Грижа за кожата през лятото

Грижа за кожата през лятото
от април 19, 2022 0 Коментар

Грижа за кожата през лятото

Отново е онова любимо време на годината, когато започваме бавно да сваляме слоевете дрехи и откриваме ръцете, раменете, краката. А след месеци на сняг и ниски температури, зимата оставя след себе си следи по нас под формата на суха и често -  сърбяща кожа. Ето защо сега е идеалното време да се погрижим за най- големия орган на тялото и да я подготвим за лятото и горещите дни. Предвид промените във влажността, излагането на слънце и дейностите на открито означава, че трябва да променим рутината за грижа за кожата. И така, какво да направим и  как да реагираме в случай на проблем?

Грижи за кожата през пролетта и лятото

Започнете да ексфолирате

Въпреки лющенето, което е резултат от студеното време, е добре да започнете да ексфолирате. Много хора избягват ексфолирането през зимните месеци, защото може да изсуши кожата, но тъй като времето се затопля и влажността се увеличава, сега моментът е подходящ за това. Може да изберете физическо ексфолиране (абразивни частици, които отстраняват мъртвата кожа), но да включите и химически пилинг, който задейства производството на колаген.

Преминете към по-лек овлажняващ крем

Ако през зимата повечето хора предпочитат по-тежки кремове, сега е време да промените формулата. Когато времето е топло, заложете на по – леки и по – дълбоко овлажняващи продукти, които не само ще помогнат за хидробаланса на кожата, но няма да оставят мазни следи.

За тялото може да изберете Лосион с Календула (Невен) и Авокадо. Той е разработен на основата на екстракт от невен, сладък бадем, с натурални добавки Подхранва, овлажнява и омекотява кожата, защитава от UV лъчи и подобрява еластичността.

Функционално масло Аргана е още един добър избор. То съдържа соево, палмово и маслиново масло и се грижа за нормална, суха, чувствителна и повяхнала кожа на цялото тяло. Регенерира и защитава кожата от вредните влияния, хидратира и омекотява. Подобрява еластичността. Успокоява раздразнения след слънчеви бани.

Прекрасен избор за лятото е Крем за тяло с лавандула и билки. Той съдържа активни антибактериални вещества от естествен произход: етерични масла и растителни екстракти и  поддържа баланса на микробиотата. В резултат на действието на активните съставки на крема върху кожата, процесите на стареене се забавят. 

За лицето ви препоръчваме Крем Дневен Супер Малва с екстракт от горски слез, витамин С и Е и лецитин. Той хидратира кожата и стабилизира водния баланс, придава й свежест, чувство за комфорт и енергия, успокоява раздразнения и лющене на кожата, повишава еластичността й.

Великолепната комбинация на екстракти от лавандула и еделвайс е и новият крем на VIVASAN, идеален за лятото и забавящ стареенето на кожата. Той е идеален за всички типове кожа, включително и за чувствителна. Благодарение на своята формула против бръчки на основата на етерично масло от лавандула, кремът интензивно подхранва, хидратира и защитава кожата, за да я остави видимо по-стегната и тонизирана.

Помислете за преминаване към формула на базата на флуид, която се абсорбира бързо, като същевременно защитава кожната бариера. Чудесен избор са нашите флуиди - Флуид за лице "Веджитъбълс & Фрутс", Крем-Флуид Овлажняващ БУКЕТ РОЗИ.


Повишете SPF фактора

Най-вероятно знаете, че без значение от сезона, слънцето си е слънце и добрата слънцезащита е задължителна. И ако през зимата сте пренебрегвали този факт, сега е време да вземете мерки и да заложите на продукти, които осигуряват така важния фактор – както за тялото така и за лицето и ръцете. Ако смятате, че нанасянето на слънцезащитен крем е времеемко, помислете за продукти – крем за лице, лосион за тяло, които естествено съдържат SPF фактор.

Профилактично средство, произведено по швейцарска рецепта, на базата на екстракт от невен, масло от сладък бадем, пчелен восък, витамин Е, алантоин, бизаболол, омекотяващи и овлажняващи добавки е крем Календула. Той помага за запазване на еластичността и тургора на кожата, овлажнява сухата и чувствителна кожа и защитава кожата от слънчеви изгаряния.

С натурален фактор е и Крем Жожоба. Той подхранващ, омекотява и успокоява кожата. Подходящ е за суха, повяхваща кожа на лицето и ръцете, както и за нежната бебешка кожа против подсичане. Успокоява раздразнението, хидратира и придава копринена гладкост.

Ако сте с чувствителна кожа препоръчваме Крем Вива Актив. Освен естествения слънцезащитен фактор той дава ефективно и бързо въздействие при проблемна кожа, алергични и друг тип кожни раздразнения, предпазване от вредните влияния на околната среда, благодарение на базата на натурални етерични масла и соли от Мъртво море.  Начало С на формуляра

Все пак за кожата на лицето е важно да имате фактор поне 30 SPF в градски условия, особено ако сте със светла и склонна към лунички кожа.

