Какъв е магическият брой стъпки, за да поддържате теглото си?

Какъв е магическият брой стъпки, за да поддържате теглото си?
от февруари 16, 2023 0 Коментар

Какъв е магическият брой стъпки, за да поддържате теглото си?

Правенето на 8600 стъпки на ден ще предотврати наддаването на тегло при възрастните, a възрастните с наднормено тегло могат да намалят наполовина риска от затлъстяване, ако добавят допълнителни 2400 стъпки — или правят по 11 000 стъпки на ден, сочи проучване от октомври 2022 г.

Изследването показват, че човек наддава средно между 0,5 до 1 килограм на година с когато стигне средна възраст, което бавно води до нездравословно тегло и дори до затлъстяване с течение на времето.

„Хората наистина могат да намалят риска от затлъстяване, като ходят повече пеша“, каза авторът на изследването д-р Евън Бритайн, доцент в отдела по сърдечно-съдова медицина в Медицинския център на университета Вандербилт в Нешвил.

Проучването също така установи, че ходенето дава много ползи при хронични заболявания и състояния като диабет, сънна апнея, хипертония, диабет, депресия. 

Учените стигат до заключението, че увеличаването на стъпките може да помогне при хронични заболявания като диабет и депресия. Настоящите препоръки за физическа активност за възрастни са 150 минути упражнения с умерена интензивност, като бързо ходене, танци, колоездене, тенис на двойки и водна аеробика, както и два дни активност за укрепване на мускулите всяка седмица.

Според д-р Андрю Фрийман, директор на сърдечно-съдовата профилактика и здраве в National Jewish Health в Денвър, че магическата рецепта е, ако движението се съчетае с растителна диета, премахване на стреса и достатъчно сън. 

Хората в проучването са на възраст от 41 до 67 години и имат нива на индекс на телесна маса от 24,3, което се счита за диапазон на здравословно тегло, до 32,9, което се счита за затлъстяване.

Това изследване отразява резултатите от скорошно проучване в Испания, в което изследователите установиха, че ползите за здравето нарастват с всяка стъпка до около 10 000 стъпки. Броенето на стъпки може да е особено важно за хора, които извършват неструктурирана, непланирана физическа активност като домакинска работа, градинарство и разходка на кучета.

Оставете коментар