Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Прочистване на черния дроб в 6 стъпки

Прочистване на черния дроб в 6 стъпки

Прочистване на черния дроб в 6 стъпки

Здравето и благосъстоянието на всеки човек зависи от това колко добре тялото му премахва и пречиства токсините. С излагане на замърсяване от околната среда, продукти за грижа за тялото и преработени храни, повечето хора имат отчаяна нужда от сериозна детоксикация! Един от основните начини, по които тялото се освобождава от токсините, е чрез черния дроб. Всъщност черният дроб е един от най-усърдно работещите органи в тялото. Той работи неуморно, за да пречисти кръвта, да произвежда жлъчния сок, необходим за усвояване на мазнините и съхраняването на основни витамини, минерали и желязо.

Основните функции на черния дроб включват:

Обработка на хранителните вещества, абсорбирани от червата, така че те да се усвояват по-ефективно
Регулиране състава на кръвта за балансиране на протеини, мазнини и захар
Унищожаване на стари червени кръвни клетки
Произвежда основни химикали, за да помогне за правилното съсирване на кръвта
Разграждане и метаболизиране на алкохол и лекарства
Произвежда основни протеини и холестерол
Премахване на токсините от кръвния поток, включително билирубин, амоняк и други
Съхраняване на минерали, желязо и витамин А

Когато говорим за заболявания на черния дроб, повечето хора си мислят за цироза, причинена от алкохол. Факт е, че цирозата е сериозно здравословно състояние, но противно на общоприетото схващане, алкохолът съвсем не е единствената причина за него.

Сред факторите, водещи до чернодробни проблеми са:

Някои лекарства (включително ацетаминофен)
Хронично недохранване
Излагането на химикали
Хроничен хепатит В
Лоша диета
Високо тегло
Вирусни инфекции
Автоимунни заболявания

Признаци на проблеми с черния дроб

Разбира се, кръвните изследвания са най-добрият показател, за да разберете дали имате проблеми с черния дроб. Наред за евентуален проблем сигналите са подуване и газове, киселинен рефлукс и киселини, запек, жълтеникави кожа и/или очи, високо кръвно налягане, неоправдана тревожност или депресия, тъмна урина, хронична умора, прекомерно изпотяване, лесна поява на синини.

За щастие има как с диета и детокс да помогнете за подобряване на функционирането на черния дроб. Просто следвайте няколко лесни правила. 

1. Премахнете токсичните храни от вашата диета

Ако имате диета с високо съдържание на преработени храни, излагате на риск здравето на черния дроб, тъй като тези храни, особено хидрогенираните масла, рафинираната захар, полуфабрикатите са изключително токсични за вашата система.

2. Пийте сок от сурови зеленчуци

Почти невъзможно е да ядете всички сурови зеленчуци, от които се нуждаете, за да направите ефективно чернодробно прочистване. Когато истискате сок от различни сурови зеленчуци обаче, можете лесно да си набавите 4-5 порции.

Идеалните зеленчуци за прочистване на черния дроб включват зеле, карфиол и брюкселско зеле. Тази комбинация не звучи много приятно, но може да добавите други зеленчуци, които ви харесват - моркови, краставица, цвекло. Всички те помагат за намаляване на киселинните нива в тялото, като спомагат за създаването на по-благоприятен pH баланс. Експериментирайте с любимите си вкусови комбинации; можете да добавите пресни билки, включително магданоз, мента и други, за да направите соковете по-приятни.

За да подобрите здравето на черния дроб, опитайте сок от портокал, морков и джинджифил. Изследванията показват, че пресните моркови са от съществено значение за всяко прочистване на черния дроб. В черния дроб бета каротинът се превръща във витамин А, за да помогне за изхвърлянето на токсините в тялото, като същевременно намалява мазнините в черния дроб.

Високото съдържание на фибри помага за поддържането на здрав храносмилателен тракт, като ускорява елиминирането на токсините в тялото ви. Коренът от джинджифил помага за успокояване на храносмилателния тракт, намаляване на газовете в червата и има силни противовъзпалителни съединения. Пресните портокали добавят сладост, но също така добавят значително количество витамин С, допълнителен витамин А и витамин В6.

3. Заредете се с храни, богати на калий

Богатите на калий храни помагат за понижаване на систоличното кръвно налягане, понижават холестерола и поддържат здрава сърдечно-съдова система, в допълнение към това, че помагат за прочистване на черния дроб. Богати на калий храни са сладки картофи, банани, доматени сос, цвекло и спанак, боб.

