Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Защо е важно да избираме качествена козметика за коса

Защо е важно да избираме качествена козметика за коса
By май 22, 2022 0 Comment

Защо е важно да избираме качествена козметика за коса

Красива коса. Всеки мечтае за такава. Затова трябва да се грижим максимално за нея. А това означава не само редовно да посещаваме фризьора, но и да използваме правилната козметика като шампоан, балсам, маска, масла.Защо е важно да избираме качествена козметика за коса

За да се радвате на коса като от салон

Красива коса. Всеки мечтае за такава. Затова трябва да се грижим максимално за нея. А това означава не само редовно да посещаваме фризьора, но и да използваме правилната козметика като шампоан, балсам, маска, масла.

Но кои продукти за коса са правилните? Как да разберем дали избираме подходяща козметика за грижа за косата? Изборът съвсем не е лесен поради богатата гама от продукти, които се предлагат във всякакви форми и размери. Независимо дали пазарувате онлайн, в дрогерия или аптека, ще намерите безкрайно много марки шампоани, балсами, серуми, маски, спрейове, почистващи препарати, бои и какво ли не. И ако някои са универсални, други са специално създадени за различни типове коса.

В крайна сметка изборът на подходяща козметика за коса става невъзможен, а високата цена не е гаранция за качество и за търсен ефект.

Ето защо е важно да разберете разликата между известна марка и качествен продукт за коса. Само, защото разпознавате определена марка или сте виждали реклама по телевизията, не означава непременно, че е качествена.  

Ето няколко съвета за това, как да избирате правилните продукти за вашата коса.

Бранд, който се е доказал във времето

За разлика от търговските марки, които купувате в магазините, има брандове, на които дори професионалните фризьорски салони се доверяват. Това означава, че те са тествани от професионалисти, които наистина знаят какво правят, знаят кое работи и кое не. И по-важното е, че те знаят за какво си струва да плащат.

Точно както е Sanotint - марка на швейцарско – италианската компания Cosval, основана през 1972 г. С течение на времето Sanotint се наложи на пазара за козметика за коса и точно затова беше избрана от VIVASAN за производство на тяхна гама продукти.

Без ненужни химикали

Може да гледате етикетите на бутилките си с шампоан с часове, но дали някога наистина ще разберете какви всъщност са всички химикали и какво означава това за косата ви? Купуването на натурална козметика означава, че получавате продукти без агресивни активни съставки, парабени, амоняк, химия. Ето защо, когато използвате продукти от висок клас, можете да сте сигурни, че не увреждате косата си и че тя ще остане, ще изглежда и ще я усещате здрава и жизнена.

Високо качество

Евтините търговски продукти за коса често се разреждат или правят с по-евтини химикали. Продуктите със салонно качество са направени с по-висококачествени съставки, които са по-ефективни и по-нежни за косата и кожата на главата. По принцип получавате това, за което плащате!

Защитава вашия цвят

Ако имате боядисана коса, знаете, че поддържането на цвета е ангажимент. Боядисаната коса не трябва да се излага на евтини продукти за грижа за косата, които я лишават от нейната яркост и жизненост и я оставят да изглежда безжизнена. Качествените професионални продукти, от друга страна, са експертно изработени, за да поддържат косата свежа в салона за години, което означава, че ще извлечете максимума от цвета.

По-добри за околната среда

В днешния свят е по-важно от всякога да се грижите за околната среда, поради което трябва да обърнете внимание на това колко екологични са вашите продукти за грижа за косата. Специализираните качествени продукти на Санотинт (Sanotint) са по-екологични от тези в аптеките, защото съдържат естествени съставки и по-малко агресивни химикали. Нещо повече, трябва да използвате само малко количество продукт, за да получите добри резултати.

Те са страхотна инвестиция

Освен многото предимства на продуктите за грижа за косата Sanotint, изброени по-горе, изборът на по-качествени продукти за коса е интелигентен финансов ход. Когато купувате евтини продукти, за да спестите пари, в крайна сметка ще харчите същото – ако не и повече – отколкото за качествени продукти, защото те не дават същия ефект. Например, ще откриете, че боядисаната ви коса избледнява по-бързо, когато използвате евтини продукти за коса, което означава, че може да се наложи да посещавате салона по-често.

