Това е най-доброто средство при мускулни болки и травми

Това е най-доброто средство при мускулни болки и травми
от ноември 21, 2021 0 Коментар

Това е най-доброто средство при мускулни болки и травми

Болка в мускулите, усещане за напрежение, скъсани мускулни влакна. Това са проблеми, които засягат всеки човек в даден момент от живота му. Независимо дали е нещо временно, следствие на спортна травма, претоварване, мускулна треска, или продължава дълго време, търсим бърз начин за облекчение за дискомфорта.

Разбира се, можете да използвате конвенционалния път на лечение, но  дали това е най-доброто? Предлагаме ви да решите проблема с изцяло натурални средства!

В тези моменти може да разчитате изцяло на етерични масла за намаляване на болката. А най-хубавото е, че освен облекчение, те могат да донесат и други ползи за здравето.

Има много масла, които може да използвате, всяко от които ще окаже положително въздействие и ще редуцира болката,  но ето кои са най-добрите!

Мента

Етеричното масло от мента е чудесно средство за намаляване на мускулната болка. То действа като спазмолитик, аналгетик, може да помогне при проблеми със съня и има противовъзпалителни свойства.

Доказано е, че етеричното масло от мента може успокоява и намалява мускулните спазми, облекчава гаденето, отпуска мускулите, особено в долната част на гърба, намалява напрежението, възпалението и болката, действа като деконгестант и облекчава болката от синусово главоболие.

Маслото от мента е особено полезно за тези с мускулни спазми, фибромиалгия, синдром на миофасциална болка, артрит и главоболие.

Арника

Маслото от арника е невероятно ефективно етерично масло за редица проблеми, особено остеоартрит, синдром на карпалния тунел, възпаление и мускулна болка, предизвикана от упражнения.

Проучване в Rheumatology International  показва, че локалното масло от арника може да помогне за облекчаване на болката при остеоартрит в ръцете. Изследване в  European Journal of Sport Science пък установява, че тези, които са използвали арника след интензивни упражнения, са имали по-малко болка и мускулна чувствителност 72 часа след това.

Според американския холистичен лекар др. Акс, тимолът, открит в арниката, е ефективен и действа като противовъзпалително средство, а маслото стимулира притока на бели кръвни клетки, които помагат на наранените тъкани да се възстановят.

Гаултерия (Уинтър грийн)

Изследванията показват, че маслото от Гаултерия (Уинтър грийн) има способността да действа като естествен аналгетик (обезболяващо), антиартритно, антисептично и стягащо средство. Маслото съдържа основно активната съставка метил салицилат, един от най-добрите източници на това съединение за борба с възпалението. Смята се, че Гаултерия е едно от няколкото растения, които естествено доставят достатъчно метил салицилат, за да образуват екстракт.

Гаултерия се абсорбира бързо в кожата и действа като естествено обезболяващо средство, подобно на кортизона. Освен това насърчава кръвообращението и има леко охлаждащо действие.

Смърч

Макар и не много популярно у нас, маслото от смърч е популярно средство за облекчение на мускулни и ставни болки от стотици години.

Биохимичните свойства на етеричното масло от черен смърч (особено в комбинация с други етерични масла) помагат за отпускане на мускулите, при ставни проблеми и дори подобряване на кръвообращението.

Според различни източници, то може да окаже почти незабавно облекчения при състояния като артрит и при дегенеративни ставни заболявания. Изследванията също така показват, че черният смърч може да има способността да помогне за ускоряване на възстановяването на увредените мускули, връзки и сухожилия.

Джинджифил

Благодарение на своите болкоуспокояващи компоненти, като зингибаин, етеричното масло от джинджифил помага за облекчение на редица състояния - от менструални спазми, през главоболие, до болка в гърба и мускулите.

Изследванията показват, че ежедневното приемане на капка или две етерично масло от джинджифил е по-ефективно за лечение на болки в мускулите и ставите, отколкото болкоуспокояващите. Това се дължи на способността да намалява възпалението и да увеличава кръвообращението.

Портокал

Обикновено свързваме етеричното масло от портокал с неговия приятен и стимулиращ аромат, със способността му да успокоява и намалява стреса. Освен това вдишването може да стимулира силата и устойчивостта на имунната система и да елиминира бактериите, пренасяни във въздуха.

Но знаете ли, че етеричното масло от портокал, прилагано при масаж, увеличава притока на кръв, облекчава дискомфорта, свързан с възпаление, главоболие, менструация и ниско либидо.

Доказано е, че когато се комбинира с други масла, особено джинджифил, портокаловото етерично масло намалява случаите на болезнени и рефлекторни мускулни контракции. Традиционно се използва в масажите за облекчаване на травми, мускулна треска, за отпускане на тялото.

Всяко едно от тези масла може да помогне за облекчаване на болката и за справяне с последствията от спортни травми, но когато те действа в синергия, ефектът ще бъде най-голям. Ето защо VIVASAN създаде една уникална смес – Ready Steady Go.

Tова е универсална композиция от натурални етерични масла за проблеми с мускулни и ставни болки в цялото тяло. Обезболяващото средство е разработено на основата на Мента, Камфор, Гаултерия (Уинтър грийн), Портокал, Смърч, Джинджифил. Подпомага регенерацията на тъканите и е изключително ефективно е при травми, спортни травми, мускулни, ставни и невралгични болки.

Ready Steady Go осигурява активна защита преди и след упражнения, възстановява мускулите, подобрява мускулната циркулация, охлажда и намалява болката.

Композицията поддържа мускулатурата, подобрява кръвообръщението в мускулите, намалява мускулните болки, болките в гърба. Тя е подходяща след травми, преди предстоящо физическо натоварване,при разтегнати сухожилия, помага за възстановяване след физическо натоварване.

Ready Steady Go помага за по-бързо избледняване на синини.

Всичко, което трябва да направите е към масажно/базово масло да прибавите няколко капки от композицията  и да масажирате проблемните зони. Може да използвате фукционално масло Аргана, базовите масла Авокадо и  Жожоба или крем Хвойна, Мащерка, Невен.

През зимата на ски, на преход в планината, на уиндсърф на морето или след тежка тренировка в залата, едно шишенце Ready Steady Go трябва да бъде неизменна част от спортната екипировка. Защото здравото тяло се нуждае от грижи!

 

 

Оставете коментар