Етерични масла срещу натрапчиви и черни мисли

Етерични масла срещу натрапчиви и черни мисли
от октомври 25, 2022 0 Коментар

Етерични масла срещу натрапчиви и черни мисли

Случвало ли ви се е да влезете в стая в щастливо настроение и веднага да почувствате, че ви обзема емоционална промяна?

Чувството е безпогрешно и може да варира от усещането за леко неудобство, до неустоимото желание да избягате от стаята. Може би по-рано там е имало разгорещен спор или пък преди години се е случило нещо? Така или иначе сте разбрали посланието, а това, което сте усетили е отрицателна енергия.

Този тип преживявания не са толкова необичайни, колкото можете да си представите, и има много документирани случаи за това, как животите на хора са били спасени чрез предприемане на решителни действия, след като са изпитали подобни чувства. И колкото и налудничаво да звучи, има научно обяснение (отчасти!) за това.

Енергията и вибрациите съставляват всичко във Вселената и въпреки че много хора не го разбират на съзнателно ниво, те са засегнати от тяхното влияние подсъзнателно. Ние сме като радиоприемници, които непрекъснато улавят вибрации, но за съжаление от ранна възраст започваме да ги настройваме, тъй като сме научени да се фокусираме повече върху външния свят, а не върху чувствата и усещането си.

Помислете за следното. Приятел ви се обажда, за да ви види, защото се чувства разстроен. Той изливат проблемите си, а вие предлагате подкрепа и съвет в опит да го развеселите. След няколко сълзи и голяма прегръдка той заявява: „О, сега се чувствам много по-добре“. Но как се чувствате вие? Разбити и депресирани! Обяснението е просто - вие просто обменихте енергия. Подкрепата и любовта, които сте дали на вашия приятел, е за сметка на тяхната негативна енергия в замяна. Медицински сестри, терапевти и болногледачи от всякакъв вид могат да бъдат особено предразположени към този тип проблем, но е ясно, че не е нужно да сте здравен работник, за да изпитате ефектите от негативните емоции от хората около вас.

Като цяло негативното отношение може да доведе до редица заболявания, затова е важно да разсеем всички негативни енергии и емоции от живота си възможно най-бързо.

Ароматни решения

Доказано е, че един от най – ефикасните начини да се предпазите от негативните емоции, лошите и черни мисли, са етеричните масла.

Като естествен продукт, който идва от растенията, етеричните масла са богати на химични съединения с високи нива на ефикасност. Тези съединения са естествени, концентрирани и обикновено могат да бъдат намерени в корените, стъблата, листата или цветята на растението.

Това са и съединенията, които функционират, за да произвеждат аромата на растенията.

И тъй като лошата енергия и натрапчивите мисли се проявяват в много различни форми и да бъдат следствие на различни източници, има етерични масла, които може да ви помогнат да избегнете или да се отървете от лошата енергия и черните мисли.

1. Лавандулово масло: успокоява и намалява безпокойството

Чувствата на тревожност или нервност могат да бъдат задушаващи понякога и са причина за много негативно мислене и емоционално състояние. Лавандулата е един от най-ефективните природни антидепресанти, а ароматът на лавандулово масло е доказано, че има успокояващ ефект върху нервната система и психическото състояние.

Освен това тя насърчава релаксацията и възстановяването на вътрешната сила и енергия. Маслото от лавандула подобрява концентрацията, облекчава умората, тревожността, нервността и безсънието.

2. Масло от мента: преобърнете негативното психическо състояние

Ако чувствате, че умът ви е изпълнен с черни мисли, тревожни сте постоянно или сте под постоянен стрес, маслото от мента може да ви помогне да се освежите и да си възвърнете умствената яснота.

Проучване от 2019 г. разглежда ефектите от ароматерапията с ментово масло и стига до заключението, че то може да „облекчи“ чувството на болка и тревожност.

 

3. Масло от сладък портокал: подобрява настроението

Етеричното масло от сладък портокал е изследвано през годините и се е доказало с многобройните си ползи. Едно забележително предимство, което има е, че намалява симптомите на депресия.

Множество проучвания през годините показват неговата ефективност при намаляване на стреса и негативните мисли.

4. Индийски тамян

Царят на маслата“, както наричат тамяна, има способността да премахва нощните страхове. Вдишването му има мощно действие при депресия, защитава аурата и повишава енергията. Тамянът е медитативно масло,  с балансиращо действие, помага при депресия, истерия и меланхолия.


5. Масло от градински чай: елиминира негативността

Салвията е била използвана като древна практика за прочистване на пространства от негативна енергия и събития.

Има много доказателства, които показват, че градинският чай може да работи ефективно за изчистване на бактериите във въздуха и освобождаване на отрицателни йони. Когато тези отрицателни йони се освободят, това насърчава умовете ни да преминат към по-положителни мисли.

 

6. Лимоново масло: борба с летаргичната енергия

Лимоновото масло е едно от най-добрите цитрусови етерични масла, което помага за подобряване на настроението и стимулиране на мотивацията. Проучване, което разглежда ефектите от ароматерапията с етерично масло от лимон показва, че то може да подобри когнитивната функция. Когато сте заобиколени от енергия, която ви кара да се чувствате апатични, лимоновото масло може да активира отново вашия ентусиазъм.

 

7. Масло от иланг-иланг: насърчава положителен образ

Ароматът на иланг-иланг облекчава напрежението, премахва несигурността и стеснението. Това етерично масло ще бъде в помощ, ако трябва бързо да успокоите някого. Ароматът помага да се справите с гнева, безпокойството и за неутрализиране на неприятните ефекти на страх и шок. В ароматерапията иланг - иланг се счита за едно от най-ефективните лекарства за нощни кошмари при деца. Това е мощен антидепресант, който насърчава дълбоката релаксация. А ароматът на иланг-иланг е отлично средство за безсъние и натрапчиви мисли.


8. Масло от нероли

Установено е, че етеричното масло от нероли е полезно за психичното и за емоционално здраве.

То помага за облекчаване на чувствата на депресия и тъга, борба с мъката, поддържане на мира и насърчаване на щастието. В The Complete Guide to Aromatherapy пише, че „маслото от нероли се счита за едно от най-ефективните седативни и антидепресантни лекарства и се препоръчва за лечение на безсъние и състояния на тревожност и депресия."


 

9. Масло от индрише

Използвано в ароматерапията, етеричното масло от здравец намалява чувството на стрес, безпокойство, тъга, умора и напрежение, повишава концентрацията, подобрява когнитивната функция и балансира емоциите, както и хормоните.

 

 

Ако сте били заобиколени от негативни влияния и енергия, може да се възползвате от използването на тези етерични масла. Разтрийте ги на слепоочията и китките си, добавете ги към дифузер или сложете в аромамедальон, за да се наслаждавате на ароматите им.

Оставете коментар