VIVA P.Y.H. 30 капсули

VIVA P.Y.H. 30 капсули

88,40 лв.

(68,00 лв. с клиентска карта) i

12 Артикула

Съчетавайки мъдростта на природата със съвременната наука, VIVASAN ни предоставя продукт от ново поколение, иновативно, единствено в света производство на Микрокапсули с водноразтворим концентрат от домати, за здраво сърце и съдове.  

Количество

 

Security policy (edit with Customer reassurance module)

 

Delivery policy (edit with Customer reassurance module)

 

Return policy (edit with Customer reassurance module)

Доматът (Solanum lycopersicum, Solanaceae) e храстовидно растение, което се отглежда едногодишно. Ботанически доматите се класифицират като плодове. Те произлизат от Южна Америка. В Европа пристигат през 15-16 век, когато се налагат в италианската кухня, където ги наричат "златна ябълка". Хората са считали червените домати за отровни  и се страхували от тях, отглеждали са ги най-често като декоративно растение заради красивите си червени плодове. Има над 1000 разновидности на домати, различни по форма, големина, цвят и вкус. Този плод съдържа различни полезни съставки като калий, магнезий, витамини Е, А, С, фолиева киселина, бета- и алфа- каротен, желязо, кобалт, цинк, лутеин и най-много ликопен.  


Съчетавайки мъдростта на природата със съвременната наука, VIVASAN ни предоставя продукт от ново поколение, иновативно, единствено в света производство на Микрокапсули с водноразтворим концентрат от домати, за здраво сърце и съдове.  

Микрокапсулите са най-добрата форма на биодостъпност, процесът на производство е скъп, но е много търсен, заради редица предимства пред другите форми на прозиводство на   хранителни  добавки, като  капсули  и  дражета например. Микрокапсулите не съдържат никак- ви други добавки и консерванти. Чувствителните субстанции са защитени от окисление. Вкусът на изходната суровина се маскира от желатина. Хигроскопичността на активните вещества се намалява. Капсулките са кръгли с диаметър 0.8 – 2 мм. 

Хиперреактивността на тромбоцитите е основен рисков фактор за развитие на инфаркт на миокарда, инсулт, венозен тромбоемболизъм. Епидемиологични проучвания сочат, че потребителите на повече домати имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак. /Giovanannucci, 1999; Miller et al., 2002/ През последните години има много научни изследвания, доказващи, че доматите се намесват на няколко нива като потискат агрегацията на тромбоцитите, без да намаляват времето на кръвосъсирване /за разлика от аспирина, който се използва за т.н. разреждане на кръвта за профилактика на тромбообразуване, но има сериозни странични ефекти/.  

Микрокапсулите с водноразтворим концентрат от домати са първият продукт в Европа получил одобрение за ползите за здравето по член 13.5 от Европейския орган за безопасност на храните  /EFSA/. Въз основа на предоставени документи от PROVEXIN Комисията приема решение на 19.12.2009 г. за разрешаване на здравна превенция: „Водно-разтворимия доматен концентрат /WSTC/ I и II степен спомага за поддържане на нормална тромбоцитна агрегация, която допринася за здравословния кръвен ток“. През 2012 г. е обявен за един от най-иновативните продукти на годината. 

Viva P.Y.H. e 100% натурално средство, с добра биодостъпност, без да пречи на нормалните процеси на кръвосъсирването при нарушаване целостта на съда. Няма странични ефекти, не променя протромбиновото време, не се налага да се спира приемането му преди оперативна интервенция, както е при приема на аспирин и други антиагреганти и антикоагуланти. Viva P.Y.H. е за предпочитане пред  Аспирин, който пречи на слепването на тромбоцитите, но може да предизвика ерозии, язва. Аспиринът има негативни лекарствени взаимодействия, като например повишаване активността на оралните антидиабетни средства; предизвикване на ототоксичност при съчетаване с фуроземид /диуретик/; с нестероидни противовъзпалителни лекарства се засилва ерозивното му действие; 20% от хората са резистентнтни към аспирин, предизвиква алергични реакции и др. 

Наблюдавани са положителни въздействия след употреба на ключовата съставка на Viva P.Y.H. водноразтворим доматен концентрат II при високи липидни показатели, атеросклероза, високо кръвно налягане, наднормено тегло, инсулинова резистентност, тютюнопушене, захарен диабет, прием на мазни храни, ХВН /разширени вени, тромбоемболизъм/, продължително пътуване и обездвижване. Всичко това е потвърдено от повече от десет научни проучвания.  


Противопоказания: индивидуална непоносимост към ингредиентите (съставките).    


Дозировка: 1 капсула дневно с чаша вода, сок или друга течност на гладно. Ефектът върху тромбоцитната агрегация започва 1 час след приема и продължава 12-18 часа. Последващият ефект е до 2 седмици, но по-слаб.  

Опаковка: 30 капсули

Срок на годност: виж на опаковката. 
Условия за съхранение: на сухо и прохладно място. 
Фирма производител: „Dr. Duenner” AG, Швейцария. 
Фирма вносител: „ВИВАСАН БГ “ООД,  гр. София 

Информация за продукта

D 232
12 Артикула

Добавете отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публично достояние. Задължителните полета са маркирани *

Може да харесате също и

Натурални етерични масла

Етерично Масло ЛИМОН

26,80 лв.
Хранителни добавки

АГЛИОКРАТ - Червен Глог и Чесън

41,40 лв.
vivasan

Нашите производители

За всички които се грижат за здравето си и поддържат естествената си красота.️ Фирма VIVASAN е изключителен представител на швейцарски заводи в България.
Go-store Brand
Go-store Brand
Go-store Brand
Go-store Brand
Go-store Brand
Go-store Brand