Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Как да намалим бръчките без инвазивни методи

Как да намалим бръчките без инвазивни методи
By март 21, 2023 0 Comment

Как да намалим бръчките без инвазивни методи

Кожата на лицето не е просто защитната обвивка на тялото, която ви свързва с външния свят. Това е първото нещо, което всеки забелязва, когато се срещнете лице в лице. И тъй като тя играе толкова важна роля в начина, по който гледаме на себе си и как биваме възприети, трябва да предприемем стъпки за нейната защита и да я поддържаме в перфектна форма.

Но времето често не прощава и  напредване на възрастта, въпреки всички усилия, които полагаме, кожата на лицето показва признаци на стареене – под формата на тъмни петна, фини линии и бръчки, отпуснат вид.

С напредване на възрастта производството на колаген в тялото се забавя, което води до загуба на еластичността на кожата. Наред с това, друг фактор са слънцето и ултравиолетовите лъчи, ген, начин на живот, климат, как се храним, ниво на стрес, замърсяване, пушене, алкохол…..

За щастие, без значение  на вашата хронологична възраст, има много начини, по които можете да обърнете признаците на стареене и да си възвърнете по-младежкия, жизнен вид. И не, тук не говорим за естетична хирургия или за някакви скъпоструващи процедури. Всичко е въпрос на хубава и качествена козметика, въвеждането на няколко здравословни навика и поддръжка на кожата на лицето, тялото и духа!

Повече сън

Стремете се да спите минимум осем часа всяка нощ. Сънят, особено този между 22:00 и 2 часа сутринта е изключително важен, защото тогава клетъчната регенерация е пикова. Освен това качественият сън ще ви „спести“ тъмните кръгове под очите.

Хидратация

Ако живеете на място с по-сух климат, е добре да имате овлажнител, за да поддържате ниво на влага в помещението. Това е особено важно през зимата, когато парното и климатикът изсушават въздуха.

Пийте повече вода

Факт: Дехидратирана кожа означава набръчкана кожа. Поддържането на добра хидратация е като разликата между това да изглеждате като сочно грозде или спаружена стафида.

Яжте повече риба и морски продукти…

Те са важни, за да си набавите антиоксиданти, както и да се предпазите от увреждането на свободните радикали. Освен това ще приемът на омега-3 мастни киселини е важен за добрия вид на кожата.

Ако не обичате риба или не ядете толкова често, взимайте Омега под формата на хранителна добавка.

 

...и намалете захарта

Захарта е толкова вредна за вас, че има официален термин за това, което причинява на кожата ви: гликация. Без да навлизаме твърде технически, гликирането е това, което се случва, когато консумирате твърде много захар в диетата си. Това може да отслаби колагена и еластина в кожата (това са влакната, които я поддържат стегната и й придават този младежки вид). Изводът: намалете ежедневната консумация на захар под всякаква форма.

 

Проверете козметиката, която използвате

Ако до определена възраст може да си позволите да правите компромис с крема за лице или почистващите тоник/ мляко/гел, с напредването на годините трябва да подхождате с повече внимание и да избирате правилно козметиката, която използвате.

Обикновено решението е използването на ботокс, който безспорно помага за мигновеното обновление на кожата и прави всяка дам по-свежа, като придава  по-младежки вид.

Дали обаче това винаги е решение?

Всъщност не. С качествен и обогатен с ценни съставки гел, може да постигнете не по-малко успешен резултат и да се радвате на здрава и стегната кожа.

Не е случайно, че много козметици и дерматолози препоръчват нанасянето на специален гел или серум преди крем за лице сутрин и вечер. Това е така, защото серумът обикновено е по-лек, докато овлажнителят е по-плътен. Първото нанасяне на серума дава на кожата възможност да абсорбира активните съставки.

Серум, но какъв?

Какво ще кажете за такъв, който прави кожата млада и гладка за само 60 минути! Да, възможно е. Bio for skin на VIVASAN прави именно това. Това се дължи на спилантол - бързодействащо вещество, което намалява признаците на стареене, стяга и омекотява кожата, намалява дълбочината на бръчките. ⠀

Спилантолът е вещество, което помага за баланса на омазняването, успокоява кожата и помага за стимулиране на производството на колаген. Благодарение на действието си, той блокира предаването на нервни импулси в мускулите, като се предотвратява образуването на мимически бръчки. Особено видимо е действието му върху бръчките "пачи крак" в областта на очите.

Освен това спилантолът активира производството на фибробласти, които повишават производството на колаген и еластин в кожата, подобрява цвета на лицето и гладкостта на кожата.

Наред със спилантонът, в серума има и екстракт от трева когон, който ефективно хидратира кожата и задържа влагата в рамките на 24 часа.

Хиалуронът задържа голямото количество от влагата и по този начин забавя естественото стареене на кожата. Активно помага на кожата да съхрани тургура си. В резултат кожата става еластична, гладка и с равномерен тен.

Екстракт от семена на грейпфрут омекотява кожата, дълбоко хидратира и регенерира клетките, и като натурален антиоксидант ефективно защитава кожата от свободните радикали. 

Проучвания показват, че съвсем малко количество спилантол е достатъчно за пълното отпускане на лицевите мускули на кожата. Тест с участието на доброволци е потвърдил, че 60 минути след употребата на гела Bio for skin на VIVASAN е получен ботоксоподобен ефект върху кожата. Установено е, че след използването на 3% спилантол се запазва траен остатъчен ефект до 24 часа по-късно. (Гелът Bio for skin на VIVASAN съдържа 5% спилантол).

Тестът потвърждава, че след 60 минути ботокс-подобният ефект на гела Biofoskin се забелязва върху кожата, т.е. фините бръчки се изглаждат за 1 час.

Младо лице без ботокс? Възможно е!

Leave a comment