Как да преборим пролетната умора?

Как да преборим пролетната умора?
от април 06, 2022 0 Коментар

Как да преборим пролетната умора?

Температурите се повишават, природата се събужда – след студените и дълги зимни месеци всички сме щастливи да посрещнем пролетта. Но точно в този момент много хора се чувстват необичайно уморени. Феноменът, известен като „пролетна умора“, всъщност съществува. Това е отражение на факта, че сме част от цикъла на природата -  липсата на светлина през зимата, заедно с хормоналните промени, оставят своя отпечатък.

Синдромът на пролетната умора е сигнал, който тялото ни изпраща, за да ни покаже, че е уморено и му липсват някои от важните витамини, микро и макро елементи след зимата. Това често е следствие на по-малкото плодове и зеленчуци, и по-малкото слънце. Чувстваме се по-уморени, по-слаби, енергията ни намалява. Освен това внезапните промени, които настъпват през първия месец на пролетта, излагат телата ни на риск от повече инфекции. И колкото и да не ви се вярва, но именно сега имунната ни система е най-слаба. И така, сега знаем какво се случва с нас. Какво можем да направим, за да се борим с пролетната умора?

 

Почивка

Хората се нуждаят от сън, това е общоизвестно. А сега, тъй като вероятно сте по-уморени от обичайното, трябва да се съсредоточите върху количеството сън. Опитайте се да си набавяте по минимум 6-7 часа на нощ и оставете тялото си да се регенерира, то ще ви благодари по-късно.

За по – добър и пълноценен сън добавете Смес от Етерични Масла "Спокоен сън" SLEEP WELL. Композицията е от 100% натурални етерични масла, специално разработена с цел подобряване на съня. Има успокояващо, отпускащо, сънотворно, антидепресивно действие. Подпомага пълноценната почивка.

Отпуснете се

Разбира се, освен да спите, трябва да намерите и начин да се отпуснете. Независимо дали става дума за дълга вана, медитация, йога, СПА ден у дома, разходка сред природата или четене на книга, позволете си да се изключите за известно време. Този момент на фокусиране върху себе си ще позволи на тялото ви да се регенерира и усетите прилив на сила. Освен това психически ще се почувствате по-добре – отпуснатият ум е здрав ум. И когато умът ви се чувства здрав и добър, тялото ви ще го последва. Ето защо релаксацията е толкова важна.

Включете и по една таблетка РЕЛАКС плюс Витамини - ЖЪЛТ КАНТАРИОН ХИПЕРИЦИН, хранителна добавка с антидепресивно, успокоително, противостресово действие. Редовният прием помага за укрепване на нервната система, ефективна е при депресии, страхови неврози, тревожност, паническо разстройство.

Спорт

Движението е от решаващо значение за здравето, а дори да сте уморени, не трябва да се лишавате от него. Дори кратка тренировка няколко пъти седмично може да направи чудеса с тялото ви. Под тренировка не означаваме ходене на фитнес и вдигане на тежести. Вие решавате как ще изглежда вашата тренировка! 30-минутно бягане, игра на тенис, футбол с децата или стречинг у дома. Всичко, което включва движение, ще бъде добро за вас. Защо ли? Спортът подобрява метаболизма и засилва кръвообращението. Освен това тялото ще отделя повече серотонин, което ще ви направи по-енергични и мотивирани.

Хранене

Един от начините да се отървете от пролетната умора по-бързо, е да се съсредоточите върху това, което ядете. Добре балансираната диета е много важна, тъй като през зимата на тялото ви липсват витамини и други важни елементи. Затова сега трябва да се опитате да дадете на тялото си питателна и силна храна, добавете зеленчуци и плодове, включете полезни мазнини, протеини и пълнозърнести храни. Не забравяйте, че храните не само стомаха, но и цялото тяло, а резултатите ще бъдат видими – ще се радвате на по-здрави нокти, по – силна коса, по – свежа и красива кожа и като цяло ще се почувствате по-добре. След известно време дори няма да си спомняте, че сте имали пролетна умора.

Изключително важно е да включите комплекс витамини. Мултивитамини Ол Дей Фит от А до Я компакт имат 27 витамини, микро- и макроелементи - витамини: А, бета каротин, С, Е, В1, В2, В6, В12, К1, никотинамид, калциев пантотенат, фолиева киселина, биотин. Тук ще намерите и така важните макроелементи: калций, фосфор, магнезий, калий, натрий, хлор, както и незаменимите микроелементи: йод, манган, хром, селен, молибден, мед, цинк, желязо, силиций и други; захароза.

Качествени хранителни добавки

Ясно е, че след зимата организмът ни е много изтощен, затова е добре да помислите за някои качествени хранителни добавки, които да включите в ежедневието. Избирайте само от доказан производител и с гарантирано качество, за да усетите напълно ефекта от употребата им.

Често пролетната умора може да е следствие на ниски нива на желязо, минерали и витамини. Затова е добре да включите ЧЕРНА БОРОВИНКА Витал - хранителна добавка в течна форма. Боровинките са едни от най-полезните плодове, много мощен антиоксидант. Благодарение на активността на витамин А, боровинките ефективно неутрализират действието на свободните радикали. Екстрактът от боровинки забавя процеса на стареене на много органи и системи на тялото, увеличава продължителността на живота и поддържа способността на клетката да възстановява увреждането на ДНК.

Тъй като Коензим Q10 е основен компонент на всяка клетка и отговаря за 95% от произвежданата енергия в нашето тяло, е важно да подсигурите достатъчно количество от него. Само 1 софтгел капсула (най-добрият начин да се приеме – с най-висока бионаличност и усвоямост) Коензим Q10 Форте осигурява енергия за нормалното протичане на жизнено важни за човешкия организъм процеси. Като мощен антиоксидант Kоензим Q10 спомага за предпазване на клетките от увреждащото действие на свободните радикали.

Всеки знае, че етеричните масла са едно от най-добрите природни решения за всякакви проблеми, а това важи в пълна степен и при симптомите на пролетна умора. Смес "Винаги бодър" GET UP e композиция от 100% натурални етерични масла с ободряващо и тонизиращо действие. Те са съчетани така, че да помага за повишаване на работоспособността и концентрацията, за премахване на психо-емоционалното напрежение, при чувство на тревога, страх, депресия, стимулира интелектуалната дейност, прояснява мисълта; подобрява паметта.

 

Слушайте тялото си

Всеки е различен, това е сигурно. Истината е, че телата ни са умни и те ще ни покажат от какво имат нужда. Просто слушайте тялото си – ако внезапно зажаднеете за ябълка, отидете и си купете ябълка! Вероятно това означава, че ви липсват витамините и микроелементите, които има този плод.

Не забравяйте да пиете много вода и чай. Зеленият чай, например е чудесен при умора и липса на енергия. Ако не харесвате вкуса му, може да се възползвате от безценните му качества с Зелен чай с мента в таблетки за смучене. Това е добавка, която е обогатена с мента, органичен селен, витамини C+E, бета-каротин. Зеленият чай съдържа един от най-мощните естествени антиоксиданти, наречен EGCG (епигалокатехин-3-галат). Само една таблетка зелен чай се равнява на 4-5 чаши висококачествен зелен чай.

Същото и с другите храни – ако искате нещо много конкретно, вероятно на тялото ви липсват хранителните вещества, които можете да намерите в него. Не забравяйте, че тялото ви може лесно да комуникира с вас, просто трябва да слушате.

 

Оставете коментар