Естествените продукти за грижа за косата, като тези, предлагани от Sanotint, са богати на  съставки, които са едновременно нежни към косата и към кожата.

Естествена боя за коса Sanotint за по-здрава грижа за косата

Sanotint ви предлага най-безопасните и най-добрите продукти за естествена боя за коса на пазара, които ще донесат очакваните резултати, без да причиняват щети на косъма или скалпа. За разлика от други бои за коса, естествените цветове за коса не съдържат PPD, което осигурява перфектно покритие на сивото и коса, която е лъскава, здрава и красива.

Sanotint предлага богато разнообразие от цветове боя за коса, които отговарят на индивидуалните нужди и предпочитания. В състава на боите влизат само естествени лечебни вещества и не съдържа амоняк и парабени. Осигурява перфектно покритие на сивото, наситен цвят на косата и лъскава мека коса.     

Боите за коса Sanotint са идеална за тези, които имат чувствителна кожа и са податливи на алергични реакции. Без консерванти, парафин, силиций, парабени, формалдехид или други добавени метали, това е най-добрият избор за красотата, която всяка дама може да направи.

Защо Санотинт

Естествената боя за коса Sanotint придава на косата ви естествен блясък и дълготраен цвят. Прикрива перфектно сивината ви и ви помага да си върнете загубената увереност. Естествената боя за коса Sanotint е лесна за нанасяне в уюта на вашия дом. 

За да бъде боята трайна обаче, трябва да ползвате и правилния

Шампоан за боядисана коса Санотин

Защитният шампоан Sanotint color е специфичен за третирана коса и идеален за често измиване. Използването на деривати на гума гуар, екстракт от бамбук гарантират правилната степен на хидратация на косата. Витамин Е с известни антиоксидантни свойства позволява да се контрастира типичната сухота на третираната коса, придаваща мекота и блясък, а натуралният екстракт от просо има подхранващо и овлажняващо действие, придавайки на косата по-здрав и блестящ вид.

Ако сте използвали нискокачествени продукти, третирали сте косата и сте я увредили, препоръчваме

Шампоан Санотинт за увредена коса

Това е перфектният продукт за силно третирана, боядисана, увредена и/или къдрена коса. Шампоанът регенерира и подсилва косата, като гарантира пълна защита на скалпа.

Хранителните, омекотяващи и балсамични свойства на естествените екстракти от лайка и липа възвръщат естествената мекота и блясък на косата.

Благодарение на силно успокояващите свойства на пасифлора, бял равнец и хелихризум и подхранващото, омекотяващо действие на екстрактите от просо, продуктът подобрява вида на косата, оставяйки я мека, регенерирана и жизнена.


Един уникален продукт, подходящ за дехидратираната коса (да, и косата има нужда от вода) е

Шампоан за суха коса Санотин

Включващ натурални екстракти от репей, роза дантела, роза и пясъчен живовляк, този шампоан се отличава с подхранващи, защитни, успокояващи и омекотяващи действия. Натуралните екстракти от лавандула и артишок спомагат за подобряване на циркулацията на скалпа, увеличавайки снабдяването с хранителни вещества, като богатите на витамини екстракти от глухарче. Хранителните и хидратиращи свойства на натуралния екстракт от просо придават здрав, лъскав вид на косата.

Шампоан за нормална коса Санотинт

Шампоанът за нормална коса е богат на хидратиращи съставки, като перфектно почиства косата, същевременно спазва напълно хидролипидния баланс на скалпа, оставяйки косата чиста, мека и лъскава.

Естествените екстракти от слез, бял слез и пясъчен живовляк гарантират защитно, омекотяващо и балсамично действие, а тези от полски хвощ притежават еластични, себостатични и деминерализиращи свойства. Сминдухът дава своите тонизиращи и противовъзпалителни качества.

Мазаната коса и пърхутът са проблеми, с които се сблъскват много хора. Ето защо Санотинт разработи два специални продукта:

Шампоан за мазна коса Санотинт

Шампоанът за мазна коса с натурален екстракт от просо подхранва косата, като й придава здрав, лъскав вид.

