Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Каква е разликата между композиция и моно масло, и как да направим правилния избор

Каква е разликата между композиция и моно масло, и как да направим правилния избор

Каква е разликата между композиция и моно масло, и как да направим правилния избор

Напоследък все повече хора се обръщат към ароматерапията като метод за профилактика и лечение на различни проблеми. В основата на това холистично лечение стои употребата на естествени растителни екстракти, чиято цел е подобряване на здравето на тялото, ума и духа.

Хората използват ароматерапия от хиляди години. Древните култури в Китай, Индия, Египет и са включвали ароматни растителни компоненти в смоли, балсами и масла за медицински и религиозни цели, защото имат както физически, така и психологически ползи.

Ако се интересувате или вече ползвате етерични масла, знаете, че може да намерите както единични масла (т.нар моно масла), така и в смеси (блендове, композиции). И тук възниква често въпросът – каква е разликата в действието им?  

Сами по себе си единичните масла са много лесен и безопасен начин за справяне с даден проблем. Важно е да се отбележи, че маслата трябва да са чисти - от терапевтичен клас, без съдържание на разтворители или добавки.

Когато две или повече етерични масла се смесват, те взаимодействат едно с друго и имат ефект, който не може да бъде постигнат с никое отделно етерично масло. В ароматерапията това явление е известно като „синергия“.

Синергията предполага, че етеричните масла са по-мощни в комбинация, отколкото когато действат самостоятелно.

Подобно на това как музикалните ноти на завладяваща мелодия могат да се съберат, за да доведат до красиво изживяване, смесването на определени етерични масла може да освободи примамливи аромати и терапевтични ефекти, които ще се различават от индивидуалните характеристики на всяко едно етерично масло.

Когато се създаде смес, отделните етерични масла химически взаимодействат едно с друго, преди да достигнат до тялото. С други думи, те създават „ново вещество“ - смес, която е по-ефективна, отколкото ако тези масла се използват отделно.

Важно е да се каже, че използването на готова, създадена от професионалисти смес, е от изключително значение, за да постигнете ефекта, който търсите. Защо? Защото редът, в който се добавят маслата, както и количеството от всяко едно, са от решаващо значение.

Например, етеричното масло от лайка има противовъзпалително свойство. Но това конкретно свойство се увеличава силно, когато се добави и определено количество лавандула. Взаимодействието между тези две масла създава забележимо по-силно въздействие върху целевото заболяване. Това е синергията, за която говорихме.

Да вземем за пример един често срещан проблем – главоболие. Причините за него може да са много – напрежение, прещипан нерв, проблеми с очите, кръвно налягане…. След това, в резултат на главоболието човек може да има замъглено зрение, умора и раздразнителност. Очевидно само с едно масло няма как да се справите, но ако използвате композиция от масла, ще подпомогнете лечението на всеки един симптом.

Например все повече хора се оплакват от безсъние. Обикновено посягаме към лавандулата, за да си помогнем, но това е проблем, за който трябва да се намери причината? Дали не е заради стрес, или лоши мисли, а може да е следствие на ежедневни проблеми. Сама по себе ли с лавандулата ще успокои ума и тялото, но дали ще доведе до желания ефект?

Точно за това са създадени смесените масла – те действат хармонично върху всички причини за определен проблем в тялото и ума.

Например Смес от Етерични Масла "Спокоен сън" SLEEP WELL съдържа композиция от Масло от листата на Хо (Cinnamomum camphora ct. Linalool); Лавандула (Lavandula officinalis); Валерианово масло (Valeriana officinalis); Нероли (Citrus aurantium).

Когато се комбинират по правилния начин и с точните дози, композицията има успокояващо; отпускащо; сънотворно; антистресово; антидепресивно; антиаритмично действие. Освен това действа и противоалергично, бактерицидно и антивирусно.

Смесените масла са много по-ефективни за деца, бременни жени, възрастни хора или хора, които имат сериозна чувствителност. Когато смесването е правилно, всеки може да се възползва от предимствата без никакви неприятни странични ефекти.

Ето защо наред с мономаслата, които предлага, VIVASAN има и няколко чудесни композиции, всяка една от които ще окаже благотворно въздействие върху вашето тяло.

Вижте няколко, които може да опитате още сега:

Смес от Eтерични Mасла "Дълъг живот" LONG LIFE - Композиция от 100% натурални етерични масла с изразени антиоксидантни свойства. Неутрализира свободните радикали, извежда токсини от организма, подобрява храносмилането. Насочва организма и душата към дълъг и пълноценен живот.

Смес от Етерични Масла "Винаги бодър" GET UP - Композиция от 100% натурални етерични масла с ободряващо и тонизиращо действие. Повишава работоспособността и концентрацията. Идеален спътник по време на пътуване, както за шофьора, така и за пътуващите с него.

Смес от Етерични Масла "Изпълнен със Сила" I AM STRONG - Комбинация от 100% натурални етерични масла, разработена за повишаване на умствената и физическата активност, и за придаване на увереност в собствените сили.

Respira / Дишай свободно - Композиция от натурални етерични масла - лавандула, мирта, лимон, манука. Освобождава носа, отваря дихателните пътища, увеличава обема на белите дробове. Идеален за високо-планински преходи, активни спортове, бронхиални заболявания и стрес астма. Опитайте силата на дълбокото дишане и се оставете да ви повлияе.

Смес от Етерични Масла "Шинрин Йоку" SHINRIN YOKU - Комбинация от 100% натурални етерични масла от иглолистни дървета. Пренася гората в помещението. Японска терапия за вътрешно спокойствие, отпускане, добър сън и укрепване на имунитета.

Композиция от етерични масла ХИГЕЯ – Tова е композиция от етерични масла от смърчови иглички, розмарин, лавандула, мента, европейски кедров бор, зеленика. Специално създадена за поддържане на добро здраве; за укрепване на имунната система; за дезинфекция на въздуха; за борба с вируси, бактерии, гъбички.

Смес от Етерични Масла "Съблазняване" SEDUCTION“ - Комбинация от 100% натурални етерични масла. Стимулира либидото, пробужда чувствеността, намалява стреса. Съдържа иланг-иланг, сандалово дърво, тамян, жасмин, които имат еротично и стимулиращо действие, помагат за отпускане и успокояване. Комбинацията е натурален афродизиак и стимулира либидото както при жените, така и при мъжете, пробужда чувствеността; изостря сетивата; усилва половото влечение; повишава сексуалното желание. Наред с това създава чувство на увереност и оптимизъм; лека еуфория и разкрепостява чувствеността.

 

Leave a comment