Включете антиоксиданти

Никой не обича пигментацията, особено когато е предизвикана от слънцето (известно е, че слънчевите петна са трудни за премахване). Антиоксидантите могат и трябва да се използват целогодишно, но те са особено полезни през пролетните и летните месеци, за да се избегнат щети от слънцето. Мислете за това като за застрахователна полица на вашия слънцезащитен крем. Когато кожата е изложена на UV лъчи от слънцето, се генерират свободни радикали, които могат да увредят ДНК и да ускорят разграждането на колагена и еластина. Локалните антиоксиданти като витамин С могат да даряват електрони на стабилизира свободните радикали и намалява щетите от слънцето.

Пролетно почистване на своя арсенал за красота

Ако не сте правили почистване за грижа за кожата през последните няколко месеца, считайте пролетта за знак да направите ревизия на вашите продукти за красота. И бракувайте всичко, което е изтекло срока на годност, което обикновено може да се види на дъното на опаковката. Наред със смяна на кърпички, гъбите, четките за грим и апликатори, сега е моментът да опитате нещо ново и по- различно. Защо не заложите на натурална и естествена козметика? Помислете за нова формула или за нов аромат.

Специално за топлите месеци VIVASAN пусна нова серия продукти в грижа за кожата – с Лавандула.

Как да реагираме в случай на кожни проблеми и раздразнения

Както вече казахме, лятото означава да прекарваме повече време на открито. Въпреки това, повишеното излагане на слънчева светлина, насекоми и всякакви растения могат да доведат до обриви, сърбежи, зачервявания и изгаряния.

За щастие има няколко прости стъпки, които хората могат да предприемат, за да избегнат нежелани обриви, които могат бързо да премахнат лятното забавление.

Акне

Когато потта се смеси с бактерии и масла по кожата ви, тя може да запуши порите. Ако имате кожа, склонна към акне, това често означава пъпка.

Дерматолозите препоръчват следното за предотвратяване на акне:

Почиствайте често потта от кожата с чиста кърпа. Избърсването на потта може да раздразни кожата ви, което може да доведе до пъпка.

Изперете потните дрехи, ленти за глава, кърпи и шапки, преди да ги носите отново.

Използвайте некомедогенни продукти върху лицето, шията, гърба и гърдите.

Серия Чаено дърво на VIVASAN e създадена с грижа за предразположената към акне, чувствителна и раздразнена кожа. етерични масла от чаено дърво, манука, канук и лавандула за проблемна кожа. Изключителните й свойства се дължат на съдържащите се в продуктите етерични масла осигуряват перфектна грижа за леко раздразнена и увредена кожа. Продуктите подпомагат естествената регенерация на кожата, възстановяват нейната еластичност, стимулират заздравяването на рани.

Суха, раздразнена кожа

Когато външният въздух е горещ и влажен, резултатът може да бъде суха раздразнена кожа. Най-големите виновници са прекарването на време на слънце, басейн и климатик. Ако чувствате кожата си суха и раздразнена въпреки влажността, опитайте тези съвети:

Вземете душ веднага след излизане от басейна, като използвате мек и щадящ душ гел (препоръчваме Душ гел за измиване на лице и тяло VivaDerm Med или Пяна за душ Вива Дерм).

 

Нанесете слънцезащитен крем преди да излезете на открито, като използвате такъв, който предлага широкоспектърна защита, SPF 30+ и водоустойчивост.

Къпете се с топла, а не гореща вода.

Нанесете овлажнител след всеки душ и вана. Заложете на натурални продукти без или с деликатен аромат.

Носете овлажнител със себе си, за да можете да го нанасяте след измиване на ръцете и когато кожата ви е суха.

Суха коса

Грижата за кожата е важна, но не трябва да забравяме и за косата. Изберете шампоан, който има слънцезащитен фактор, но и да дава необходимата грижа за скалпа – да е подходящ за чувствителна кожа и да щади косъма.

Шампоанът с невен е изключителен шампоан за суха коса, който почиства старателно и предпазва косата от изсушаване. Екстрактът от невен в комбинация с високомолекулна хиалуронова киселина придава на косата блясък и здрав вид. Терапевтичният ефект на невен се дължи на наличието на каротеноиди, летливи масла, етерично масло, салицилова и ябълчена киселини, гуми, протеини, тритерпенови сапонини, слуз и витамин С, стимулира метаболизма в клетките на кожата, предотвратява образуването на свободни радикали, защитава клетките от , дезинфекциращо и заздравяващо действие на рани. С естествен UV филтър, той предпазва косата от слънчевите лъчи.

Много подходящ е и Натурален шампоан за суха и увредена коса Санотин. Той почиства скалпа и косата от замърсявания и възстановява структурата им. Дерматологично тестван, не дразни лигавицата на очите и не съдържа оцветители.



Не се къпете с гореща вода, заложете на леко хладка.

Слагайте шапка или кърпа за глава, за да предпазите косата, особено в планината или на морския бряг. Веднага след тренировка сменете тесните тренировъчни дрехи като шорти за колоездене и душ.

Слънчево изгаряне

Слънцето е много хубаво, но може да бъде и много коварно. След ден на слънце, не забравяйте да нанесете хидратиращ и успокояващ лосион за тяло.

Оставете коментар