Той дължи действието си на противовъзпалителните, стягащи и регенериращи свойства на натуралните екстракти от драконово дърво, които осигурява дълбоко почистване на скалпа и извършва нормализиращо действие върху разпределението на себума.


Натуралните екстракти от хамамелис, пясъчен живовляк и лайка гарантират защитно, омекотяващо и пречистващо действие, а антисептичните и тонизиращи свойства на натуралните екстракти от жълт кантарион и конски кестен спомагат за стимулиране на микроциркулацията.

Шампоан против пърхот Санотин

Шампоанът против пърхут е изключително ефективен и е създаден специално за справяне с този неприятен проблем.

Благодарение на стягащите, защитни и омекотяващи свойства на естествените екстракти от хамамел и торментила и стимулиращите, вазопротективни и антиоксидантни свойства на дъб и боровинка, този продукт е в състояние да подобри микроциркулацията в скалпа. Наличието на екстракти от жълъд и боровинки, заедно с натурален екстракт от просо подхранват косата, като й придава здрав, лъскав вид.

След шампоана не пропускате да сложите и

Балсам за всички типове коса Санотинт

Подхранващият балсам за всеки тип коса е разработен на основата на натурални билкови екстракти. Особено подходящ е след боядисване на коса или за многократна употреба през седмицата, след измиване с шампоан, този балсам помага за възстановяване на жизнеността, мекотата и блясъка на косата.


Копринена маска за всеки тип коса Санотинт

Тази маска е истинска козметична терапия за невероятен резултат. Тя интензивно подхранване, оставя косата мека, лъскава и копринена.

Маската съдържа изглаждащи агенти, които подхранват и защитават косата, без да я утежняват, леко обгръща фибрите на косъма, предотвратявайки нацепването на краищата. Косата ще бъде подхранена и защитена както никога досега. Специалният му филм предпазва косата от замърсяване и влага.

Санотинт масло за коса

Това е изключително деликатен неомазняващ продукт, съдържащ маслен екстракт от просо, идеален за оформяне на косата, прави косата здрава и покорна.

Маслото защитава косата от вредното въздействие на околната среда /слънце, морска вода, замърсен въздух и др./, възстановява  и подобрява структурата й, придава обем и блясък, предотвратява разцепването на краищата на косъма и защитава косата от негативното въздействие на оцветяващи и изсветляващи средства.

 

Забелязвате сив кичур, за който не ви е останало време за боядисване. Искате да разнообразите визията си или да направите по – оригинална прическа? Имаме решение – туш за коса Sanotint Swift е идеален вариант за създаване на различен образ, без да променяте изцяло цвета на косата. Този уникален продукт е лесен за използване и позволява експериментиране с цветовете. Може да се нанася както на боядисани, така и на естествени коси.

Тушът се предлага в няколко цвята – тъмнокестеняв, черно – кафявсветло кестеняв, тъмно рус.

Ако търсите безвреден начин да изсветлите тъмната коса, изберете Изсветлител за коса с екстракт от просо и растителни екстракти. Формулата е напълно безопасна и изсветлява цвета на косата с до 2-3 тона, в зависимост от продължителността на процедурата. Подхранва и укрепва косата.

 

Косата ще ви благодари!

Здравата коса е нещо, което е желание на мнозина, но не се постига лесно, когато се използват продукти, които съдържат сурови химически съставки. Въпреки че може да отнеме няколко месеца, за да се възползвате от предимствата на естествените съставки, изборът на натурални продукти за коса сериозно ще подобри вида й, скалпът ви ще бъде по – здрав и ще се отървете от неприятни проблеми като сърбеж, пърхут или лющене.

И не на последно място - продуктите за коса, които съдържат агресивни химикали, не само са лоши за здравето на косата и скалпа, но се смята, че влияят и на цялостното здраве. Трябват ли ви още аргументи?

 Сега, когато имате малко повече представа за ползите от използването на естествени продукти за коса, е време да промените! VIAVASN гарантира качеството на Sanotint и ви предоставя пълна гама продукти за на косата, които са чудесни за всички, които се грижат за себе си.

Leave a comment