Как да бъдем красиви и сияйни през есента

Как да бъдем красиви и сияйни през есента
от октомври 04, 2024 0 Коментар

Как да бъдем красиви и сияйни през есента

Есента е вълшебен сезон, листата са украсени с топли цветове и природата бавно се подготвя за зимата. А сега е и идеалното време да подготвите кожата си да се изправи срещу суровите условия на студения сезон, докато се борите с признаците на стареене. Ето защо ви предлагаме нашите най-добри съвети за това, как да се радвате на красива, свежа и млада кожа в преходните сезони.

1. Интензивна хидратация

Промяната в температурата между лятото и есента може бързо да изсуши кожата ви. Изберете овлажняващ крем, богат на хиалуронова киселина, мощен съюзник в задържането на влага. Такъв е дневният ен лек крем с Хиалурон Derma Science. Това е 3-компонентен хиалуронов крем с три степенно действие, който съдържа три различни вида хиалуронова киселина, състояща се от части с високо, средно и ниско молекулно тегло. Антиоксидативната усъвършенствана формула е комбинирана и с пептид Matrixyl и AquaCacteen™. Нанасяйте обилно сутрин и вечер, за да поддържате оптимално ниво на хидратация.

2. Слънцезащита

Дори през есента UV лъчите все още са факт. Заложете на широкоспектърен слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от увреждане от слънцето. UV лъчите са една от основните причини за преждевременното стареене на кожата.

3. Антиоксидантна грижа

Включете продукти, богати на антиоксиданти, в рутинната си грижа за кожата. Витамините С и Е, както и зеленият чай, са мощни съюзници в борбата срещу свободните радикали, отговорни за стареенето на кожата. Тези съставки ще помогнат за предотвратяване на загубата на стегнатост и еластичност на кожата.

4. Нежно ексфолиране

Ексфолирането е от съществено значение за премахване на мъртвите кожни клетки и стимулиране на клетъчния обмен. Все пак изберете нежни ексфолианти, подходящи за вашия тип кожа, за да избегнете дразнене, както и да имаъе по-мека и по-свежа кожа.

5. Балансирана диета

Диета, богата на плодове, зеленчуци и незаменими мастни киселини, е от изключителна важност за здравето на кожата. Омега-3, съдържащи се в мазната риба, ядките и семената, помагат за поддържане на кожата еластична и намаляват възпалението.

6. Хидратация отвътре

Не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да поддържате оптимална хидратация отвътре. Билковите чайове, чайовете от джинджифил и лайка са чудесни за поддържане на хидратацията и блясъка на кожата.

7. Регенериращ сън

Сънят е ключов елемент за красотата и има пряко въздействие върху кожата ви. Причината - когато спите достатъчно, тялото ви има възможност да се регенерира. Опитайте се да установите редовен режим на лягане и ставане.

Ако имате проблем със съня препоръчваме да добавите Композиция от 100% натурални етерични масла SLEEP WELL, специално разработена с цел подобряване на съня. Композицията  има успокояващо, отпускащо, сънотворно, антидепресивно действие и подпомага пълноценната почивка. Може да дифузирате половин час преди сън или да разтриете малко от сместта в зоната на тила.

 

8. Взимайте хранителни добавки

Няма да се лъжем. Колкото и балансирана да е вашата диета, колкото и разнообразна храна да консумирате, е много трудно да си набавяте 100% от всички необходими витамини и минерали. Затова включете в ежедневието си по 1 таблетка комплекс витамини All day Fit.

Заедно с това е добре да взимате и Омега 3 мастни киселини. Освен че са чудесни за имунитета, за здравословният метаболизъм и тонус, като цяло, те ще помогнат и за здравия и свеж вид на кожата. 

Тауринът е основен градивен елемент за здрава структура на кожата. Поддържа водния баланс на кожата, подобрява еластичността и осигурява свеж вид. Освен това тауринът действа като антиоксидант и предпазва кожата от увреждане на околната среда, като допринася за младежкия и сияен тен. Именно тауринът е една от съставките в иновативните капсули против стареене на Vivasan – Anti Aging Caps. Заедно с него те съдържат още екстракт от спанак - известен с регенериращите си свойства и екстракт от коприва, който има противовъзпалителни и почистващи свойства, помага за успокояване на кожата, намаляване на замърсяванията и подобряване на тена. Богатите витамини и минерали също насърчават здравословното обновяване на клетките и по този начин допринасят за подмладяването на вашата кожа.

 

Есента може да бъде предизвикателна за вашата кожа, но с подходяща рутинна грижа може да съхраните нейната младост и жизненост. Включите тези съвети за красота против стареене в ежедневната си рутина и се насладете на този прекрасен сезон със сияйна, блестяща кожа.

 

Оставете коментар