Тежест в корема – решете проблема с естествени средства

Тежест в корема – решете проблема с естествени средства
от декември 18, 2022 0 Коментар

Тежест в корема – решете проблема с естествени средства

Понякога е въпрос на вкусна храна, понякога е навик или може би е стрес. Има много причини често да преяждаме, а покрай празниците поводите стават още повече. На масата с приятели или роднини, на сладки приказки и забавни истории, не усещаме как поглъщаме голямо количество храна и след време установяваме колко ни е тежко. Комбинацията на обилна храна, алкохол, повече мазна и разнообразна храна може да причини повече вреда, отколкото предполагаме и да доведе до дискомфорт и подуване.

На мозъка са необходими около 20 минути, за да изпрати сигнал до стомаха, че е сит. Преяждането се случва, когато човек продължите да яде след точката на ситост. И не на последно място - преяждането, ако е редовно, може да доведе до наддаване на тегло.

Но тук не става въпрос само за нежеланите калории. Преяждането засяга тялото ви по различни начини. То кара стомаха да се разшири над нормалния си размер, за да се приспособи към голямото количество храна. Разширеният стомах се притиска към други органи, което ни кара да се чувстваме неудобно. От своя страна дискомфортът може да доведе до усещане за умора, мудност или сънливост.

От друга страна, консумацията на твърде много храна изисква органите да работят по-усилено. Те отделят допълнителни хормони и ензими, за да разграждат храната. За да разгради храната, стомахът произвежда солна киселина. Ако преядете, тази киселина може да се върне обратно в хранопровода, което води до киселини. Консумирането на твърде много храна с високо съдържание на мазнини, като пица и чийзбургери, ви прави по-податливи на киселини.

И за капак - стомахът също може да произвежда газове, оставяйки неприятно усещане за тежест.

Какви са дългосрочните ефекти от преяждането?

Когато се храним, тялото ни използва част от калориите за енергия. Останалите се съхраняват като мазнини. Консумирането на повече калории, отколкото изгаряме, може да доведе до наднормено тегло или затлъстяване.

Освен това преяждането - особено с нездравословните храни - може да се отрази на храносмилателната система. Храносмилателните ензими не са неизчерпаеми и колкото по-голямо е количеството храна, която ядем, толкова по-дълго време отнема храносмилането. Честото преяждане забавя храносмилателния процес, което означава, че храната, която консумираме, ще остане в стомаха за по-дълъг период от време и е по-вероятно да се превърне в мазнини.

И не на последно място - преяждането може дори да повлияе на съня. Циркадният часовник, който контролира циклите на сън, кара нивата на хормоните на съня и глада да се покачват и падат през целия ден. Преяждането може да наруши този ритъм и да затрудни съня през нощта.

И ако все пак преядем? Какво да правим?

Както вече казахме, празниците са чудесен повод да се съберем на масата и преяждането не е изключено. Но с няколко хранителни добавки и етерични масла, лесно ще се справите с този проблем.

Взимайте Бял Трън Силимарин - ЛЕБЕРШУЦ Ултра

Всички знаем, че функцията на черния дроб в нашето тяло е много важна и незаменима. В крайна сметка всичко, което ядем, трябва да се преработи от черния дроб. Той разгражда всички вещества, които тялото ни усвоява, елиминира метаболитните отпадъци, премахвайки от тялото отрови и други чужди вещества, които влизат в тялото с храна, алкохол и лекарства.

ЛЕБЕРШУЦ подпомага работата на черния дроб и подобрява храносмилането. Помага за прочистване на организма и предотвратява метаболитни нарушения.

В състава на билковия препарат има екстракт от бял трън, чийто основен компонент е флавоноида силимарин. Той подпомага възстановяването на увредените мембрани на чернодробните клетки и предотвратява увреждането им от различни токсини; насърчава раждането на млади чернодробни клетки, тоест възстановява клетъчната му структура.

Лецитинът подобрява метаболизма на мазнините, а соевото масло подобрява функционирането на червата, като мощен антихолестеролен фактор, предотвратява развитието на атеросклероза.

