5 неща, които трябва да направите през първите 24 часа от настинка или грип

5 неща, които трябва да направите през първите 24 часа от настинка или грип
от декември 30, 2022 0 Коментар

5 неща, които трябва да направите през първите 24 часа от настинка или грип

Всички го познаваме. Това издайническо гъделичкане в гърлото, капещият нос, който започва с каскада от кихане, това чувство на потъване, когато осъзнаем: „О, не. болен съм!“. В този ранен стадий на симптомите на настинка и грип не е време да чакате, за да видите колко лошо ще стане.

Ранните признаци на настинка и грип включват висока температура, главоболие, кашлица, болки в гърлото, болки в тялото, втрисане и/или изтощение. Ако лекувате симптомите на грип достатъчно рано, може да предотвратите разпространението на вируса сред другите или влошаването му.

Първите 24 часа са критични за разпространението на грип, затова е важно да знаете какво да правите, когато усетите първите признаци на настинка или грип.

Не се пренапрягайте

Ако почувствате зле, не пренебрегвайте симптома. Това не е моментът да пробягате няколко мили или да прекарате цяла нощ в голям проект. Това е вашият шанс да си починете, да се възстановите и да оставите тялото си са укрепне и да има достатъчно енергия за борба с грипа.

Лекарствата без рецепта могат да помогнат

Ранните симптоми на грип като температура, главоболие, болки в тялото и болки в синусите могат да бъдат лекувани с качествени хранителни и витамини. Включете и етерични масла, които са мощен съюзник в борбата с грипа.

Избягвайте студена и влажна среда

Въпреки че е мит, че ще се разболеете ако не сте дебело облечени, когато навън е студено, а усещате признаци на грип, останете у дома на топло. Ако въздухът е сух, срещу грип пуснете овлажнител или дифузер, които да балансират въздуха.

Наспете се

През първите 24 часа от симптомите на грип трябва да спите колкото е възможно повече, за да дадете възможност на тялото си да се възстанови. Устойте на желанието да гледате любимите си предавания или да останете до късно в наваксване на работата. За да победите грип, си легнете.

 Пийте много течности

Да останете хидратирани е едно от най-добрите неща, които можете да направите за тялото си, докато имунната ви система се подготвя за битка с грипа. Водата, безкофеиновият чай, спортните напитки и напитките без захар са най-добри. Те могат да помогнат в борбата с дехидратацията, свързана с треска и грип. Освен това горещ чай с лимон и мед може да успокои запушен нос, възпаленото гърло и кашлицата.

 Какво да направите, ако симптомите на настинка или грип продължат повече от 24 часа

Ако вашите симптоми на настинка или грип не се подобрят след 24 часа, може да се консултирате с лекар.

Ранното лечение на грип може да помогне

Когато става въпрос за грип, започването на антивирусна програма с хранителни добавки в рамките на първите 48 часа може да доведе до по-кратко и по-леко заболяване - така че е важно да действате бързо. Ранното лечение може да ви накара да се почувствате по-добре по-бързо и да избегнете разпространението на вируса на грип на други хора.

 

 

Оставете коментар