Еректилната дисфунция – натурални решения за един деликатен проблем

Еректилната дисфунция – натурални решения за един деликатен проблем
от септември 12, 2022 0 Коментар

Еректилната дисфунция – натурални решения за един деликатен проблем

В живота на човек има състояния, за които често се срамува да говори – от неудобство или срам. Но когато една функция на тялото ни не изпълнява своите предназначения, явно има проблем, който трябва да бъде решен. Еректилната дисфункция (ЕД) е състояние, което предизвиква ужас и безпокойство сред мъжете и може да има не само физически, но и психически проявления. Еректилната дисфункция е повтаряща се неспособност мъжът получи или поддържа ерекция с достатъчна твърдост и продължителност за полов акт.

Тя може да е следствие на физически или психологически фактори, като проблеми с притока на кръв или безпокойство относно сексуалното представяне. Еректилната дисфункция се случва, когато притока на кръв към пениса е ограничен. Определянето на причината може да помогне на мъжете да намерят най-подходящото лечение.

Проблемите с ерекцията не са нещо необичайно. Ако това състояние обаче стане често повтарящо се и нарушава живота на мъжа, трябва да потърси решение.

Но нека преди това да видим кои може да са част от възможните причини:
- възраст
- здравословни проблеми като диабет или високо кръвно налягане
- минало нараняване на гръбначния мозък, пениса или таза
- прием на лекарства като антидепресанти или лекарства за кръвно налягане
- тревожност или стрес
- наднормено тегло
- пушене
- проблеми с простата

Лечението на еректилната дисфункция зависи от причината. То може да включва от определени лекарства, през операция, до промените в начина на живот и природни средства.

Днес ще обърнем внимание именно на природните и методи за справяне с еректилна дисфункция?

Диета

Следването на балансирана диета може да помогне за поддържане на сексуалната функция и да намали риска от еректилна дисфункция.

Проучване от 2020 г установява, че мъжете, които по-стриктно спазват средиземноморска диета или акцентират на здравословно хранене, имат намален риск от развитие на ЕД. По-специално, те консумират по-малко червено или преработено месо и основно ядат плодове, зеленчуци, варива, ядки, риба.

Те са богати на флавоноиди, които са причина за намаляване на риска от ЕД при мъже на възраст от 18 до 40 години. Тези храни са важни за цялостното здраве, така че подпомагането поддържане или подобряване на сексуалната функция е допълнителен бонус.

 

Упражнения

Изследванията показват, че физическата активност може да бъде превенция за еректилната дисфункция и да подобри представянето на мъжа. Тренировките са особено важни, ако мъжът има затлъстяване, водил е заседнал начин на живот или има сърдечно-съдовите заболявания.

Изследване от 2018 г показва, че умерени до интензивни аеробни упражнения по 40 минути на ден, четири пъти седмично в продължение на 6 месеца, помага за намаляване на ЕД. Това включва упражнения като бягане, бързо ходене, колоездене, плуване, каране на ски.

Физическата активност помага за подобряване на здравето на кръвоносните съдове, намалява стреса и повишава нивата на тестостерон, което може да помогне при ЕД.

Говорейки за спорт и хранене, задължителна част от тях е ежедневният прием на витамини и антиоксиданти. Витамини AZ - All Day Fit на Vivasan са идеалният активен витаминно-минерален комплекс с общоукрепващо действие, който има нормализиращ ефект върху метаболитните процеси в човешкото тяло. Той се характеризира с повишена антиоксидантна активност, попълва дефицита на витамини, макро- и микроелементи, стимулира имунитета, предотвратява развитието на онкологични заболявания, има положителен ефект върху нервната система, органите на зрението, хемопоезата, ставите, елиминира негативните ефекти. на химиотерапията и лъчетерапията, предотвратява преждевременното стареене.

Сън

За цялостното здраве сънят е изключително важен. За съжаление стресът е част от ежедневието на много хора, а първите му проявления се отразяват в липсата на качествен и пълноценен сън. Вместо да посягате към лекарствени продукти с мелатонин, изберете ароматерапия.

