Welcome to store VIVASAN BULGARIA!Store LocationTrack Your Order

Дишай дълбоко или как да подпомогнем респираторната система

Дишай дълбоко или как да подпомогнем респираторната система

Дишай дълбоко или как да подпомогнем респираторната система

В днешно време хората започнаха да обръщат все по-голямо внимание на здравето си, а покрай вирусите и инфекциите, които върлуват, грижата за респираторната система е от особено значение.

И въпреки че повечето свързват дишането само с белите дробове, дихателната система обхваща много други части на тялото, като диафрагмата, трахеята (дихателната тръба), устата, носа и синусите ….

Дихателната система освен, че осигурява газова обмяна на кислород и въглероден диоксид, играе и ключова роля за нашия имунитет. Навлизащият въздух може да съдържа потенциално вредни нашественици, и е много важно тя да действа бързо и ефективно срещу тях, защото много настинки и грип атакуват дихателната система.

Сред най-честите заболявания, които поразяват дихателната система са:

Астма;
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) –хроничен бронхит и емфизем;
Бронхит – инфекция на долните дихателни пътища;
Пневмония – бактериална, вирусна или причинена от гъбички;
Туберкулоза – може да засегне също бъбреците, главния и гръбначния мозък;
Грип - характеризира се с висока температура, главоболие, силни мускулни болки, възпаление на горните дихателни пътища.

Истината е, че грижата за дихателната система трябва да бъде не само по време на студения или вирусен сезон, но и през цялата година. Какво означава това? Наред със здравословния начин на живот, правилното хранене, спорт и движение, от особено значение са и редовният прием на хранителни добавки, насочени в грижата и подкрепата за нея, както и включването на етерични масла, които да я подсилят и да я направят по-устойчива на вируси и бактерии.

Но когато говорим за добавки, много често хората са объркани и не знаят коя да изберат. Ето защо ви показваме кои са най-добрите и защо да ги включите.

Бъз

Бъзът съдържа флавоноиди, които имат естествена антиоксидантна активност, а добавките с бъз имат тройно действие: антивирусно, антибактериално и противовъзпалително. Неслучайно легендарният български лечител Петър Димков казва, че бъзът е силен имуностимулатор, най-ценната билка.

Изследванията показват, че блокира навлизането на вируси в клетките, помагайки за превенцията, а също така свежда до минимум симптомите при грип.

Изберете: ЕЛДЪРБЕРИ (ЧЕРЕН БЪЗ) - хранителна добавка в течна форма

Натуралната хранителна добавка  съдържа концентрат от сок на черен бъз, сироп от цветове на черен бъз, сироп от глюкоза, фруктоза, лимонена киселина, сух екстракт от цветове на черен бъз. Поддържа защитните сили на организма и укрепва имунната система.

Витамин С

Антиоксидантите са мощен инструмент за защита на имунитета и здравето на дихателните пътища, а витамин С е начело. Въпреки че този витаминът е критично важен, не можем да го произведем, а единственият начин да го набавим е с храната или под формата на добавка.

Проучванията показват, че дефицитът на витамин С е свързан с риска от грип и може да усложни протичането на заболяването, докато редовният прием намалява възпалението (помага за овладяване на процесите, свързани с инфекциите) и помага за предотвратяване на обикновена настинка.


Изберете: АЦЕРОЛА Натурален Витамин C

Натуралната хранителна добавка е във формата на таблетки за смучене. Тропическата вишна (череша), ацерола е най-богатият по съдържание на витамин С от всички плодове в света – от 30 до 80 пъти повече, отколкото в лимоните и портокалите.

Ацерола е антиоксидант - предпазва клетката от вредните въздействия на свободните радикали; благоприятства повишаването на устойчивостта на организма към неблагоприятните фактори на външната среда; влия благоприятно върху стимулирането на кръвообразуването; подпомага бързото заздравяване на рани и образуването на колаген - белтък, играещ важна роля в строежа на кожата, сухожилията, костите и другите съединителни тъкани; способства за по-доброто усвояване на желязото в организма; поддържа нормалното съсирване на кръвта.

Витамин D

Повечето хора вероятно са чували за ползите от тази добавка по една или друга причина. Той е важен за всичко - от сърдечно –съдовата система до имунитета, настроението и здравето на костите. Може би по-малко известен е директният ефект на витамин D върху белодробната функция и като добавка за здравето на дихателните пътища. Дефицитът на витамин D е свързан с повишена вероятност от пневмония, бронхит и други белодробни инфекции.

Цинк

Проучванията показват, че много хора имат недостиг на цинк и този дефицит е свързан с намален имунитет. Той се среща в няколко системи и биологични реакции, играе жизненоважна роля в протеиновия синтез и помага да се регулирането клетъчната генерация в имунната система на човешкото тяло.

Мъжете и жените се нуждаят съответно от 11 mg и 8 mg цинк на ден. Среща се предимно в червено месо и морски дарове, особено стриди и мекотели. Цинкът се намира и в растителни източници като пълнозърнести храни и бобови растения, но в много по-ниски количества и с по -ниска абсорбция от тази от животински продукти. Следователно вегетарианците и възрастните хора са изложени на риск от недостатъчен прием на цинк само от диетата.

Женшен

Женшен е корен с мощни антиоксидантно действие, което допринася за намаляване на възпалението и е в подкрепа на имунитета. Многобройни проучвания доказват положителния ефект на женшен върху обикновена настинка и инфекции на дихателните пътища. В систематичен преглед, разглеждащ множество проучвания, изследователите стигат до извода, че екстрактът от женшен намалява продължителността на обикновената настинка.

Женшенът е особено полезен при възрастните хора. Най-ефективен е, когато се приема в рамките на два часа след хранене. Стремете се към 2000 mg екстракт от женшен дневно.

Чесън

Чесънът е бил използван от много различни култури за борба с инфекциозните заболявания, тъй като има антимикробни, противогъбични и антивирусни свойства. Проучвания показват, че консумацията на чесън може действително да активира гените на имунитета и да намали тежестта и честотата на настинка.

Изберете: АГЛИОКРАТ - Червен Глог и Чесън

Тази хранителна добавка е под формата на капсули и помага за подобряване на  микроциркулацията на кръвта; активизира метаболитните процеси в миокарда; понижава съсирването на кръвта, понижава артериалното налягане за сметка на разширяване на периферните съдове; нормализира коронарното кръвообращение, има антимикробно, антигъбично действие.

Добавката е чудесно решение за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, исхемична болест на сърцето, хиперхолестеролемия, хипертония, атеросклероза, възпалителни заболявания на дихателните пътища – трахеит, бронхит, пневмония, бронхиална астма и други.

Мащерка

Тези малки цветчета и листа са заредени с полезни за здравето вещества. Мащерката е едно от най-добрите средства при кашлица. Благодарение на своето отхрачващо, спазмолитично и противовъзпалително действие. Маслото и мехлем с мащерка помага при астма, бронхит, ангина, грип, както и подпомага изчистването на секретите и слузта от дихателните пътища и едновременно с това успокоява лигавиците и потиска развитието на вредни микроорганизми.

Изберете: Крем Мащерка

Той е създаден по древна швейцарска рецепта на базата на натурални етерични масла от мащерка, евкалиптови листа, дълголистен бор, листа на розмарин, кори на лимон, цветове на лайка, камфор и глицинова соя. Ефикасен при възпалителни процеси, простудни и инфекциозни заболявания, при отслабен имунитет, болка, възпаления на пикочо-половата система и за подхранване и регенериране на кожата.

Хвойна

Известно е, че плодовете на хвойната имат  диуретично, жлъчегонно, антипиретично действие, стимулират храносмилането. Използват се и като средство за отводняване при болни с отоци от сърдечен произход и при нарушение на електролитната обмяна, като антисептично, диуретично средство при цистити, бъбречно-каменна болест. Билката е много полезна и при заболявания на белите дробове (бронхиектатична болест, белодробен абсцес, хронична пневмония), за подобряване на храносмилането при секреторна и моторна недостатъчност на стомашно-чревния тракт, метеоризъм, жлъчно-каменна болест, холецистит.


Изберете: ХВОЙНОВ ЕКСТРАКТ - натурална хранителна добавка с консистенция на мед и крем Хвойна

С тази добавка ще се възползвате от всички качества на хвойната под формата на вкусен мед. С най-добро качество, силно концентрирана, подходяща за всички възрасти, тя е древно, традиционно средство, приготвено по изпитана и проверена домашна рецепта, стимулиращо добра обща кондиция на целия организъм. Чудесно средство за поддържане на нормална функция на имунната, нервната, отделителната и дихателната системи.

Кремът от хвойна съдържа етерично‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌хвойна,‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌дълголистен‌ ‌бор,‌ ‌ ‌евкалиптови‌ ‌листа,‌ ‌кипарис,‌ ‌плодово‌ ‌масло‌ ‌от‌ ‌обикновена‌ ‌смрика,‌ ‌глицинова‌ ‌соя‌ ‌(соево‌ ‌масло).‌ ‌

Прилагайте при ставни‌ ‌заболявания:‌ ‌ревматизъм,‌ ‌остеохондроза,‌ ‌подагра,‌ ‌артроза;‌ ‌невралгии,‌ ‌миозити;‌ ‌ хроничен‌ ‌бронхит‌ ‌и‌ ‌никотинов‌ ‌бронхит;‌ ‌чести‌ ‌простудни‌ ‌заболявания‌ ‌при‌ ‌намален‌ ‌имунитет;‌ ‌синдром‌ ‌на‌ ‌„студените‌ ‌крайници” и др.

 

Един от най-мощните инструменти в подкрепа на респираторната система са етеричните  масла. Има много масла, които може да използвате, а сред най-добрите са евкалипт, композиция от натурални масла Respira, розмарин, мента, тамян, риган, мащерка, здравец, канела, чаено дърво.

Изберете: Respira / Дишай свободно - Композиция от натурални етерични масла от Мирта, Лавандула, Лимон,  Манука.

RESPIRA има антибактериално, противовирусно, имуностимулиращо действие. Освобождава носа, отваря дихателните пътища.

Натурално Етерично Масло от ЕВКАЛИПТ

Маслото е известно като мощен антисептик - ефективно е при наличие на стрептококи, стафилококи, ешерихия, трихомони, туберкулозни бактерии, причинители на дизентерия. Помага за облекчаване на дишането при хрема и синуит, един от най-популярните компоненти на отхрачващите антисептични препарати. При ангина облекчава болката и възпалението в гърлото. Наред с това се прилага за понижаване на висока температура, при ревматизъм, ставни и мускулни болки.

Leave a comment