Косопад – причини и естествени начини да се справим със загубата на коса

Косопад – причини и естествени начини да се справим със загубата на коса
от май 19, 2022 0 Коментар

Косопад – причини и естествени начини да се справим със загубата на коса

Няма съмнение, всички искаме красива и гъста коса. Въпреки че загубата на коса най-често се свързва с мъжете, жените също страдат от този проблем.

Загубата от 50 до 150 косъма на ден се счита за нормално, но когато започнете да губите повече, вече положението е сериозно. Какво всъщност стои зад косопада, какво може да го причини и кои са най - ефективните средства, за да се справим?

На първо място трябва да уточним, че когато става въпрос за някакъв проблем, първата стъпка е да се намери първопричината. Нека да поговорим за истинските причини за загуба на коса и какво можете да започнете да правите днес, за да спрете, а защо не и да обърнете процеса на загуба на коса.

Косата, като никой друг орган, отразява процесите, протичащи в тялото от години, помага за диагностициране на хронични заболявания и състояния, които предшестват заболяването, когато то не се проявява. Сега става ясно, че промяната в състоянието на косата е не само козметичен дефект, но и сигнал за проблеми в тялото.

Разбира се, може да намерите много хранителни добавки и витамини за растеж на косата, но е добре да избирате само такива, които са на основата на естествени съставки. Има и много други естествени средства за косопад като етерично масло от розмарин, за които е доказано, че работят, както и конвенционалните продукти за локално приложение.

Причини за косопад

1. Хранителни дефицити

Възможно е във вашата диета да липсват основни хранителни вещества, като желязо, мед, цинк и протеини. Дефицитът на витамин D е друга причина за косопад. Ако се съмнявате, че това може да е причината, е добре да си направите изследвания.

2. Хормонален дисбаланс

Най-честата причина за загуба на коса е нарушение на хормоналния фон. Растежът на косата се дължи на специален хормон - дехидротестостерон. Ако се произвежда повече от необходимото, космените фоликули се подлагат на твърде интензивна стимулация, което води до забавяне на растежа на косата, а след това и напълно спиране на растежа на косата.

Превръщането на тестостерона в дихидротестостерон се дължи на ензима 5 алфа-редуктаза. И ако намалите действието на този ензим, дехидротестостеронът ще се произвежда по-малко и косопадът ще спре.

Фитопрепарат Миглиорин Трикокс съдържа всички необходими витамини и активни съставки от соево масло, масло от пшеничен зародиш, екстракт от хвощ и екстракт от просо - за бързо и ефективно спиране на косопада чрез намаляване на 5 алфа-редуктазата. Блистерът съдържа таблетка за закуска, желатинова капсула (приемайте след обяд) и капсула (приемайте след вечеря). Всяко от веществата, съдържащи се в Трикокс, се усвоява по-добре от тялото в определено време на деня. Ето защо е важно да се спазват правилата за прием.

Активните съставки работят в синергия: подобряват храненето на тъканите, укрепват корените и успокояват скалпа, подобряват периферното кръвообращение, възстановяват космения фоликул. Удължете анагенната фаза (периода на активен растеж) на косата.

 

Препоръчва се да се приема за стимулиране на растежа на косата или тежък косопад.

Капсулите за косопад се препоръчват при гнездова и андрогенна алопеция, сезонен косопад, отслабена коса, себорея, след раждане, за възстановяване на косата след химиотерапия.

3. Проблеми с щитовидната жлеза

Ако щитовидната жлеза, която е в предната част на шията, произвежда прекомерно или недостатъчно количество тироиден хормон, тогава цикълът на растеж на косата може да се промени. Въпреки това, ако имате проблем с щитовидната жлеза, ще забележите и други симптоми, заедно със загуба на коса, като увеличаване или загуба на тегло, чувствителност към студ или топлина и промени в сърдечната честота.

В този случай взимайте Капсули за укрепване на косата и ноктите от серията Migliorin -  Комплексът е с екстракти от хвощ, просо, L-цистеин, L-метионин, провитамин В5, соево масло и пшеничен зародиш, подобрява структурата на костите, кожата, косата и ноктите.

Migliorin в капсули осигурява нормален метаболизъм в съединителната тъкан и подобрява образуването на кожата, косата, ноктите и костите. Спира процеса на косопад, осигурява на организма вещества, необходими за растежа на косата.

4. Синдром на поликистозните яйчници (PCOS)

Жените със синдром на поликистозните яйчници (PCOS) имат хормонален дисбаланс, който създава по-високи нива на андрогени от нормалното. Това често кара косата да расте по лицето и тялото, докато косата на главата расте по-тънка. СПКЯ може също да доведе до проблеми с овулацията, акне и наддаване на тегло.

5. Стрес

Екстремният стрес може да причини внезапна загуба на коса, която може да продължи няколко месеца. Намаляването на стреса чрез упражнения, медитационна йога и масажи може да помогне за намаляване загубата на коса.

Лечение на косопада

Наред с лекарствените препарати като миноксидил, спилактонни таблетки с рецепта, светлинна и лазерна терапия, терапия с червена светлина, фотобиомодулация, биостимулация и други, има и напълно естествени и щадящи методи за справяне с този проблем.

