Разпалете страстта - най-добрите масла - афродизиаци

Разпалете страстта - най-добрите масла - афродизиаци
от януари 28, 2022 0 Коментар

Разпалете страстта - най-добрите масла - афродизиаци

Когато говорим за етерични масла, обикновено първото нещо, с което ги свързваме са като средство за успокоение, за релакс, за облекчение на болка, стрес, срещу вируси, като имуностимуланти…Всъщност етеричните масла се използват като средство за лечение в продължение на хиляди години. Но това е ясно. Знаете ли, че много от тях се използват за повишаване на чувствеността и либидото? Защото, когато се отнася до удоволствието и сексуалното изразяване, до чувствеността и насладата, етеричните масла могат да предложат доста.

Без значение дали сте влюбени, дали сте в разгара на романтична връзка, искате да внесете или да привлечете някого, ароматерапията е чудесно средство, което може да помогне за събуждане на страстта. Освен чрез аромата, етеричните масла могат да окажат дълбоко въздействие върху емоционалния център на мозъка, без значение дали влизат в тялото през кожата (с масаж, например) или се вдишват.

Какво е афродизиак?

Афродизиакът обикновено се определя като вещество, което засилва или стимулира страстта и сексуалната възбуда. Няма етерично масло, билка, храна, химикал или друго вещество, което магически или веднага да възбуди някой, който не иска. Медикаментите не са афродизиаци. Те просто гарантират, че системата на човек функционира както трябва, ако той желае да бъде интимен с някой.

 

Как действат маслата афродизиаци

В основата на всичко е обонянието. То е най-силно свързано с мозъка, от което и да е от другите ви сетива. Това от своя страна обикновено предизвиква емоции и въздейства дълбоко, формирайки спомените. Когато вдишваме някакъв аромат, се задейства лимбичната система в мозъка. Когато вдишаме масло – афродизиак се стимулира хипофизата, която отделя ендрофини, или „хормоните на щастието“, кръвообращението се подобрява, повишават се енергията и страстта.

Когато хората, които са физически или емоционално изтощени, живеят под стрес са, не се хранят правилно, страдат от депресия или тревожност, често изпитват преграда, трудност да се насладят на интимност.

Ето тук на помощ идват етеричните масла- афродизиаци, които могат да помогнат за разсейване на физическите, психологическите или емоционалните проблеми и които пречат на сексуалното желание или възбуда.

Кои са най-добрите масла?

Всеки човек има специфични аромати, които харесва и които могат да му помогнат за повишаване на либидото. Ако за някои такива са цитрусите, за други могат да бъдат флоралните, тревистите или по-екзотичните аромати. Затова и няма само едно масло, което да бъде определено като „най-силен афродизиак“. Просто експериментирайте и намерете вашето или комбинация от масла.

Ето някои от най-добрите афродизиаци

1. Иланг иланг

Цветен, сладък и еротичен аромат прави иланг иланг едно от любимите на много хора масла. Когато се смеси с пачули, се създава аромат, на който мъжете и жените не могат да устоят. 

2. Пачули

Заземяващото масло с дълбока, земна и възбуждаща миризма - чудесен аромат както за мъже, така и за жени.

3. Роза

Не само заради чувствения и романтичен аромат, етеричното масло от роза е известно като релаксант, което го прави страхотно за създаване на по-интимно настроение. 

4. Сандалово дърво

Заради своя дървесен аромат, сандаловото дърво е привлекателен аромат за мъже. То е добра основа за масажно масло или парфюмна смес.

5. Канела

Затоплящо масло, което поддържа циркулацията и либидото. Имайте предвид, че това е горещо масло и трябва да се разрежда повече от останалите масла.

6. Гераниум/ здравец

Влияе на емоционалния баланс и хормоналните системи, което го прави чудесен като ежедневие.

7. Жасмин

Страхотно масло за изследване на интимността. Може да добавите към масажно масло или парфюм.

8. Нероли

Деликатен аромат с нотка на цитрусови плодове, това масло е чудесно за подобряване на чувствеността. Принцесата на Нерола, Италия направи това масло прочуто, като го използва във ваната и върху дрехите си. Определено може да накара жените да се чувстват като принцеса, когато го носят.

9. Градински чай/ салвия

Масло за балансиране на хормони, което носи яснота и помага за облекчаване на нервното напрежение.

10. Ветивер

Ветиверът е една от най-популярните нотки в състава на мъжките парфюми. Той се отличава със специфично ухание, което привлича както мъже, така и жени.

И не на последно по значение място една изключителна комбинация - Смес от Етерични Масла "Съблазняване" SEDUCTION на VIVASAN. В бленда ще намерите 100% натурални етерични масла от иланг-иланг; сандалово дърво; тамян и жасмин.

Това е напълно натурален афродизиак, който стимулира либидото както при жените, така и при мъжете, пробужда чувствеността, изостря сетивата, усилва половото влечение; повишава сексуалното желание. Освен това помага при депресия, апатия, съживява и възстановява енергията на тялото. Комбинацията намалява стреса; отпуска и релаксира; ефективно е при натрапчиви мисли и тревожност, създава чувство на увереност и оптимизъм; създава лека еуфория и разкрепостява чувствеността.

Полезни съвети за маслата – афродизиаци:

Избягвайте да включвате по-пикантни, чувствени масла като канела, карамфил и джинджифил във всякакви смеси, които ще влязат в пряк контакт с кожата. Най-добре е да се използват в дифузер. Не прилагайте етерични масла, дори добре разредени върху гениталиите или други чувствителни области на тялото.

Цитрусовите етерични масла могат да подсладят и смекчат по-пикантните масла, но не забравяйте, че някои са фототоксични и трябва да се използват с голямо внимание върху кожата.

Ментовите етерични масла, когато се използват пестеливо, могат да добавят свежа нотка към вашите смеси - афродизиак.

Не толкова често разпознавани като афродизиаци, иглолистните растения като кипарис, ела бор, могат да добавят повдигащ, земен, естествен аромат на афродизиачните смеси.

Пачули , сандалово дърво и ветивер имат богат и чувствен аромат. Те са много силни, затова използвайте пестеливо, за да свикнете с аромата.

Как да използвате етеричните масла като афродизиак

На кожата

Етеричните масла обикновено се прилагат директно върху кожата, където се абсорбират, навлизат в кръвообръщението и се вдишва ароматът им. Винаги разреждайте с базово масло, за да не предизвикват дразнене на кожата.

Можете също да използвате разредени етерични масла, за да направите на партньора си масаж. Това освобождава аромата на маслото, като същевременно активира мускулите и засилва кръвообращението.  Физическото докосване също е силен афродизиак, който може да ви помогне да се подготвите за интимност и да поддържате чувствено настроение.

Вана с етерично масло

Можете да приготвите баня с етерично масло, като смесите 3 до 12 капки етерични масла с малко емулгатор (соли за вана) и ги добавите във вана, пълна с топла вода.

Дифузер

Когато дифузирате маслата ще изпълните цяла стая с аромата на желаното от вас етерично масло.

Дифузерите са добър избор за хора, които не искат да прилагат етерично масло директно върху кожата.

ЛИНК КЪМ КАТЕГОРИЯ "Афродизиак": https://vivasan.bg/c/162-afrodiziaci/

Оставете коментар