Пийте екстракт от Артишок

Артишокът е известен като мощен хепатопротектор, който предпазва чернодробните клетки от вредното въздействие на токсини, шлаки и соли на тежки метали. В артишока има мощен антиоксидант - цинарин , който оказва благоприятен ефект върху черния дроб и насърчава изхвърлянето на токсини. Екстрактът от Артишок на Вивасан има благоприятен ефект върху липидния метаболизъм, стимулира образуването на жлъчка и храносмилателни ензими, което от своя страна ще помогне за разграждането и преработката на голямо количество мазнини и въглехидрати.

Linofit и повече движение

Linofit е ефективен билков препарат с конюгирана линолова киселина (CLA), с шафраново масло и витамини B1, B6, C, E, който доказано подпомага метаболитните процеси и намалява телесните мазнини.

Линоловата киселина, заедно с витамините С и Е неутрализират свободните радикали, укрепват защитните сили на организма, предотвратяват отлагането на мазнини в клетките и насърчават тяхното изгаряне, т.е. намаляване на мазнините и едновременно увеличаване на мускулната маса. Витамините от група В участват в изграждането на мускулната тъкан, обмяната на мазнини, протеини и образуването на ензими, подобряват състоянието на кожата и лигавиците.

За да усетите ефекта от Linofit, взимайте по 1-2 капсули 3 пъти на ден по време на хранене в продължение на един месец. Важно е да съчетаете с повече движение, за да подпомогнете действието на конюгираната линолова киселина. Това не означава да влезете във фитнеса, достатъчно е да включите ходене, коремни преси или пък лек джогинг.

 

Ябълков оцет за бърз метаболизъм

Всеки е чувал за чудните свойства на ябълковия оцет. Основна роля за здравето на организма играе пектинът - баластно вещество, което подпомага процеса на храносмилане, понижава нивото на холестерола в кръвта, подобрява състоянието на кръвоносните съдове, предотвратява развитието на атеросклероза, хипертония и др. Ябълковият оцет съдържа и витамин Е (токоферол), който се счита за един от най-силните антиоксиданти и неутрализира отрицателното въздействие на свободните радикали върху тялото. Удобно създаден под формата на таблетки Ябълков оцет за бърз метаболизъм на Vivasan ефективно почиства тялото, премахва нечистотиите и разгражда мазнините, насърчава загубата на тегло. Освен това подобрява храносмилането, като стимулира производството на стомашен сок и синтеза на храносмилателни ензими.

За профилактика взимайте по 1 таблетка, 3  пъти  дневно, след хранене, за смучене или дъвчене.

Включете етерични масла

Има много етерични масла, които могат да подпомогнат храносмилането и да облекчат дискомфорта – копър, здравец, розмарин, лавандула, бял развнец….Но когато всички те се комбинират, резултатът е I’m Strong - състав от 100% етерични масла за повишаване на жизнеността, нормализиране на чернодробната функция, благоприятно въздействие върху работата на храносмилателния тракт и цялата лимфна система. Има антибактериално, противовъзпалително, леко отхрачващо, спазмолитично, болкоуспокояващо действие, подобно на естрогена, стимулира работата на стомашно-чревния тракт и движението на жлъчката, почиства и защитава организма, стимулира лактацията, успокоява, релаксира, повишава женственост.

За да се възползвате от качествата на композицията, нанесете в областта на стомаха 3-4 капки с базово масло по посока на часовниковата стрелка.

 

Как да спрем преяждането?

Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се изпълни, но ако преяждането не е прецедент, а се случва често, е добре да вземете мерки, за да го ограничите. Ето няколко прости правила, които може да следвате:

Контролирайте размерите на порциите - хранете се разумно през целия ден – по –добре често по малко, вместо да се нахвърлите вечер.

Избягвайте преработени храни – заредете се с пресни плодове и зеленчуци. Те са богати на  фибри и ще ви държат сити между храненията.

Яжте от чиния за салата вместо от чиния за основни - това ще помогне да контролирате размера на порциите.

Избягвайте разсейващите фактори, когато се храните – опитайте се да не гледате телевизия, да преглеждате телефона си или да се разфокусирате от храната.

Яжте бавно и оставяйте вилицата между хапките - този хранителен навик ще ви забави и ще ви позволи да осъзнаете кога сте сити.

Пийте вода преди, по време и след хранене.

Планирайте храненията си предварително.

Водете си хранителен дневник – така ще забележите всички положителни или отрицателни навици.

Оставете коментар