4. Взимайте добавки за поддържане на черния дроб

Бял трън

Белият трън се счита за „краля“ на детоксикиращите билки, което го прави идеален за прочистване на черния дроб. Млечният трън помага за елиминирането на натрупването на тежки метали, лекарства с рецепта, замърсители на околната среда и алкохол в черния дроб.

Освен това помага за намаляване на негативните ефекти върху черния дроб след химиотерапия и лъчетерапия. Изследванията показват , че активната съставка силимарин помага за укрепване на клетъчните стени в черния дроб, като същевременно поддържа здравословна регенерация.

Белият трън може да се приема като добавка или като детокс чай за прочистване на черния дроб.

Препоръчваме: Бял трън, холин и селимарин и Бял Трън Силимарин - ЛЕБЕРШУЦ Ултра

Корен от глухарче

Коренът от глухарче има естествен диуретичен ефект, който позволява на черния дроб да елиминира по-бързо токсините. Освен това помага за укрепване на имунната система, балансиране на нивата на кръвната захар, облекчаване на киселини и успокояване на храносмилателни разстройства.

Коренът от репей е друга опция от същото семейство растения като глухарчетата, която може да помогне за детоксикация на вашата система чрез пречистване на кръвта, като по този начин помага за поддържане на функцията на черния дроб. Подобно на белия трън, както коренът на глухарче, така и коренът на репей могат да се приемат както под формата на добавка, така и като чай за детоксикация.

Куркума

Куркумата намалява болките в ставите и е ефективен антидепресант, подпомага храносмилането, помага за възстановяване на здравословния баланс на кръвната захар и поддържа здрава чернодробна тъкан и чернодробен метаболизъм.

В момента изследователите изучават куркума за различни ползи за здравето при заболявания и състояния, включително: болестта на Алцхаймер, рак, депресия, остеоартрит, здравето на гърдите, здравето на простатата и хронична болка.

Препоръчваме: Куркумин, олеин и пиперин

Артишок

Ако трябва да приемате само една добавка за черния дроб, нека това да бъде Артишок. Най-добрият начин да се възползвате от неговите качества е да го приемате в течна форма, така биоусвояемостта му е най-голяма.

Артишок Цинарин на Vivasan e уникална за българския пазар хранителна добавка, която безброй пъти е доказвала своите качества. Само две – три лъжици на ден са достатъчни, за да пречистите черния дроб, жлъчката, да подпомогнете храносмилането и да изметете всички токсини от тялото.

Препоръчително е да направите детокс с 4 бутилки Артишок Цинарин, след което може да приемате Бял Трън Силимарин - ЛЕБЕРШУЦ Ултра

Етерични масла

Локалното нанасяне на някои етерични масла има мощно очистващо действие. Сред тях са лимон, тамян, хвойна, но за да бъде ефектът наистина пълен, препоръчваме композиция, специално разработена за Vivasan – I’m Strong. ТАзи смес се използва дори в някои детокс центрове заради своя доказан ефект да детоксикира тялото, да стимулира кръвообращението и обмяната на веществата.

В допълнение към здравословните храни и добавки, споменати по-горе, можете да започнете детокс на черния дроб с бързо, 24-часово прочистване. Американският лекар и холистик д-р Джош Акс съветва седем дни преди този детокс да се консумират зеле, кейл, марули, карфиол, броколи, брюкселско зеле, цитрусови плодове, аспержи, цвекло, целина.

Избягвайте всякакви преработени храни и яжте в малки количества чисти меса, рафинирани въглехидрати и глутен.

През седмицата, в която подготвяте тялото си, той съветва да се приема и неговата специална напитка за детокс и прочистване на черния дроб. Тази рецепта изисква ябълков оцет, лимонов сок, лют червен пипер, канела и вода.

Напитка за детоксикация на черния дроб

Разредете сока от червена боровинка в съотношение 3 части вода към 1 част сок от червена боровинка.

Добавете по 1/4 чаена лъжичка индийско орехче и джинджифил и 1/2 чаена лъжичка канела в съд за чай и оставете да къкри вода за 20 минути.

Оставете да се охлади до стайна температура.

Добавете сока от 3 портокала и 3 лимона и разбъркайте. Ако сместа е твърде тръпчива, подсладете с любимия си натурален подсладител.

Пийте през целия ден.

Трябва да консумирате минимум 2 литра от тази смес и 2 литра вода. След един ден на нея, въведете отново храните, които сте яли в подготовката за прочистване на черния дроб.

 

Leave a comment