Етерично масло от лавандула – защото вашата кожа се нуждае от него

Етерично масло от лавандула – защото вашата кожа се нуждае от него
от април 05, 2022 0 Коментар

Етерично масло от лавандула – защото вашата кожа се нуждае от него

Всички познаваме етеричното масло от лавандула заради силата му да успокоява и да помага за добрия и спокоен сън. Но знаехте ли, че част от магията му е способността да подхрани и възстанови кожата?

Независимо дали кожата на лицето ви е мазна или суха, дали има пъпки или бръчки, тъмни петна или хиперпигментация – и дори екзема, псориазис или розацея – лавандуловото масло е може би най-добро нещо, което можете да добавите към рутинната си грижа. И ако всичко, което искате, е здрава и великолепна блестяща кожа, изберете продукти на базата на лавандулата.

Ето как можете да се възползвате максимално от успокояващите, изглаждащи и лечебни ползи на етеричното масло от лавандула за вашата кожа...

Етеричното масло от лавандула може да се похвали с мощни противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни и антибактериални свойства, които, когато работят заедно, предлагат значително повече ползи за кожата ви, отколкото вероятно някога сте осъзнавали.

Имате мазна кожа и акне? Или страдате от белези, старчески петна или проблеми с хиперпигментацията? А какво ще кажете за суха, груба или сърбяща кожа? Или нежелани бръчки и отпусната, застаряваща кожа, която се нуждае от малко стягане? Етеричното масло от лавандула може да помогне.

Неговите мощни естествени лечебни свойства се простират дори до успешно третиране на тревожни кожни състояния като екзема, псориазис и розацея. Освен това успокоява слънчево изгаряне и помага за заздравяването на леки рани, обриви и ухапвания от насекоми. И ако това не е достатъчно, маслото от лавандула също изсветлява и озарява като придава на кожата прекрасен блясък.

Като едно от най-добрите и универсални от всички етерични масла за кожата, лавандулата успокоява, подхранва, възстановява, лекува, детоксикира и възстановява колагена, като същевременно насърчава цялостното здраве на кожата. Неговата малка молекулярна структура му помага да проникне дълбоко в кожата, което насърчава заздравяването отвътре навън.

Ето колко начина можете да използвате масло от лавандула, за да направите най-доброто от кожата си...

1. Борба с акне и мазна кожа

Използването на масло от лавандула и продукти с масло от лавандула за третиране на мазна и склонна към петна кожа може да бъде истински спасител за всеки, който страда от този проблем. Редовната употреба помага за изчистване на пъпките и предотвратява появата им.

Много хора с проблемна кожа се опитват да се отърват от излишното омазняване, като използват силни продукти, но това изсушава кожата и за да компенсира, тя произвежда още себум, което води до запушване на порите.

Етеричното масло от лавандула всъщност може да помогне, като регулира производството на масло в кожата и по този начин поддържа добре балансираната бариера, така че кожата да остане перфектно овлажнена и да не изсъхва.

И точно като традиционните продукти против акне, маслото от лавандула е в състояние да убие бактериите, които проникват в порите, както и да успокои възпалението, така че е идеално естествено решение за предпазване от пъпки.

Едно от другите предимства на лавандулата е, че е некомедогенна, така че няма да запуши порите, което я прави чудесен избор за мазна кожа, склонна към акне.

 

2. Успокоява сухата кожа и екзема

Ако страдате от суха, напукана кожа или сърбеж, причинен от екзема, е време да добавите етерично масло от лавандула към ежедневието. Продуктите с етерично масло от лавандула могат дори да помогнат за успокояване на болка и сърбеж от ухапване от комар или насекомо.

Тъй като етеричното масло от лавандула регулира и балансира влагата, реално я предпазва от изсушаване. Кожата се нуждае от естествени масла, за да остане добре овлажнена и здрава, мека и гладка.

Масажирайте малко Крем от Лавандула с билки на сухи места по тялото, за да я направите по – хладка и мека.

И вземете от крема за ръце от лавандула, за да овлажнявате и подхранвате ръцете си редовно през целия ден.

Поради мощните си противовъзпалителни свойства, лавандуловото масло също така успокоява кожата след ухапване от насекоми. Наред със своите антибактериални и противогъбични свойства, то е много ефективно естествено средство, което ускорява заздравяването на кожата и облекчава сърбежа при екзема.

Лавандулата е много полезна за хора с чувствителна кожа, защото е едно от най-нежните етерични масла и се препоръчва дори за бебенца.

3. Ефективно е при хиперпигментация и при белези

Етеричното масло от лавандула има изключителни противовъзпалителни свойства. То помага за лечение на белези от акне и старчески петна, успокоява и насърчава изсветляването на кожата. Мощните му антиоксидантни сили също помагат за възстановяване на кожата, увредена от белези или хиперпигментация.

Хиперпигментациите се причиняват от повишаване на меланина - естественият пигмент, който придава цвета на кожата, косата и очите ни. Фактори могат да причинят повишаване на производството на меланин са излагане на слънце, хормонални промени, възраст и травма или възпаление на кожата - или комбинация от тези.

