Защо e важно да променяте рутинната грижа за кожата с напредване на възрастта?

Защо e важно да променяте рутинната грижа за кожата с напредване на възрастта?
от февруари 14, 2023 0 Коментар

Защо e важно да променяте рутинната грижа за кожата с напредване на възрастта?

Промяната е част от живота на всеки, именно това го прави  по-интересен, по-забавен и вълнуващ. Всяка една новост оказва влияние върху цялостното ни здраве и външен вид п един или друг начин. Ето защо, с напредване на възрастта трябва да продължим да се адаптираме към всяка ситуации и да се уверим, че даваме най-доброто от себе си. А това означава и грижа към самите нас – начина ни на живот, хранене, грижа за тялото и душата. И говорейки за тялото, нека да обърнем внимание на една много важна и деликатна част – кожата на лицето.

Тя буквално отразява всичко - напредването на възрастта, нашата диета, начин на живот и специфични грижи за нея. Едни и същи рутина и навици, използването на едни и същи продукти, може вече да не е толкова ефективно или дори да не е добре за нас с времето. Истината е, че ако искаме да се радваме на красива и здрава кожа, е необходимо е да променяме режима докато преминаваме през различни етапи от живота. Никога не можем да спрем процеса на стареене, нито да спрем часовника, но това, което можем да направим, е да поемем контрол върху това как кожата ни може да изглежда.

Рутина за грижа за кожата на 20-те

В тийнейджърските години до 20-те кожата е все още млада, а обичайните проблеми са свързани с най-често с акне, сухота, омазняване или леко обезцветяване поради излагане на слънце. На тази възраст все още не се нуждаете от много продукти за вашата кожа. Важно е да имате предвид, че ако нямате някакви специфични оплаквания, всичко, което трябва да направите, е да се уверите, че я поддържате хидратирана, почиствате я редовно и я подхранвате с щадящи маски един път седмично или ако е необходимо.

За млада кожа се препоръчва да използвате нежни продукти, особено ако е чувствителна. Но без значение дали имате чувствителна кожа или не, в този момент от живота тя не се нуждае от твърде много. За почистване използвайте почистващ препарат за лице с нежни съставки като Гел за измиване на лице Viva Derm, а ако имате акнеична кожа, включете Тоник с чаено дърво, манука и розалина.  

И тъй като трябва да подхраните и кожата си, намерете крем за лице, подходящ за вашата възраст. Крем за Лице VivaDerm Med  и Крем за лице с Аргана са два ревитализиращи продукта, подходящи за млада кожа.

Рутина за грижа за кожата на 30-те години

След като навършите 30-те, ще започнете да забелязвате промени - текстурата и тенът не са същите, когато сте били още на 20 години, може да я усещате по-суха. Но не се притеснявайте; това не е нещо, за което трябва да се тревожите. Докато продължавате да се грижите за кожата си, тя ще продължи да изглежда млада и сияйна.

На тази възраст ексфолирането е нещо, което трябва да правите по-често – веднъж или два пъти месечно. По този начин премахвате мъртви кожни клетки и я правите по-сияйна. Намерете добър скраб или ексфолиант, който отговаря на вашия тип кожа. Потърсете почистващ препарат без пяна и без изсушаване, за да сте сигурни, че кожата ще остане чиста и хидратирана. Заложете на добър овлажнител и крем за лице като Крем Календула или Крем с Лавандула и Еделвайс, които ще я направят нежна и добре защитена. Ако не сте прилагали слънцезащитен крем в младостта си, време е да го включите. Заложете на флуид с минимум фактор 20, който хидратира и защитава кожата ви. И като допълнителна полза за кожата, не забравяйте да добавите ретиноид в рутинната си грижа, за да подобрите текстурата и тонуса й.

Рутинна грижа за кожата на 40-те

Докато навлезете в 40-те, все още можете да изглеждате сияещи както винаги! Но сега започвате да забелязвате малки бръчки около очите, устата и челото. За щастие с навременни мерки, качествени продукти, редовно почистване и редовна грижа, ще се радвате на младежки вид. Време е да смените продуктите с такива, които подпомагат изграждане на колаген и овлажняващи кремове като Крем за дневна грижа Viva Beauty и Крем за нощна грижа Viva Beauty. Обърнете внимание и на зоната около очите, затова нанасяйте и подходящ околоочен крем.  Избягвайте използването на пенообразуващи продукти и продукти, които могат да изсушат кожата ви. Преминете към нежно, но ефективно за почистване и премахване на мъртвите кожни клетки. Продължете да използвате богат и кремообразен овлажнител, както и ретинол в ежедневната си грижа.

 

Рутинна грижа за кожата на 50-те

Когато достигнете 50-те си години, овлажняването вече е ваш приоритет номер 1. Кожата ви сега е по-склонна към увисване и белези, така че се уверете, че използвате по-силни овлажнители и кремове за лице. Тези продукти също трябва да съдържат ретиноид и хиалурон. Серия Derma Science на Vivasan е избор, с който никога няма да сбъркате.

И никога не пропускайте нанасянето на крем със силен слънцезащитен фактор. Много важно е да предпазвате кожата си от вредните слънчеви лъчи сега, когато е по-уязвима. Без значение към коя възрастова група принадлежите, винаги трябва да носите слънцезащитни продукти.

 

Стареенето е естествена част от живота и трябва да се празнува. Може да нямаме контрол върху часовника на тялото си, но винаги можем да контролираме как да изглеждаме и да се чувстваме добре, стига да се грижим за кожата си. Да остаряваш красиво не е трудно. Когато имаме качествена и достъпна козметика, полагаме редовно грижа, храним се здравословно, опитваме се да избегнем стреса и се грижим за цялостното ни благосъстояние, възрастта ще бъде просто цифра.

 

 

Оставете коментар