивасан България разполага с широка гама от етерични масла и композиции. По примера на нашите предци от древни времена, VIVASAN разделя ароматите в три ноти - “горни”, “средни” и “долни”, в зависимост от тяхната летливост и свойство.

vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Cosval
Dr. Dünner
Elixan Aromatica
GelPell
Swifiss
Oswald