Смес от Етерични Масла "Спокоен сън" SLEEP WELL е композиция от 100% натурални етерични масла, специално разработена с цел подобряване на съня. Специално подбраната комбинация от масла има успокояващо, отпускащо, сънотворно, антидепресивно действие и подпомага пълноценната почивка.

Доказано е, че редовният сън може да подобри еректилната дисфункция. Проучване от 2019 г. показва, че хората с нарушение на съня имат по-голям риск от развитие на ЕД. Причината е, че липсата на достатъчно сън може да понижи нивата на тестостерон.

 

Ароматерапия

Ароматите имат уникалното свойство да влияят на нашето настроение и цялостно състояние, а това важи в пълна степен и за либидото. Не е случайно, че има масла – афродизиаци, които могат не само да помогнат при еректилна дисфункция, но и да пробудят чувствеността и да намалят стреса.

Изящната композиция от етерични масла Seduction изкушава, пронизва, омагьосва, обгръща с любов и събужда чувства. Деликатният аромат изпълва с радост, лекота, приключение, помага за лесно излизане от емоционална криза, премахва комплексите. Съставът й е от 100% етерични масла жасмин, иланг-иланг, тамян и сандалово дърво. Може да дифузирате няколко капки Seduction или да направите чувствен масаж с масло, в което има няколко капки от композицията.

Маслото от пачули e едно от етеричните масла, които се определят като афродизиак. Вдишване, дифузиране или масаж с него може да окаже положително влияние върху либидото и сексуалността на мъжа.

Хранителни добавки

Както вече споменахме, една от причините за еректилна дисфункция може да е проблем с простатата. Възпалението на простатната жлеза е един от основните мъжки проблеми на нашето време. Никой мъж не може да се смята за застрахован от появата на хроничен простатит. Според статистиката през последните 20 години заболеваемостта от простатит се е увеличила приблизително два пъти и сега почти половината от мъжкото население на Земята на възраст между 20 и 50 години страда от него.

Капсулите Sabal Forte са естествено средство за нормализиране на функционалното състояние на простатната жлеза, профилактика и комплексна терапия на простатит и заболявания на пикочно-половата сфера при мъжете. Хранителната добавка е разработена изключително от естествени растителни компоненти - на базата на маслен екстракт от плодовете на сабаловата палма.

Биологично активните компоненти на екстракта - фитостероли - облекчават подуване и възпаление на простатната жлеза, помага при нарушени сексуални функции и импотенция, не предизвиква промени в хормоналния баланс на кръвта, не засяга хипоталамо-хипофизната система.

Намаляване на стреса

Проучване от 2019 г установи, че стресът е един от основните предиктори на ЕД, в допълнение към тревожността и депресията. Проучването предполага, че хроничният стрес може да повлияе на тестостерона или да причини лишаване от сън, което може да допринесе за еректилна дисфункция.

Капсула Релакс плюс витамини - жълт кантарион хиперицин в капсули е естествено успокояващо и тонизиращо средство на базата на жълт кантарион. Подпомага функцията на централната нервна система, облекчава нервното напрежение, раздразнителността, безсънието, стреса, подобрява съня, подобрява настроението и самочувствието. Показан е при нарушения на централната нервна система през есенно-зимния период.

Има ли недостатъци при използването на природни средства?

Промените в начина на живот могат да бъдат ефективно естествено лекарство за еректилна дисфункция и да подобрят цялостното здраве. Но много промени - като загуба на тегло, отказване от пушенето или балансирана диета - може да са трудни за постигане. Необходим е цялостен и системен подход, както и време, за да има видим резултат.

Днес има много добавки, рекламирани като лечебно средство при еректилна дисфункция. Важно е обаче да се доверите на сигурен и доказан производител, който може да гарантира произход на съставките и тяхното действие.

Важен фактор е и разбирането от страна на партньора, желанието и усилията да работите заедно в идентифицирането на проблема и разрешаването му.

Оставете коментар