Белезите от акне са различни от тези, причинени от порязвания и рани. Причинена от възпаление, което прониква дълбоко в кожата, следвъзпалителната хиперпигментация оставя червени или тъмни петна по лицето. Лавандулата е едно от най-добрите етерични масла за лечение на белези от акне и всякакви други, тъй като потиска възпалението и също така ускорява регенеративния процес на кожата, помага за възстановяването на колагена и еластина. Най-добре е да се използва в началото на лечението на белези, а резултатите могат да се видят само за седмица.

Мощните успокояващи и лечебни ползи на лавандулата също спомагат за минимизиране и изсветляване на появата на тъмни старчески петна, слънчеви петна и други пигментни белези, когато се използва последователно през определен период от време. Много добра комбинация е етерично масло от лавандула и етерично масло от тамян, разредени с базово масло, като жожоба, вечер преди лягане.

За да се предпазите от старчески слънчеви петна по ръцете си, редовно използвайте крем от лавандула с билки.

4. Подпомага за изглаждане на бръчки и възстановява стареещата кожа

Етеричното масло от лавандула е не само мощен антиоксидант, но също така помага за увеличаване на производството на колаген. Това го правят идеално решение за стягане на стареещата, отпусната кожа и помага за намаляване на фини линии и бръчки.

Тъй като кожата е непрекъснато бомбардирана от свободни радикали, причинени от слънце, замърсяване, липса на сън, стрес и болести, резултатът е увреждане на кожните клетки, което води до разпадане на колагена и еластина, образуване на бръчки, линии, дехидратация, преждевременно увисване и загуба на младежки обем.

Затова включете Крем за лице с Лавандула и Еделвайс във вашата ежедневна рутина. Великолепната комбинация на екстракти от лавандула и еделвайс помага за забавяне стареенето. Новият ревитализиращ крем за лице славандула е идеален за всички типове кожа, включително и за чувствителна, а благодарение на своята формула против бръчки на основата на етерично масло от лавандула, кремът интензивно подхранва, хидратира и защитава кожата, прави я видимо по-стегната и тонизирана.

Антиоксидантната сила на етеричното масло от лавандула помага за справяне със свободните радикали, които причиняват оксидативно увреждане и така защитава и възстановява кожата. Едно проучване също така показва, че маслото от лавандула стимулира производството на колаген, като по този начин подобрява твърдостта, здравината и плътността на кожата.

Мощните антиоксидантни ползи на лавандулата могат да помогнат за детоксикацията на цялото тяло. Наред с това, че успокоява ума и гарантира добър нощен сън, гореща вана с около 10-15 капки етерично масло от лавандула може също да осигури ултра-детоксикираща терапия за цялото тяло на кожата.

5. Успокоява кожата при зачервяване, псориазис и розацея

Лавандулата вероятно е етерично масло № 1, когато става въпрос за лечение на кожни проблеми, изгаряния и порязвания. Със своите противовъзпалителни, противогъбични, антимикробни и детоксикиращи ползи, етеричното масло от лавандула може да помогне за намаляване на зачервяването, успокоява кожата и бързо заздравява малки порязвания и ожулвания, както и всякакви обриви.

Това прави етеричното масло от лавандула особено полезно както при псориазис, така и при розацея. И не на последно място, лавандулата също така помага за намаляване на стреса, който може да предизвика огнища на псориазис и насърчава нов растеж на кожата в засегнатите области.

Редовно използвайте Лосион за тяло с Лавандула и масло Жожоба или Крем от лавандула с билки, за да поддържате кожата си спокойна.      

От векове хората използват етерично масло от лавандула за почистване на рани, лечение на изгаряния и други кожни наранявания. Антисептичните му свойства помагат на кожата да заздравее по-бързо, като същевременно се бори и предотвратява по-нататъшни инфекции. Когато се комбинира с богато на полезни свойства алое вера , то е в състояние да успокои дори най-тежките слънчеви изгаряния и бързо да заздравява леки рани чрез възстановяване на увредената кожна тъкан - и с по-малко белези.  

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА ЗА ЛИЦЕ И КОЖА

Най-добрият начин да използвате етерично масло от лавандула върху кожата си е да нанесете 2-3 капки директно върху конкретна проблемна зона, независимо дали е на лицето или тялото. Вариант е да го комбинирате с носещо масло, за да направите свой ежедневен серум за лице и тяло с лавандула, който да използвате преди нормалния си овлажнител или лосион за тяло.

Въпреки че лавандулата е едно от най-нежните етерични масла, моля, бъдете внимателни, когато нанасяте директно върху кожата, защото това може да причини дразнене. Не забравяйте да тествате лепенката от вътрешната страна на ръката си за 24 часа преди това.

За максимално удобство можете да използвате и висококачествени продукти за грижа за кожата, с истинско 100% чисто етерично масло от лавандула. Точно затова VIVASAN разработи прекрасната серия Лавандула, в чиято основа е тази ароматна билка. Продуктите от серията са изцяло с натурални съставки, разработени прецизно с дерматолози и учени. Серия Лавандула на VIVASAN осигурява нежна грижа и защита, може да се ползва дори от хора с чувствителна кожа и е перфектния избор за всяка дама.

 

 

Оставете коментар