Здравословни ползи от ябълковия оцет, подкрепени от науката

Здравословни ползи от ябълковия оцет, подкрепени от науката
от октомври 08, 2023 0 Коментар

Здравословни ползи от ябълковия оцет, подкрепени от науката

Той съществува от хиляди години. В древни времена е използван за лечение на кашлица и инфекции, докато днес е популярен като средство за отслабване, при киселинен рефлукс, за нормализизране на храносмилането, понижаване нивото на холестерола и много други.

Представяме ви ябълковия оцет.

Ябълковият оцет е ябълков сок, който е ферментирал два пъти. Неговата слава се дължи на оцетната киселина, която се образува по време на процеса на ферментация и носи различни ползи за здравето.

Суровият ябълков оцет съдържа оцетна киселина, която може да убие вредните бактерии, естествени пробиотици (добри бактерии), подобряващи имунната система и здравето на червата, както и антиоксиданти, които могат да предотвратят увреждане на клетките на тялото ви.

В магазините може да намерите както пастьоризиран, така и суров ябълков оцет, но за здравословни цели най-добре е да изберете ябълков оцет на таблетки. Защо на таблетки обаче?

Не всеки има възможност да приема ябълков оцет в чист вид (поради стомашно заболяване или по други причини). Ето защо Vivasan разработи уникален продукт, който съдържа не само здравословен ябълков оцет в оптимално количество, но и 10 ценни витамина, както и жизненоважни минерали (калий, натрий, калций, магнезий, желязо, хлор, сяра, фосфор и др.), които лесно се усвояват от организма – Ябълков оцет за бърз метаболизъм. Така по лесен и достъпен начин всеки може да разреши много проблеми, свързани със здравето и благосъстоянието.

Ябълковият оцет на Вивасан обаче е различен от всички останали на пазара, защото съдържа суроватка на прах, която буферира киселината от оцета и не дразни лигавицата на стомаха.

Кое прави ябълковия оцет толкова ефективен и полезен?

1. Отслабване

Ябълковият оцет има способността да намалява апетита. Проучванията разкриват, че консумацията на ябълков оцет преди ядене може да потисне апетита. Проучване показа, че хора с наднормено тегло, които са консумирали ябълков оцет в продължение на 12 седмици, са имали значително намаляване на теглото, коремните мазнини и размера на талията.

Това разбира се няма как да работи ако не промените и начина на хранене – повече движение в съчетание с калориен дефицит – тоест освен ако не приемате по-малко калории, отколкото изгаряте.

Да го изпиете и след това да изядете двоен чийзбургер и пържени картофки просто няма да работи.

2. Контрол на диабета

Друга основна употреба на ябълковия оцет е способността му да понижава нивата на кръвната захар. Той подобрява инсулиновата чувствителност и реакцията на кръвната захар на организма след хранене. Проучване от 2007 г. показва, че две супени лъжици оцет преди лягане намаляват глюкозата на гладно с 4 до 6 процента.

3. Облекчава храносмилателни проблеми

Ако имате непоносимост към някои храни, ябълков оцет, приет двадесет минути преди хранене, може да намали киселинния рефлукс и има антибиотични свойства, които могат да се борят с бактериалната инфекция. Също така съдържа пектин, който може да контролира чревните спазми.

4. Здраве на сърцето

Учените смятат, че ябълковият оцет може да понижи нивата на холестерола и триглицеридите, като по този начин подобри здравето на сърцето ви. Съдържа антиоксидантната хлорогенова киселина, която предотвратява окисляването на частиците LDL (лош) холестерол, което е важна стъпка в развитието на сърдечни заболявания. Той е чудесни тоник и понижава и кръвното налягане, друг рисков фактор за сърдечни заболявания.

5. За здравето на черния дроб

Ябълковият оцет е сигурен естествено средство а лечение на затлъстяване на черния дроб. Невероятните му детоксикиращи действия помагат за изхвърляне на вредните токсини от черния дроб, които възпрепятстват нормалните му функции. Проучванията показват, че редовният прием на ябълков оцет насърчава загуба на тегло, понижава нивата на холестерола, намалява възпалението и подобрява цялостното здраве на черния дроб.

6. Нормализира нивата на холестерола

Университетът Астън в Бирмингам провежда проучване за телевизионния сериал „Повярвайте ми, аз съм лекар“, който се излъчва по BBC 2. Тридесет доброволци в университета са разделени на три групи: първата пие две супени лъжици истински ябълков оцет, разреден в 200 мл вода, два пъти на ден преди хранене в продължение на два месеца. Втората група направила същото с фабрично произведен малцов оцет, а на третата била дадена плацебо от оцветена вода.

Резултатите: Доброволците, които са консумирали ябълков оцет, са имали средно 13% спад в общия холестерол, включително поразително голямо намаляване на триглицеридите.

7. Сияйна кожа и здрава коса

Заради способността си да изхвърля шлаките и токсините от тялото, ябълковият оцет оказва и благоприятно влияе върху кожата.

Доказано е, че приемът на ябълков оцет помага за балансиране на pH на кожата, за намаляване на хиперпигментацията, стимулира циркулацията.

За какво помага още билковия препарат Ябълков оцет на таблетки:

▪ стимулира синтеза на храносмилателни ензими;

▪ нормализира киселинността;

▪ ефективно попълва липсата на витамини и микроелементи в организма;

▪ задължително допълнение към антицелулитната програма, спомага за изравняване на дермата;

▪ подобрява храносмилането (особено при запек);

▪ нормализира микрофлората, стимулирайки производството на стомашен сок;

▪ предотвратява разпространението на бактерии в червата;

▪ стимулира бъбречната функция;

▪ профилактика на остеопороза;

▪ нормализира венозното кръвообращение;

▪ има благоприятен ефект върху кожата;

▪ облекчава възпалението и болката в гърлото;

▪ подобрява общото благосъстояние;

Начин на приложение и дозировка на билковия препарат Ябълков оцет на таблетки :

Профилактичен курс: възрастни и деца над 14 години по 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене в продължение на няколко месеца.

Курс на лечение: 6-8 таблетки дневно в продължение на 14 дни, след което се преминава на профилактична доза. Таблетките се разтварят в устата или се дъвчат.

Дозировка на билковия препарат Ябълков оцет на таблетки за деца:

От 2 до 6 години: 1/4 таблетка 3 пъти дневно за разтваряне след хранене. Приемайте 1-3 месеца;

От 6 до 12 години: 1/2 таблетка 3 пъти дневно.

Оставете коментар