Ето защо швейцарската компания VIVASAN разработи специална серия – MIGLIORIN - за интензивно лечение и укрепване на косата. В основата на серия MIGLIORIN стоят само и единствено натурални естествени съставки, които в комбинация с критично важни витамини и минерали допринасят за възстановяването на косата.

Освен Капсули за укрепване на косата и ноктите от серията Migliorin и Фитопрепарат Миглиорин Трикокс

Серията включва още няколко безценни продукта:

Mиглиорин Ампули против косопад -  Ампулите за външно третиране на косата помагат за насищане на скалпа с кислород и възстановяване на луковиците. Благодарение на натурални съставки като пантенол, кератин и биотин в комбинация с важни олиго-елементи (желязо, цинк, мед и магнезий) и екстракти от лайка, жълт кантарион, лавандула, хамамелис, роза, артишок и др., третирането с ампулите стимулира растежа на косата и я укрепва. Ключов елемент  в състава е изключително ценен екстракт от златно просо, зърнена храна, която е сред най-богатите на силициева киселина.

За най-добри резултати нанесете съдържанието на ампулата директно върху корените на косата, като леко масажирате скалпа с върха на пръстите си, не отмивайте. Това ще възстанови жизнеността и блясъка на косата ви.

Миглиорин Лосион против косопад без спирт - разработен на основата на билкови екстракти, кератин, просо, пантенол, витамини В5 и Н, микроелементи (желязо, цинк, мед, магнезий), лосионът е идеално средство при косопад и сърбеж на кожата на главата.

Синергията на съставките помага за стимулиране растежа на косата като съживява нефункциониращите космени луковици и подобрява структурата на кожата на главата. Редовната употреба доказано укрепва косата и преустановява косопада.

Нанасяйте равномерно върху корените на косата, с масажиране на кожата на главата. Може да се използва ежедневно. Препоръчва се съчетаване с шампоан против косопад и средствата за грижа за косата СаноТинт/Миглиорин.

Шампоан Миглиорин против косопад – този шампоан е специално създаден за борба с косопада. Съдържа екстракти от просо, маракуя, лайка, бял равнец, липа, безсмъртниче, жълт кантарион, кератин, пантенол, витамин F, копринен протеин, минерали (мед, цинк, желязо, магнезий) и е предназначен за слаба, чуплива коса, както и за укрепване на корените на косата.

Подсилващият шампоан Migliorin нежно почиства косата, без да отмива хранителните вещества, необходими за растежа на косата. Екстрактите от лечебни билки имат благоприятен ефект върху скалпа, като повишават кръвообращението, като по този начин подхранват необходимите минерали и укрепват корените на косата.

Освен това шампоанът придава на косата еластичност, обем, блясък, жизненост, оставя усещане за комфорт на скалпа. След 2-3 седмици употреба косопадът намалява значително, стимулира се растежът на нова коса.

Основната активна съставка в шампоана е силициева киселина, която помага за възстановяване на структурата на косата. За 2-3 седмици употреба значително намалява косопада и стимулира растежа на нова коса.

Шампоанът се препоръчва при косопад, при слаба и чуплива коса, при прекалено сух или мазен скалп, себорея, псориазис, невродермит.

Може би ще ви е любопитно да разберете, но методите за справяне с косопада включват и различни упражнения (джогинг, тренировки за врат) и йога за растеж на косата. Има няколко йога асани, които помагат за растежа на косата – Капалабхати; Адхо Мукха Шванасана; Сарвангасана; Баласана; Сирсасана; Ваджрасана; Утанасана; Матсясана.

За да възобновите косата си по естествен път, може да включите и етерични масла, които са доказано ефективни. И тук важи забележката да избирате само и единствено качествени 100 % етерични масла, от доказан производител. Само така може да получите терапевтичния ефект, който търсите.

Розмаринът е едно от най-добрите етерични масла, когато става въпрос за увеличаване на дебелината и растежа на косата. Смята се, че маслото от розмарин повишава клетъчния метаболизъм, което стимулира растежа на косата. Изследвания, публикувани през 2015 г., дори показват, че маслото от розмарин изглежда работи толкова добре, колкото миноксидил, конвенционално локално лечение за косопад.

Лавандулата е известна с това, че ускорява растежа на косата. Има свойства, които помагат за генерирането на клетки и намаляването на стреса. Изследователите са забелязали, че помага и за растежа на косата. Допълнително предимство, което се предлага, е, че има антимикробни и антибактериални свойства, които помагат и за подобряване на здравето на скалпа ви.

 

Мащерка, кедър, градински чай и мента са други чудесни опции, които могат да помогнат за увеличаване на циркулацията на скалпа. Една от препоръките за стимулиране на растежа на нова коса е да комбинирате по три до четири капки мента, розмарин и градински чай в една супена лъжица зехтин (може също кокосово масло или масло от жожоба). След това просто масажирайте сместа нежно в зоната(ите) един до два пъти всеки ден.

Намалете емоционалния стрес

Емоционалният стрес също може да бъде основен фактор за загуба на коса. Спете много и отделете време за почивка и забавления. Също така е страхотна идея да включите терапевтичния масаж. Той не само помага за намаляване на общите нива на стрес, но също така помага за увеличаване на цялостната циркулация, включително притока на кръв към скалпа.

Оставете коментар