Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да укрепим вените и артериите

Как да укрепим вените и артериите
By март 07, 2023 0 Comment

Как да укрепим вените и артериите

Kръвоносната ни система е съставена от сложен път от вени и артерии, които биха се простирали на почти 160 000 км. Нашите артерии и вени са отговорни за транспортирането на кръв от сърцето към тъканите на тялото, като играят жизненоважна роля за цялостното ни здраве.

Разширените вени са проблем, който често остава пренебрегван, но за съжаление мнозина се сблъскват с него. Истината е, че милиони хора по света търсят решение за здрави вени и капиляри, а начините, по които може да се повлияе на това са много.

Кои са причините, хората да имат разширени вени и капиляри?

Възраст

Въпреки че е мит, че само по-възрастните хора развиват разширени вени, това не е така. Много млади хора също страдат, но след 50-годишна възраст, рискът става по-голям.

Гени

Това е напълно извън вашия контрол - ако имате анамнеза за разширени вени в семейството си, тогава рискът нараства.

Хормони

Доказано е, че промените в хормоните увеличават шансовете за развитие на разширени вени. Това важи особено при бременност или при преминаване през менопауза.

Заседнал начин на живот

Едно от най-лошите неща за вашето здраве като цяло е заседналият начин на живот, но той е особено пагубен за здравето на вените. Когато седите или стоите за дълги периоди от време, се затруднява правилният приток на кръвта към сърцето.

Затлъстяване

Наднорменото тегло в тялото ви оказва допълнителен натиск върху вените, което често води до образуването на разширени вени.

Какво да направите за здрави вени и капиляри.

Цвят в чинията

Когато става дума за здравословно хранене, цветът има значение. Добавете дъга от плодове и зеленчуци към диетата си, за да подпомогнете здравето на вените и капилярите. Тези храни са богати на биофлавоноиди - фитонутриенти, които придават на много плодове и зеленчуци техния ярък и наситен цвят – обикновено колкото по-ярка е храната, толкова по-висок е броят на биофлавоноидите.

Подправете живота

Подправките се използват за медицински цели от хиляди години. Куркумата, подправка, често използвана в Индия, може да бъде мощно противовъзпалително средство, което помага да се предотврати втвърдяването на артериите. Смята се, че лютият червен пипер стимулира кръвообращението, помага за поддържане на кръвообращението и подпомага здравите вени и капиляри.

Яжте повече фибри

Диета с високо съдържание на фибри може да подобри холестерола, който е тясно свързан със здравето на вените и артериите. Изберете пълнозърнести храни пред рафинирани и заложете на плодове и зеленчуци като леки закуски вместо солен чипс или сладки бонбони.

Внимание със солта

Поддържането на нивата на натрий е от съществено значение за поддържане на здравето на вените. Избягвайте преработени или вече пакетирани храни или ястия, тъй като те могат да съдържат високи нива на натрий, които карат тялото ви да работи по-усилено и може да доведе до увреждане на вените. Когато купувате консервирана или пакетирана храна, четете етикетите, за да проверите съдържанието на натрий.

Хидратация

Водата е важна съставка в почти всяка рецепта, за да останете здрави, както и за здравите вени и капиляри. Плазмата, която представлява около половината от общия ни кръвен обем, съдържа приблизително 93% вода. Стремете се да пиете поне 8 чаши вода на ден.

Движете се

И накрая, колкото и важно да е да следвате здравословна диета, богата на плодове и зеленчуци, също толкова важно е да правите правилни упражнения, за да насърчите притока на кръв, който доставя кислород и така необходимите хранителни вещества на сърцето и тялото ви.

Най-добрият начин за подпомагане на здравословното кръвообращение е чрез ходене. Това просто упражнение може да помогне и за предотвратяване на разширени и паякообразни вени.

Други опции за упражнения за здрави вени и капиляри са каране на колело, плуване или дори йога.

Нашите топ продукти при разширени вени: 

КОНСКИ КЕСТЕН за Разширени Вени 


Крем за вени 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment