Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Грижа за кожата на ръцете

Грижа за кожата на ръцете

Грижа за кожата на ръцете

Когато говорим за външния вид, признаваме, че полагаме всички необходими усилия, за да изглеждаме добре. Боядисваме посивелите си коси, нанасяме старателно крем против стареене, защитаваме лицето си със слънцезащитен крем и широкополи шапки, когато сме навън, правим маска всяка седмица.

Но знаете ли, че ръцете ни могат да разкрият истинската ни възраст или дори да ни накарат да изглеждаме по-възрастни. Защото те също се нуждаят от защита и грижи.

Никога не е късно да започнем да се грижим добре за ръцете си. Хидратация, слънцезащитен крем и носене на ръкавици при чистене или когато е студено, са основните рутинни действия, за да изглеждат те добре.

Чудили ли сте се някога какво причинява стареенето на ръцете? Отговорът се намира в начина, по който тялото ни се променя с течение на времето. Но за щастие може да се намесим в това.

Когато човек остарява, това безспорно се проявява и на ръцете под формата на по-суха,  люспеста кожа, чупливи нокти и тъмни старчески петна. С напредването на възрастта ръцете губят мазнини и еластичност, а кожата ви губи обем. Резултатът е по-тънка, полупрозрачна кожа, която се набръчква и по нея се появяват старчески петна.

Подобни петна не трябва да бъдат повод за притеснение. Обикновено се появяват след излагане на  ултравиолетова (UV) светлина и могат да бъдат различни нюанси на кафяво или черно. Можете да получите такива петна на всяка възраст, особено ако прекарвате много време на открито или използвате солариуми.

Какво можете да направите, за да се погрижите за ръцете?

Хидратирайте

Създайте си навик да слагате лосион редовно през деня и всеки път след като си измиете ръцете. Имайте винаги под ръка тубичка с крем от серия VivaDerm Med и ще осигурите необходимата грижа за нежната кожа на ръцете. Той попива бързо, не е мазен и овлажнява дълбоко. Наред с това подхранва чувствителната кожа и поддържа естествената регенерация на клетките, както и на увредените участъци от кожата.

Защитете кожата и ноктите си

Носете ръкавици с памучна подплата, когато работите в градината или когато почиствате с по-агресивни сапун или химикали. Когато се миете, използвайте мек pH сапун, който не изсушава кожата.

Редовно подхранвайте с Крем за ръце и нокти Аргана на VIVASAN. Той е обогатен още с бадемово масло, хамамелис, витамин Е и провитамин B5. Кремът подхранва, омекотява и хидратира кожата на ръцете, като оказва грижа и благоприятен ефект и върху ноктите и кутикулите. Той я защитава от сухота и раздразнения, предпазва я от вредното действие на свободните радикали. Особено подходящ е за суха и увредена кожа, и чупливи нокти.

 Ексфолиране

Когато ексфолирате тялото или лицето си, не забравяйте за ръцете. Използвайте нежна луфа или смес от захар, лимон и натурално масло, за да премахнете мъртвата кожа и мъртвите кожни клетки. Не забравяйте да овлажните веднага след това.

Особено  подходящ след подобна процедура е копринено мекият крем Rosedew за красиви ръце, с който ще поглезите нежната кожа.

Активните компоненти от нар, еделвайс, алантоин, маслата от сладък бадем и авокадо ефективно се грижат и защитават чувствителната кожа на ръцете ви. Rosedew е перфектно решение за суха и тънка кожа на ръцете.

Слагайте слънцезащитен крем

Създайте си навика да носите слънцезащитен крем всеки ден. Така ще предотвратите  старчески петна и бръчки.

Следвайте здравословна диета

Балансирана диета с много витамини, антиоксиданти и омега-3 мастни киселини, подхранва кожата и ноктите. Ако диетата ви е с ниско съдържание на определени протеини, витамин С или витамин В комплекс или ако имате лоша абсорбция, ноктите могат да станат чупливи.

Особено днес, когато мием и дезинфекцираме ръцете си много повече, отколкото преди, ръцете ни заслужават по-специална грижа. Подсигурете им я!

Leave a comment